Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jak sformatowac i wgrac androida ???????

  1. #1

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    5
    Telefon
    lg optimus 3d p920
    Sieć
    base
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak sformatowac i wgrac androida ???????

    Witam wszystkich ,dlugo szukalem ale nie znalazlem nic na ten temat ... Mam lg optimus 3d i jestem zadowolony z telefonu jedynym problemem jest to ze ponoć jest aktualizacja do 2.3 ale moj telefon dawal mi wiadomosc ze moja wersja (2.2.2 ) jest najnowsza wiec wgralem pirackiego androida . Jak go wgralem okazalo sie ze ma durzy blad , nie wykrywa sieci spanikowal i sformatowalem karte , pamiec telefony pszywurilem parametry fabryczne i nic ... Ale jak go podloczylem do LgMobil update to program wykrył nowa wersje androida wiec zaktualizowałem telefon . Po zaskoczeniu aktualizacji telefon nie chce się włączyć , jak włączam przycisk power pokazuje mi sie logo lg a po czasie po którym by się włączył to logo znika na kilka sek i znowu się włącza i tak w kolko ... nie mam pojęcia co zrobić jedyne co znalazłem to jakieś przywracanie softu oryginalnego ale trzeba kabel modyfikować i najlepiej mieć Windows XP a ja posiadam 7 . Wiec jeśli ktoś ma pomysł jak mi pomoc byłbym niezmiernie wdzięczny .

    Ps: jest to mój pierwszy post wiec jeśli są jakieś błędy lub zbyt długi to przepraszam .

  2. #2
    Awatar wysztus

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    275
    Telefon
    Nexus 5
    Tablet
    Brak
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    12

    Domyślnie

    No wiec tak po pierwsze nie ma pirackiego androida bo android jest darmowy xD Jak juz to custom roma wgrales telefon do odratowania wystarczy postepowac tak jak w tutorialu do unbricku nie trzeba modyfikowac kabla ani miec xp robilem na widows 7 64 bit i poszlo rowniez bez modyfikacji. ta modyfikacja sluzy tylko i wylacznie aby pod sam koniec sprawdzic testem telefon jesli miales cwm to wystarczy z karty zainstalowac jakis rom zrobic wipe i powinno byc ok

  3. #3

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    5
    Telefon
    lg optimus 3d p920
    Sieć
    base
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dzięki za tak szybka odp ,a wiec mnialem cwm ale wszystko usunąłem z kary i gsmu , zkad można ściągnąć nowego roma ? i jak go wgrać jeśli tel wogule nie chce sie włączyć ?

  4. #4
    Awatar wysztus

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    275
    Telefon
    Nexus 5
    Tablet
    Brak
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    12

    Domyślnie

    robisz tak jak jest napisane tutaj http://forum.android.com.pl/f393/tut...wisowym-93524/ rom orginalnego andka sciagasz z tutoraiala o wgrywaniu oficjalnym flasherem plikow kdz. )

  5. #5

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    5
    Telefon
    lg optimus 3d p920
    Sieć
    base
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Oks napisze jak bede mnial jakis problem lub mi sie uddddda

    ---------- Post dołączono o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

    ... wiec jest problem etap 13 ... redy mi sie nie pokazuje jak to naprawic

    ---------- Post dołączono o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

    ... wiec jest problem etap 13 ... redy mi sie nie pokazuje jak to naprawic

  6. #6
    Awatar pulun

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Wielkopolska
    Posty
    1,016
    Telefon
    Nexus 5
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    155
    Piwa (Otrzymane)
    181

    Domyślnie

    A ten przycisk ze strzałką kliknąłeś?

  7. #7

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    5
    Telefon
    lg optimus 3d p920
    Sieć
    base
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    tak ale potem jak kometarze pszeczytalem ... sry . ale dziala to najwazniejsze wielkie dzieki i mam pytanko mowia ze juz 2.3 je st dostepny ale moj telefon nie widzi nowej aktualizacji wiesz jak mozna to zmienic

  8. #8
    Awatar wysztus

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    275
    Telefon
    Nexus 5
    Tablet
    Brak
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    12

    Domyślnie

    Lepiej wgrac jakiegos roma a jaj nie ro oficjalny gb i wgrac flasherem od lg. Chodzi o plik kdz

  9. #9
    Awatar pulun

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Wielkopolska
    Posty
    1,016
    Telefon
    Nexus 5
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    155
    Piwa (Otrzymane)
    181

    Domyślnie

    Tak jak kolega wyżej napisał najlepiej wgrać jakiegoś custom gingerbread, bo działają lepiej od oficjalnego. Ale jak chcesz oficjalny to wgraj go flasherem od lg. Oficjalny rom możesz pobrać stąd, a instrukcje jak wgrać masz w jednym z przyklejonych tematów. Jednak jak się zdecydujesz na wgranie jakiegoś customowego gingera to najpierw musisz wrzucić baseband gb. Możesz to zrobic wgrywając oficjalny rom (ten do którego dałem link) lub wgrywając plik z basebandem podobnie jak wgrywałeś froyo.

  10. #10

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    5
    Telefon
    lg optimus 3d p920
    Sieć
    base
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    wlasnie wczesniej wgralem nie oficjalego i mnialem problem z siecia wiec wole oficjalego ale popatrze jeszcze jak jz moge go formatowac go generalnie to moge sie pobawic

    ---------- Post dołączono o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

    teraz tel mi sie zablokowal na 48 procetach przez h wiec go wyloczylem i chcialem znowu go zrestartowac tylko ze teraz pokazuje mi sie redy naciskam odllaczam fona i znowu podlaczam ale teraz nic sie nie dziej o co kaman .... jak go teraz naprawie to juz bawic sie nie bede

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone