Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: kopiowanie kontaktów z telefonu na karte SIM

  1. #1

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    75
    Telefon
    Samsung Galaxy S3 LTE GT-i9305
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie kopiowanie kontaktów z telefonu na karte SIM

    Mam problem z kopiowaniem kontaktow z pamieci telefonu na karte SIM. O ile z karty SIM na tel nie bylo zadnych problemow to w odwrotna strone nie moge znalezc zadnej opcji. Jak wchdoze w telefon->kontakty->importuj/eksportuj to mam takie 3 opcje:importuj z karty sim, importuj z karty sd, eksportuj na karte sd. Wiec jesli nie esportowalem wczesniej ich na karte sd tylko na telefon to nie da rady ich przeniesc z niego tylko musze najpierw na sd?

    a i tez mam problem z wylaczaniem telefonu, gdy przytrzymuje klawisz blokady nic sie nie pojawia(okienko z wylaczeniem, trybem samolotowym i restartem) gdzie to sie wlaczalo w opcjach?
    Ostatnio edytowane przez Borek275 ; 16-07-12 o 09:31

  2. #2

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    49
    Telefon
    HTC Desire S
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    To zrób tak, wejdź w kontakty, naciśnij drugi z czterech symboli które masz na dole telefonu potem wejdź w "więcej" i tam będziesz miał opcje "przenieś kontakty" naciśnij to i pojawi Ci się zapytanie skąd przenieś kontakty z telefonu czy z google.

  3. #3

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    75
    Telefon
    Samsung Galaxy S3 LTE GT-i9305
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    zrobilem tam i wtedy pojawila sie opcja przeniesienia z: google lub telefon, wiec wybralem telefon i wtedy pojawilo sie okienko z miejscem docelowym na przeniesienie z samym google

  4. #4

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    49
    Telefon
    HTC Desire S
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Jest jeszcze jedna opcja ale to tylko da się skopiować pojedynczo, jakbyś chciał kilka naraz przenieś to są jakieś programy od tego ale niestety trzeba wykupić licencje żeby owym programem skopiować kilka naraz. A więc: Klikasz kontakt (otworzy się)/menu/więcej/zapisz na karcie sim.

  5. #5
    Awatar FISHBONE89

    Dołączył
    07 2010
    Posty
    296
    Telefon
    HTC One 801n
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    39

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Borek275 Zobacz posta
    Mam problem z kopiowaniem kontaktow z pamieci telefonu na karte SIM. O ile z karty SIM na tel nie bylo zadnych problemow to w odwrotna strone nie moge znalezc zadnej opcji. Jak wchdoze w telefon->kontakty->importuj/eksportuj to mam takie 3 opcje:importuj z karty sim, importuj z karty sd, eksportuj na karte sd. Wiec jesli nie esportowalem wczesniej ich na karte sd tylko na telefon to nie da rady ich przeniesc z niego tylko musze najpierw na sd?
    Zainstaluj darmową aplikację Contact2Sim z marketu.

    Cytat Zamieszczone przez Borek275 Zobacz posta
    a i tez mam problem z wylaczaniem telefonu, gdy przytrzymuje klawisz blokady nic sie nie pojawia(okienko z wylaczeniem, trybem samolotowym i restartem) gdzie to sie wlaczalo w opcjach?
    Trzeba dłużej przytrzymać wtedy pojawia się to menu o którym pisałeś, jeżeli nie to pomaga przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych.

  6. Piwa bielak007 postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #6

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    417
    Telefon
    SGS II
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    19

    Domyślnie

    A można usunąć wszystkie kontakty z sim a potem przenieść dotychczasowe? Inaczej kontakty sie dubluja...

  8. #7

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    75
    Telefon
    Samsung Galaxy S3 LTE GT-i9305
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    contact2sim dziala dzieki za niego. a z tym okienkiem do wylaczania/trybu samolotowego to nie wyswietlalo mi sie bo w ustawienia-zabezpieczenia nie odznaczylo mi sie uzywanie bezpiecznych danych logowania

  9. #8

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    śląskie
    Posty
    475
    Telefon
    LG G2
    ROM
    4.4.2
    Tablet
    Nexus 7 II
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    47
    Piwa (Otrzymane)
    49

    Domyślnie

    ... jeżeli nie to pomaga przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych.
    tylko, że jak zrobi factory reset, to już nie będzie miał co kopiować, bo wszystkie kontakty szlag trafi
    ja używam do tego celu "my phone explorer", zaleta jest taka, że jak się zmieni telefon to nie będzie problemu ze skopiowaniem kontaktów do niego

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone