Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Kiedy Android 4.0 ICS Ice-Cream-Sandwich na MT7001/MT7002 ?

Telefon
    MT 7002
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie Kiedy Android 4.0 ICS Ice-Cream-Sandwich na MT7001/MT7002 ?

Witam wszystkich!
    Bardzo jestem ciekawy czy nasz brand bazuje na tym samym źródle oprogramowania co Geniatech, może ktoś wie?
    Polecam się zapoznać z tym http://www.youtube.com/watch?v=cuAuM4BF0bg

Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Uważam, że takie pytanie to tylko do Producenta. Osobiście na pytanie:

w jakim stopniu ma być aktualizowany software ww. sprzętów? Czy planowane jest przejście na androida 3.x albo 4.x ?
    otrzymałem taką wiadomość:

Witam,

Obecnie nie słyszałem o takich planach.

Pozdrawiam
    Paweł Wiśniewski

Telefon
    n95
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

Domyślnie Android 4.0

Witam-na stronie Geniatecha pojawiła się zapowiedź,że mają gotowy Android 4.0. Ja mam MT7001,a to to samo co ATV1000 Geniatech-obydwa bazują na tej same płycie,więc jutro postaram się troszkę pogrzebać i jak co sprubuję ściągnąć nowy firmware.Jak coś będzie nie tak zawsze można z powrotem wrócić.

Tablet
    MT7001
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

To moze lepiej Geniatech'a kupic, jezeli support jest lepszy? Znalazlem cos takiego na ebay'u w UK za 80 GBP. Nigdzie nie jest to napisane wprost ze to ATV1000, ale z opisu wyglada jak MT7001:

ANDROID 2.2 SMART TV ENTERTAINMENT WIRELESS BOX FULLHD 1080P USB RGB/ HDMI BLACK | eBay

Telefon
    HTC Desire HD
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snwbrdr Zobacz posta
    To moze lepiej Geniatech'a kupic, jezeli support jest lepszy? Znalazlem cos takiego na ebay'u w UK za 80 GBP. Nigdzie nie jest to napisane wprost ze to ATV1000, ale z opisu wyglada jak MT7001:

ANDROID 2.2 SMART TV ENTERTAINMENT WIRELESS BOX FULLHD 1080P USB RGB/ HDMI BLACK | eBay
    To sa blizniacze sprzetowo urzadzenia, wiec jezeli geniatech wyda ICS to i do MT7001 go wgrasz bez problemu, tak samo jak jest teraz z softami Geniatech, Media-Tech czy Not Only Android TV.

Telefon
    n95
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

Domyślnie Android 4.0

Poszperałem trochę po innych forach i z mojej znajomości ichniego języka wynika,że Geniatech wypuści firmware z Andkiem 4.0 w lutym-niestety trzeba trochę poczekać-link do strony:
    Geniatech Enjoy TV - Page 13 - Android Forums

Telefon
    SGS3
    Tablet
    SGT2 10
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radokizi Zobacz posta
    do MT7001 go wgrasz bez problemu, tak samo jak jest teraz z softami Geniatech, Media-Tech czy Not Only Android TV.
    wgrywałeś aktualny soft z geniatecha do MT? czy tylko tak Ci się zdaje że nie będzie problemu?

Telefon
    n95
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

Domyślnie

Nie wgrywałem firmware Geniatech do MT7001 z prostej przyczyny ,jak na razie mają tę samą wersję andka.Ściągnąłem wersję testową firmware z tego postu:
    Here is
    Geniatech new android 2.3 20111228 firmware-- testing verison"

Download and don't unzip, change the file name /format to update.img, copy to SD card, connect sd card to the box, and go to setting->privacy->update system to update. the requirement is you are using android 2.3 20111102 verison. and then you can update to above new version.
    Niestety albo cosik źle robię ,albo moja znajomość jezyka na zbyt niskim poziomie,bo nie daje się wgrać-choć inni piszą ,że działa.Wątpię,że się nie da bo to ten sam sprzęt MT7001 -ATV1000 geniatech i podobne.

Telefon
    SGS3
    Tablet
    SGT2 10
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

niby piszą że w drugą stronę instalowali FW MT na ATV1000 więc może i rzeczywiście jest szansa na przeszczep

a instrukcja jest prosta, to co pobrałeś zmienić nazwę na update.img (nie rozpakowywać) włożyć SD do pudełka, wejść w menu ustawienia / dane użytkownika i aktualizuj jeśli jest tam takowa
    Tylko pamiętaj że to się tyczy wersji 7001 cortex9 która jest odpowiednikiem ATV1000 (chyba )

aczkolwiek było też sporo o uwalonych pudełkach po nieudanych aktualizacjach więc .... no risk no fun

pozdro.

---------- Post dołączono o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

ta ścieżka to menu ustawienia / prywatność, u mnie (7002) nie ma tam opcji do aktualizacji chyba że mają na myśli "przywróć ustawienia fabryczne"

Telefon
    HTC Desire HD
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Nexus 7 w Polsce!
    Cytat Zamieszczone przez raven77 Zobacz posta
    wgrywałeś aktualny soft z geniatecha do MT? czy tylko tak Ci się zdaje że nie będzie problemu?
    Oczywiscie wgrywalem softy tych producentow (sam mam Not Only Android TV) i dzialaja w 100% bez zadnych problenow na tle wymiennosci nazwijmy to.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów