Ja należę do tych którzy uważają że nie ma wirusów na Linuxa, a przynajmniej nie są powszechne. Po 2 wystarczy instalować aplikację z marketu i prawdopodobieństwo złapania wirusa wynosi 0![]()
Cześć. Na fonie mam McAfee którego muszę zarejestrować czy on jest dobry i bezpłatny czy lepiej wybrać avast! Mobile Security free
https://play.google.com/store/apps/d...ature=top-free
Chce darmowego i dobrego antywira. Pozdrawiam
Ja należę do tych którzy uważają że nie ma wirusów na Linuxa, a przynajmniej nie są powszechne. Po 2 wystarczy instalować aplikację z marketu i prawdopodobieństwo złapania wirusa wynosi 0![]()
[sygnatura usunięta przez moderatora - Regulamin Forum pkt 6.5]
hmm a ktoś ma odmienne zdanie?![]()
Ja instalowałem sobie antywirusa tylko, żeby sprawdzić czy niczego nie mam, potem odinstalowywałem, zawsze wykrywało 0 wirusów, więc nie wiem czy jest sens trzymać go cały czas. Ogólnie wszystkie są dobre z tego co słyszałem, tylko z Kaspersky był jakieś problemy.
Zdecydowanie plecam avast jeśli chcesz mieć antywirusa w telefonie. Ma bardzo dużo ciekawych i przydatnych opcji. Moduł firewall (można w nim określić, które aplikacje łączą się np. tylko przez wifi). No i świetny moduł antykradzieżowy. Moim zdaniem jest to najlepszy antywirus na androida i w dodatku całkowicie darmowy. Zainstalowałem go ponad miesiąc temu i jestem z niego zadowolony. Co ciekawe jest lekki i nie zżera baterii. Ale żeby w pełni wykorzystać możliwości avasta trzeba mieć zrootowany telefon choć działa też na urządzeniach bez roota. A jeśli ktoś sądzi, że na linuksach nie ma wirusów, to moim zdaniem jest po prostu naiwny.
wyłącz telewizor włącz myślenie
Na Androida jest więcej zgłoszeń o wirusach niż na PC i w Markecie też są wirusy, więc poczytajcie i nie wprowadzajcie w błąd. Polecam AVG, nie zastąpiony wg mnie.
"spica to nie telefon, spica to stan umysłu"
bardzo dużo antywirusów na androida to wydów, a nimuszki które mają zarabiać pieniądze dla ich programistów, a nie chronić telefon.
Polecam artykuł: Który antywirus dla Androida jest najskuteczniejszy? Część z nich to zwyczajne buble… | AntyWeb
Motorola V51->Siemens SL45i->Siemens MC60->Siemens C35i->Nokia 6100->7650->6630->6020->N70->Nokia E50->Nokia 6230->N95->HTC M650->MIO a702->Nokia E51->Nokia E90->G1->iPhone 3G->HTC Desire->HTC DHD->LG 3D -> SGS II-> Samsung Galaxy Note->LG Optimus G & Samsung Solid
filipkwro postawił(li) piwo(a) za posta.