Na xda w co drugim temacie mówią o GPSie - podobno to nie wina telefonów tylko burz słonecznych :>
The Sun Erupts : Natural Hazards
Osobiście sam nie wiem - bede musiał wgrać backup i sprawdzić.
Mam jb 4.1.1 otrzymany przez ota i dorzuciłem kernel franco 223 przez jego aplikację, teraz nie umiem złapać gps fixa, czy miał ktoś podobny problem?
Na xda w co drugim temacie mówią o GPSie - podobno to nie wina telefonów tylko burz słonecznych :>
The Sun Erupts : Natural Hazards
Osobiście sam nie wiem - bede musiał wgrać backup i sprawdzić.
To może ktoś sie pokusi, wgra stockowego kernela i sprawdzi? :>
EDIT:
Ok, wgrałem stockowego JB i efekt ten sam - SpeedView pokazuje 9 satellites found i potem czeka na GPS fix. Czekałem jakieś dwie minuty nim mi się zimno zrobiło![]()
Ostatnio edytowane przez ironhalik ; 22-07-12 o 20:58
To chyba prawda z tymi burzami słonecznymi. U mnie ma śląsku łapało od razu fixa, a w Rzeszowie Endomondo złapał fixa po godzinie, albo po półtorej godziny, miesiąc temu wystarczyło kilka sekund. Mówię o kernelach pod ICS.
Samsung R200s [2001-2004] Siemens C65 [2004-2006] Nokia 6600 [2006-2007] Nokia 6630 [2007-2009] Nokia N95 8GB [2009-2012] Samsung Galaxy Nexus.
to co w końcu z tym GPS'em? Mam AOKP i kernel od franco na JB i też podczas krótkiego testu fixa nie złapał... a na wieczór bym potrzebował działający gps. pomoże ktoś?
Zmień kernel i sprawdź, to chyba najprostsze :-)
Nie wiem czemu, ale po wgraniu kernela franco mam strasznie niska glosnosc podczas podczas polaczen telefonicznych. Ustawione niby na maksa, a ledwo co slysze druga osobe...
Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
Trance is alive and kickin', baby!
Miałem to samo, ale tylko w przypadku gdy były podpięte słuchawki i je wyjąłem, wtedy ledwo cokolwiek słyszałem. Wsadzałem z powrotem słuchawki, aby dokończyć rozmowę lub oddzwaniałem i już było dobrze.
Ostatnio edytowane przez busaba ; 23-07-12 o 11:20
Kilkanaście z ery starożytnej;) następnie --> Nokia N-GAGE\Nokia N95\Nokia e70\HTC Typhoon\HTC Artemis\HTC Diamond\SE Xperia X1\HTC Blackstone\HTC Wildfire\SE Xperia X10\Galaxy S\Iphone 3G\3GS\HTC Sensation\BlackBerry Curve\HTC Desire HD\Galaxy Nexus\Galaxy S3 aktualnie Sony Xperia P,Nexus 4