Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Pierwsze ładowanie

  1. #1

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    11
    Telefon
    Xperia X8
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Pierwsze ładowanie

    Witam. Stałem się mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem A73 ale nie wiem czy jest z nim wszystko OK.
    Podłączyłem go do ładowania a on pokazuje że jest naładowany. Jednak po odłączeniu ładowarki oczywiście się wyłącza. Ile powinno trwać pierwsze ładowanie i czy to jest normalny objaw ? Dzieki


    Dodatkowo zaobserwowane:
    Całonocne ładowanie nic nie zmieniło. Co ciekawe ładowarka nawet nie była ciepła. Chyba serwis sie kłania.
    Ostatnio edytowane przez _Bastek_ ; 25-01-12 o 06:22

  2. #2

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    65
    Telefon
    Xperia Arc S
    Tablet
    GoClever A73
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    32

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez _Bastek_ Zobacz posta
    Jednak po odłączeniu ładowarki oczywiście się wyłącza.
    Wyłącza się od razu po odpięciu od ładowarki? Czy ładujesz go na odpalonym systemie czy w zupełnie wyłączony? (przy podłączonym ładowaniu i kliknięciu w przycisk on/of pojawia Ci się sama, duża bateria, czy lock screen?)

  3. #3

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    11
    Telefon
    Xperia X8
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ładuję przy wyłączonym tablecie. Przy włączonym tablecie odłączenie ładowarki powoduje natychmiastowe jego wyłączenie. Jak podpiąłem tablet do komputera przez usb pokazała się duża szara bateria ale bez żadnego wskaźnika informującego o stanie ładowania

    Sent from my E15i using Tapatalk

  4. #4

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    65
    Telefon
    Xperia Arc S
    Tablet
    GoClever A73
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    32

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez _Bastek_ Zobacz posta
    Jak podpiąłem tablet do komputera przez usb pokazała się duża szara bateria ale bez żadnego wskaźnika informującego o stanie ładowania
    Czyli tablet wyłączony. Spróbuj dłużej przytrzymać przycisk zasilania. Jeżeli to nie zadziała, to pozostaje reset do ustawień fabrycznych i prawdopodobnie serwis.

  5. #5

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    11
    Telefon
    Xperia X8
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Daniel_K Zobacz posta
    Czyli tablet wyłączony. Spróbuj dłużej przytrzymać przycisk zasilania. Jeżeli to nie zadziała, to pozostaje reset do ustawień fabrycznych i prawdopodobnie serwis.
    Lipa. Podłączenie ładowarki skutkuje ukazaniem się na chwilę rysunku baterii i ponownym uruchomieniem tabletu. System wstaje, działa normalnie, informuje że bateria jest w 100% naładowana a po wyłączeniu ładowarki pięknie się wyłącza :-(

  6. #6

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung GT-S6310
    Tablet
    Asus Memo Pad HD 7
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Przypnę się do tego tematu, bo mam dość podobny prblem.

    Przy próbie pierwszego ładowania na ułamek sekundy pojawił się symbol pustej baterii, po czym ekran zgasł i tablet nie wydaje z siebie oznak życia (nawet przy odłączeniu ładowarki i ponownym podłączeniu - a z tego, co pisze w instrukcji, to chyba animacja ładowania powinna być widoczna). Pomimo iż tablet "ładuje" się od dłuższego czasu, tabletu nie da się włączyć. Normalne to przy pierwszym ładowaniu, czy czeka mnie serwisik?

  7. #7

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    z zachodu
    Posty
    377
    Telefon
    Galaxy Nexus, SGS Vibrant, Wave
    Tablet
    Nexus 7 II, Galaxy Tab 2
    Sieć
    LAN
    Piwa (Postawione)
    102
    Piwa (Otrzymane)
    74

    Domyślnie

    Po podłączeniu ładowarki do wyłączonego urządzenia bateria informująca o ładowaniu pojawia się tylko na chwilę ale tablet powinien dać się normalnie uruchomić z wpiętym kablem - bo chyba chodzi o to?
    Sprawdź jeszcze co będzie się działo ładując przez kabel usb podpięty do komputera.

  8. #8

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung GT-S6310
    Tablet
    Asus Memo Pad HD 7
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez paul p Zobacz posta
    Po podłączeniu ładowarki do wyłączonego urządzenia bateria informująca o ładowaniu pojawia się tylko na chwilę ale tablet powinien dać się normalnie uruchomić z wpiętym kablem - bo chyba chodzi o to?
    Tak, o to mi chodziło.
    U mnie podłączony tablet nie uruchamia się, ani nie wydaje z siebie żadnych oznak życia. Próbowałam go podładować (z jakąś godzinkę), podłączyć do innego kontaktu, upewniłam się, czy kabel nie wypadł i dalej nic.

    Sprawdź jeszcze co będzie się działo ładując przez kabel usb podpięty do komputera.
    Nic się nie dzieje - ani tablet, ani komputer nie reagują.

    BTW kolega zurekpage miał dość podobny problem (http://forum.android.com.pl/f455/pom...aprawy-131104/), z tym, że jemu ewentualnie wstał po 16 minutach (wedle forumowego zegara ), a mój leży dalej.

  9. #9

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    11
    Telefon
    Xperia X8
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez MaryW Zobacz posta
    Tak, o to mi chodziło.
    U mnie podłączony tablet nie uruchamia się, ani nie wydaje z siebie żadnych oznak życia. Próbowałam go podładować (z jakąś godzinkę), podłączyć do innego kontaktu, upewniłam się, czy kabel nie wypadł i dalej nic.


    Nic się nie dzieje - ani tablet, ani komputer nie reagują.

    BTW kolega zurekpage miał dość podobny problem (http://forum.android.com.pl/f455/pom...aprawy-131104/), z tym, że jemu ewentualnie wstał po 16 minutach (wedle forumowego zegara ), a mój leży dalej.
    Nie eksperymentowałem dalej. Trochę się pobawiłem na ładowarce i tyle. Dzisiaj kurier zabiera sprzęt na serwis. Mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz

  10. #10
    Awatar spidi347

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    8
    Telefon
    Nokia E7 & GoClever A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Czy coś wiadomo już co to za ustreka albo jakaś odpowiedź z serwisu? Dzisiaj otrzymałem tablet i ma dokładnie te same objawy..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone