Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak złamać blokadę dostępu ?

  1. #1

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak złamać blokadę dostępu ?

    Witam

    mam problem z odblokowaniem tableta. Mój syn dostał go jako prezent i zablokował go blokadą "na kropki". Hasło do gmaila jest nie do odzyskania bo ten kto zakładał to hasło go nie pamięta. Nie mogę przeprowadzić aktualizacji systemu (zgodnie z procedurą z tego forum) bo podczas podłączenia tabletu do kompa nie wykrywa się nowy sprzęt.

    Ma ktoś jakiś pomysł ???

    Z góry dzięki.

  2. #2

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Niederschlesien
    Posty
    14
    Telefon
    E66, P970, LG 4xHD
    ROM
    Fabryczne
    Tablet
    A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ale po uruchomieniu system normalnie się ładuje i po załadowaniu prosi o odblokowanie pin-em?

  3. #3

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Zaręba
    Posty
    671
    Telefon
    Asus Zenfone 5
    ROM
    ZenUI :)
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    53
    Piwa (Otrzymane)
    65

    Domyślnie

    Odzyskać hasło do Google, przy pomocy "Zapomniałem hasła", zrestartować je, wprowadzić swoje nowe, wpisać je w tablecie i profit?
    .

  4. #4

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Niederschlesien
    Posty
    14
    Telefon
    E66, P970, LG 4xHD
    ROM
    Fabryczne
    Tablet
    A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    aby zresetować hasło trzeba mieć ustawione pytanie pomocnicze, albo znać adres pomocniczy. jeśli tych informacji się nie posiada to w dalszym ciągu do google nie da się zalogować ale chyba nie o to chodzi pytającemu, bo przecież jeśli nie może zalogować się do google to może przywrócić ustawienia fabryczne tabletu ustawiając sobie inne konto.

  5. #5

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    nie mogę przywrócić ustawień fabrycznych - jak to zrobić ustawiając sobie inne konto w googlach???
    Tablet startuje tylko do ekranu z kropkami albo prosi o odblokowanie przy pomocy maila i hasła...

    ---------- Post dołączono o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

    Cytat Zamieszczone przez chipo608 Zobacz posta
    aby zresetować hasło trzeba mieć ustawione pytanie pomocnicze, albo znać adres pomocniczy. jeśli tych informacji się nie posiada to w dalszym ciągu do google nie da się zalogować ale chyba nie o to chodzi pytającemu, bo przecież jeśli nie może zalogować się do google to może przywrócić ustawienia fabryczne tabletu ustawiając sobie inne konto.
    no wlasnie o to chodzi...

  6. #6

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    101
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Wykonaj aktualizację oprogramowania tak jak jest opisane na stronie producenta. Musisz najpierw (z tego co pamiętam) odpalić aplikację, podłączyć tablet (trzymając wciśnięty mikrofon) i zaintalować go. Potem znowu opalić to co się wypakuje i znów wcisnąć mikrofon. Powinna zaskoczyć aktualizacja i tablet dostanie wipe'a.

  7. #7

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak właśnie zrobiłem...wielke dzieki za wszystkie odpowiedzi....Naprawilem...uff....ale muszę coś dopisać. Mam w domu 1 komputer stacjonarny, dość stary. 1 laptop 3 letni dość dobry jak na swój wiek ale tablet moglem tylko naprawić przez Netbook Toshiby z tamtego roku. Więc nie każdym sprzętem da się naprawić najnowsze nowinki techniczne...

    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez pawmi ; 17-06-12 o 22:04

  8. #8

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    1,301
    Telefon
    Neo V 2011
    ROM
    CM 11 KK LX
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    81

    Domyślnie

    Może dlatego że stary pc ma USB 1.0 lub 1.1 a do operacji wymagany jest minimum USB 2 . Tu nie ma zależności czy stary czy nowy pc

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone