Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak złamać blokadę dostępu ?

  1. #1

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak złamać blokadę dostępu ?

    Witam

    mam problem z odblokowaniem tableta. Mój syn dostał go jako prezent i zablokował go blokadą "na kropki". Hasło do gmaila jest nie do odzyskania bo ten kto zakładał to hasło go nie pamięta. Nie mogę przeprowadzić aktualizacji systemu (zgodnie z procedurą z tego forum) bo podczas podłączenia tabletu do kompa nie wykrywa się nowy sprzęt.

    Ma ktoś jakiś pomysł ???

    Z góry dzięki.

  2. #2

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Niederschlesien
    Posty
    14
    Telefon
    E66, P970, LG 4xHD
    ROM
    Fabryczne
    Tablet
    A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ale po uruchomieniu system normalnie się ładuje i po załadowaniu prosi o odblokowanie pin-em?

  3. #3

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Zaręba
    Posty
    663
    Telefon
    Jiayu G3S
    ROM
    MIUI V5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    53
    Piwa (Otrzymane)
    65

    Domyślnie

    Odzyskać hasło do Google, przy pomocy "Zapomniałem hasła", zrestartować je, wprowadzić swoje nowe, wpisać je w tablecie i profit?
    .

  4. #4

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Niederschlesien
    Posty
    14
    Telefon
    E66, P970, LG 4xHD
    ROM
    Fabryczne
    Tablet
    A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    aby zresetować hasło trzeba mieć ustawione pytanie pomocnicze, albo znać adres pomocniczy. jeśli tych informacji się nie posiada to w dalszym ciągu do google nie da się zalogować ale chyba nie o to chodzi pytającemu, bo przecież jeśli nie może zalogować się do google to może przywrócić ustawienia fabryczne tabletu ustawiając sobie inne konto.

  5. #5

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    nie mogę przywrócić ustawień fabrycznych - jak to zrobić ustawiając sobie inne konto w googlach???
    Tablet startuje tylko do ekranu z kropkami albo prosi o odblokowanie przy pomocy maila i hasła...

    ---------- Post dołączono o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

    Cytat Zamieszczone przez chipo608 Zobacz posta
    aby zresetować hasło trzeba mieć ustawione pytanie pomocnicze, albo znać adres pomocniczy. jeśli tych informacji się nie posiada to w dalszym ciągu do google nie da się zalogować ale chyba nie o to chodzi pytającemu, bo przecież jeśli nie może zalogować się do google to może przywrócić ustawienia fabryczne tabletu ustawiając sobie inne konto.
    no wlasnie o to chodzi...

  6. #6

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    101
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Wykonaj aktualizację oprogramowania tak jak jest opisane na stronie producenta. Musisz najpierw (z tego co pamiętam) odpalić aplikację, podłączyć tablet (trzymając wciśnięty mikrofon) i zaintalować go. Potem znowu opalić to co się wypakuje i znów wcisnąć mikrofon. Powinna zaskoczyć aktualizacja i tablet dostanie wipe'a.

  7. #7

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    3
    Sieć
    o2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak właśnie zrobiłem...wielke dzieki za wszystkie odpowiedzi....Naprawilem...uff....ale muszę coś dopisać. Mam w domu 1 komputer stacjonarny, dość stary. 1 laptop 3 letni dość dobry jak na swój wiek ale tablet moglem tylko naprawić przez Netbook Toshiby z tamtego roku. Więc nie każdym sprzętem da się naprawić najnowsze nowinki techniczne...

    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez pawmi ; 17-06-12 o 22:04

  8. #8

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    1,258
    Telefon
    Neo V 2011
    ROM
    CM 11 KK LX
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    79

    Domyślnie

    Może dlatego że stary pc ma USB 1.0 lub 1.1 a do operacji wymagany jest minimum USB 2 . Tu nie ma zależności czy stary czy nowy pc

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone