Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: GoClever ARIES 70

  1. #1
    Awatar Nazir

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Warszawa , Polska
    Posty
    6
    Telefon
    LG Nexus'5 (32GB) / SGS2
    Tablet
    GoClever Aries 70
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie GoClever ARIES 70

    Witam

    Kupiłem niedawno tablet Aries70 z 3G za 600 zł.
    Generalnie mogę go polecić gdyby nie kilka poważnych wad jak dla mnie ale jakoś staram się tym nie irytować.


    Mam zapytanie czy ktoś wie jak pozbyć się tych zbędnych pustych pulpitów w tym tablecie , tak aby zostawić tylko 2 do przewijania na których tylko będzie kilka skrótów aplikacji i pogoda ew. zegar .

    Pozdrawiam i czekam na odpowiedz na zadane pytanie .
    https://www.facebook.com/pages/Nazir/129553720567082

    Tablet Goclever ARIES 70
    Smartfon LG Nexus'5 (32GB) / Galaxy S II i9100

  2. #2

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    52
    Telefon
    Acer Liquid Metal
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Większość alternatywnych luncherów ma możliwość ustawienia ilości pulpitów. Najlepsze opinie mają: Buzz Launcher, ADW, Apex, GO launcher EX a jest dużo innych. Tyle, że zjadają pamięć i mogą mulić

    Problem jakiś sztuczny, nie ma obowiązku przewijania ekranu na wszystkie pulpity To jak: "Mam za dużo miejsca w bagażniku, jak się pozbyć tego zbędnego powietrza?"

  3. #3
    Awatar Nazir

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Warszawa , Polska
    Posty
    6
    Telefon
    LG Nexus'5 (32GB) / SGS2
    Tablet
    GoClever Aries 70
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    @ Tprs666
    Napisałem że chcę się pozbyć zbędnych pulpitów które obciążają zamulają dodatkowo ... jak nie masz pojęcia to nie pisz a tym bardziej o innych aplikacjach luncher bo to kolejny syf zamulacze a nie zaleta .

    Sorry za uwagę ale interesuje mnie problem z tym co napisałem a nie głupawe porady nie przydatne nikomu w tym temacie i tym sprzęcie dla mnie .
    https://www.facebook.com/pages/Nazir/129553720567082

    Tablet Goclever ARIES 70
    Smartfon LG Nexus'5 (32GB) / Galaxy S II i9100

  4. #4
    Awatar Alucard1989pl

    Dołączył
    02 2013
    Posty
    357
    Telefon
    Nokia X2-00
    ROM
    Jakiś tam
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    32
    Piwa (Otrzymane)
    20

    Domyślnie

    Podał ci kolega najprostszy sposób jak sobie z tym poradzić bo każdy inny launcher niż stockowy ma możliwość personalizacji pulpitu etc. , ale widzę tobie to nie pasuję. A jak tak bardzo sobie winszujesz, żeby mieć tylko dwa pulpity w stockowym launcherze to ... czemu nie znajdziesz aplikacji w tablecie odpowiadającego za stockowy launcher, wypakujesz go i pozmieniasz ilość pulpitów?.

    Napisałem że chcę się pozbyć zbędnych pulpitów które obciążają zamulają dodatkowo ... jak nie masz pojęcia to nie pisz a tym bardziej o innych aplikacjach luncher bo to kolejny syf zamulacze a nie zaleta .
    Skoro to dla ciebie syf, to najlepiej pozbądź się tabletu, bo jeszcze jakaś informacja z Google Play wyskoczy, że zaktualizowało ci np. Facebooka i będziesz miał pretensje do całego świata, że kolejny zamulacz ci wciskają!.
    Ostatnio edytowane przez czysty76 ; 06-11-13 o 09:32 Powód: poprawki
    Telefon:Nokia X2-00 Android:BRAK
    Rom:BRAK ROOT:RLY?! W NOKIACH?!
    Recovery:RLY?! W NOKIACH?! Kernel:RLY?! W NOKIACH?!
    Spoiler: Pokaż/Ukryj
    http://forum.android.com.pl/signaturepics/sigpic206100_1.gif

  5. #5
    Awatar Vento

    Dołączył
    02 2010
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    63
    Tablet
    Goclever Aries 7o
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    @Nazir
    Odpowiadam na twoje pytanie, nie da się usunąć zbędnych pulpitów ot tak. Musisz pogrzebać w plikach systemowych.

  6. Piwa Nazir postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #6
    Awatar Nazir

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Warszawa , Polska
    Posty
    6
    Telefon
    LG Nexus'5 (32GB) / SGS2
    Tablet
    GoClever Aries 70
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    @Vento


    Myślałem że jest możliwość to edytować jak mam w Galaxy i wywalić do kosza zbędne puste ekrany .
    Generalnie mnie rozczarował ten tablet i ten cały dodatkowy syf aplikacji od producenta których nie można odinstalować i pozbyć się ich na zawsze bo sa o kant potłuc i zajmują tylko miejsce a do tego muli i mało ram
    Uważam że 600 zł. wywaliłem w błoto i więcej już takiego sprzętu nie kupię ... żałuję że nie dołożyłem aby kupić Nexus7 to teraz mam z tym gniotem zabawę.
    A to gubi połączenie z netem w 3G albo muli bo badziewie zainstalowane producenta nie daje się odinstalować i uwolnić pamięć .

    Raczej w tym grzebać nie będę bo bez sensu.... może przemyślę nowy launcher aby mi nie mulił .
    Ewentualnie kupię nowy tablet Nexus7 lub coś z zapowiadanych ofert 7<8 cala z MS Windows'8.1

    Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez czysty76 ; 06-11-13 o 05:00 Powód: do podziekowań jest system piwny nie piszemy tego na forum , że komuś dziekujemy
    https://www.facebook.com/pages/Nazir/129553720567082

    Tablet Goclever ARIES 70
    Smartfon LG Nexus'5 (32GB) / Galaxy S II i9100

  8. #7

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    54
    Telefon
    magic
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    a co to za poważne wady Ariesa 70 ?

    ktoś ma porównanie do Navroad Nexo 3G ? (na papierze wyglądają bardzo podobnie).
    aj, przepraszam, Navroad ma stary 2 rdzeniowy procek, a Aries 4 rdzenie ?

    niestety Nexus7 z 3G to już min. 2x więcej kasy
    niestety tanie tablety mają swoje wady (więcej bugów, czasem mulą, gorsze wykonanie, gorsza komunikacja)

  9. #8
    Awatar Nazir

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Warszawa , Polska
    Posty
    6
    Telefon
    LG Nexus'5 (32GB) / SGS2
    Tablet
    GoClever Aries 70
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    @razorjack

    Po pierwsze , wady to nie można odinstalować tych śmieci dodatków programów nikomu nie przydatnych .
    Tego śmietnika jest na około 1,2GB i zajmują pamięć do tego można je tylko dezaktywować wyłączyć a nie odinstalować całkowicie.
    Skype który od nich jest zainstalowany , po aktualizacjach od Google ma problem z logowaniem się i ciągle się zawiesza ... i kilka podobnych sytuacji nie zgodności wersji smartfonowej do tabletowej bo jakiś magik nie miał zielonego pojęcia to sknocili soft a do tego 70% nie jest przetłumaczonych ustawień na polski .
    Żenada jaki bubel sprzedają ....

    Drugi problem to tablet gubi ciągle zasięg sieci 3G i w najmniej stosownej chwili nie można skorzystać z netu.... już mnie irytują takie sytuacje że musze wyłączać tablet i ponownie włączać co wcale nie zawsze przynosi pozytywny winki .

    Do tego ten procesor MediaTek 4 rdzenie to druga liga i szkoda to komentować .

    Nowy tablet jak będę już kupował to tylko z MS Windows8.1 ew. Nexus7 i zadnych innych taniej wynalazków a tym bardziej od GoClever
    https://www.facebook.com/pages/Nazir/129553720567082

    Tablet Goclever ARIES 70
    Smartfon LG Nexus'5 (32GB) / Galaxy S II i9100

  10. #9
    Awatar Kozubi

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    385
    Telefon
    Galaxy S4 Mini
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    55
    Piwa (Otrzymane)
    30

    Domyślnie

    Co do 3G - to się nie zgodzę. Korzystam z Aero2 i jadąc pociągiem w ogóle nie zrywa mi połączenia (pokonuje dystans ok 25km)

  11. #10

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    2
    Telefon
    samsung galxy S plus
    Tablet
    goclever aries 70
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    czy ktoś pokusił się zrobić roota na tym tablecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone