Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z WiFi

  1. #1

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    9
    Telefon
    SAMSUNG GT-I5800
    Tablet
    GOCLEVER TAB I101
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Problem z WiFi

    Witam,

    Przeczytałem wszystkiw wpisy na temat modelu GOCLEVER TAB I101 zanim zdecydowałem się na zakup.
    Dlatego można uznać, że "widziały gały co brały" ...
    Tablet mam dopiero2 dni i już widzę, że nie będzie lekko.

    Temat problemów z WiFi już się na tym forum przewijał, wiem.
    Pech chce, że dotknął i mnie.

    Występowanie problemu z łączeniem z domową siecią jest bardzo różne: raz działa bez problemu, po wygaszeniu tableta na krótką chwilę WiFi się rozłącza i nie nawiązuje połącznia ponownie.
    Na liście dostępnych sieci mój AP jest widoczny ale z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu nie "łapie" połączenia.

    Wiem, że ROM-y, które są nieoryginalne zawierają coś, co jest opisywane jako WiFi FIX.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów, który jest bardziej zorientowany w tym temacie poratuje mnie w potrzebie?
    Mam cichą nadzieję, że uda mi się tego FIX-a wgrać bez konieczności wymiany oryginalnego ROM-u.

    Będę wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie.

    Pozdrawiam,
    Robert

  2. #2
    Awatar P1eTR3Q

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    39
    Telefon
    HTC Touch Diamond
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Na tą chwilę jedynym pewnym rozwiązaniem jest serwis.

  3. #3

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    202
    Telefon
    Huawei Ascend P1 LTE
    Tablet
    GoClever R105BK
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    22

    Domyślnie

    Fixy nie są osobnym programikiem który można wgrać, są "wszyte" w główny program.
    Którą wersję softu posiadasz? Podejrzewam że z sierpnia.

  4. #4

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    9
    Telefon
    SAMSUNG GT-I5800
    Tablet
    GOCLEVER TAB I101
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez JoteS Zobacz posta
    Fixy nie są osobnym programikiem który można wgrać, są "wszyte" w główny program.
    Którą wersję softu posiadasz? Podejrzewam że z sierpnia.
    Witam ponownie,
    wersja softu rzeczywiście z sierpnia (2.2-20110803).

    Ale dzisiaj pojawił się nowy wątek, który mnie zaintrygował.
    Od rana działam z innym routerem WiFi, który jest inaczej skonfigurowany.
    I ku mojemu zaskoczeniu wszystko działa poprawnie.
    Usypiam i wyłączam (tak na zmianę), tableta, który cierpliwie to znosi i za każdym razem łączy się z AP.

    Zaczynam się zastanawiać, czy nie mam skopanej (przekombinowanej) konfiguracji AP w domu!
    O ile inne sprzęty, które do tej pory używałem (działające pod Windows i Linux-em) jakoś sobie radziły, to wygląda na to, że tablet jest bardziej wrażliwy.

    Zdaje się, że czeka mnie dzisiaj rekonfiguracja D-Linka w domu.
    Nie omieszkam pochwalić się efektami ...

    Pozdrawiam,
    Robert

  5. #5

    Dołączył
    06 2010
    Posty
    71
    Telefon
    HTC HD2, Samsung Wave s8500, HTC Magic
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Miałem problem z wi-fi. Tablet nie potrafił wyszukać żadnego AP i wyłączał automatycznie wi-fi.
    Rozwiązaniem problemu było wgranie firmware Tim 6a + odpalenie old fixa z głównego ekranu.

  6. #6

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    8
    Tablet
    GoClever I101 512MB, Android 2.2-20110803
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    a ja mam znowu taką przypadłość że aby podpięło się WiFi z wykorzystaniem WEP, musiałem dodać drugie połączenie z tą samą siecią tylko bez zabezpieczeń.
    Po takiej akcji pomyślnie łączy się z siecią z wykorzystaniem zabezpieczeń WEP.

  7. #7

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    9
    Telefon
    SAMSUNG GT-I5800
    Tablet
    GOCLEVER TAB I101
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zgodnie z obietnicą spieszę poinformować jak zakończyła się weryfikacja domowego AP.
    Okazuje się, że przekombinowałem konfigurację swojego D-Linka.
    Poprawiłem, odkliknąłem gdzie trzeba i teraz wszystko śmiga!

    Dlatego pozwolę sobie na stwierdzenie, nawiązując do tematu, że nie zawsze problem z WiFi musi oznaczać wysyłkę do serwisu.
    Pozdrawiam...

  8. #8
    Awatar P1eTR3Q

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    39
    Telefon
    HTC Touch Diamond
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Zoltar100, co masz na myśli pisząc, że przekombinowałeś konfigórację D-Linka? Na czym polegało to przekombinowanie?

  9. #9

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    9
    Telefon
    SAMSUNG GT-I5800
    Tablet
    GOCLEVER TAB I101
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez P1eTR3Q Zobacz posta
    Zoltar100, co masz na myśli pisząc, że przekombinowałeś konfigórację D-Linka? Na czym polegało to przekombinowanie?
    Przede wszystkim w konfiguracji WIRELESS miałem "odkliknięty" automatyczny wybór kanału (Enable Auto Channel Selection).
    Poza tym w konfiguracji LAN zmieniłem dzierżawę w ustawieniach DHCP (DHCP Lease Time).
    Wartość domyślna (przynajmniej u mnie) to 10080 minut.
    Dodatkowo, dla pewności, przypisałem na stałe numer IP w tabeli DHCP Reservation.
    I tyle.
    Teraz wszystko działa poprawnie.

  10. #10
    Awatar P1eTR3Q

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    39
    Telefon
    HTC Touch Diamond
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Zoltar100, no ok. A teraz wyobraź sobie chcesz pokazać u znajomych np. filmik z youtube na "wypasionym" i101. A tam dupa nie połączy się z siecią bo nie ma tam przypisanego stałego IP twojego urządzenia, bądź ich sieć ma z góry ustawiony 6 kanał nadawania. Nie trzyma się to kupy. Tablet to urządzenie przenośne ma działać niezależnie od ustawień rutera

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone