Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem z tabletem Lark FreeMe 70.0 - nie uruchamia się

  1. #1
    Awatar kovalc44

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    48
    Telefon
    C702 / W715
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie Problem z tabletem Lark FreeMe 70.0 - nie uruchamia się

    Witam serdecznie, i z góry dziękuję za jakiekolwiek chęci pomocy. Chciało by się napisać, że jestem szczęśliwym posiadaczem tableta FreeMe 70.0, niestety nie jestem aż tak zadowolony..

    Przyznam się z góry, iż problem wystąpił po zmianie zawartości pliku systemowego, nie pamiętam jakiego... Mam tylko nadzieję że da się to jakoś jeszcze zreperować.

    Opiszę problem, a na końcu postu dodam zdjęcia adekwatne do tego co napiszę niżej:

    Otóż, przy włączaniu pokazuje się główne logo firmy Lark, następnie sekwencja przenosi się do zielonej postaci która ładuje system, po czym zaskakuje niebieski napis ANDROID który powinien załadować system, jednak tak się nie dzieje. System zacina się właśnie w tej chwili, ( przy niebieskim napisie ANDROID )

    Bardzo proszę o pomoc związaną z tym problemem, nie przejmuję się gwarancją, zależy mi na tym by wszystko sprawnie działało.

    Przyciski:

    Lewa strona - power
    Góra - ( okrągły przycisk z literą M ) oraz V+ i V-
    Po prawej stronie matrycy przycisk który odgrywał rolę przycisku zwanego <-back

    A oto zdjęcia:
    DSC00037.JPG

    DSC00038.JPG

    DSC00039.JPG

  2. #2

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    28
    Telefon
    u8500
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Moze sprobuj wgrac androida wersje 12 beta i zobacz co bedzie o ile chcesz zmienic na nieoryginalny

  3. Piwa kovalc44 postawił(li) piwo(a) za posta.
  4. #3
    Awatar kovalc44

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    48
    Telefon
    C702 / W715
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Widzisz, miło że odpowiedziałeś. Jednak nie wiem jakiej kombinacji klawiszy użyć, próbowałem już chyba wszystko. Być może jest na to jakaś rada? Czy znajdzie się ktoś kto opisze mi krok po kroku jak co zrobić, tak jak 4 letniemu dziecku? :>

    Dziękuję z góry. Stawiam piwo przedmówcy.

  5. #4

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    5
    Telefon
    Nokia E61
    ROM
    Uberoid v11
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Próbowałeś wgrać ten Universal WM8650 Uberoid v12 Beta2 soft?
    Myślę że jeżeli instalacja by się rozpoczęła to byłoby dobrze.
    Jeżeli nie to naprawdę nie mam pojęcia
    Zmiana softu najlepsze wyjście.

    ---------- Post dołączono o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

    tutorial http://forum.android.com.pl/f478/lar...torial-141901/

  6. Piwa kovalc44 postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #5
    Awatar kovalc44

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    48
    Telefon
    C702 / W715
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Już sprawdzam, napiszę później co i jak.

    -- EDIT --

    W tym linku potrzebne jest jakieś hasło do pobrania...

    ---------- Post dołączono 09-06-12 o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano 08-06-12 o 21:38 ----------

    Wygląda na to iż będzie z tym większy problem, zrobiłem wszystko jak w instrukcji.

    Formatowałem kartę, zmieniłem plik i model, podałem ścieżkę do karty.
    do tego czasu wszystko wydawało się w porządku. Po tym jak uruchomiłem tableta, owszem pokazał się napis że mam czekać jednakże miałem nadzieję że nie potrwa to dłużej niż 20-25 min, a trwało to ponad godzinę, ciągle z tym samym napisem. Teraz tablet po uruchomieniu nie pokazuje żadnego ekranu startowego, wiem że się uruchamia bo świeci dioda, ale nic po za tym. Czy mogłem zrobić coś źle?
    Ostatnio edytowane przez kovalc44 ; 08-06-12 o 20:44

  8. #6
    Awatar gangsta529

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    Poznań
    Posty
    200
    Telefon
    HTC One
    Tablet
    New Ipad
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    50

    Domyślnie

    Niestety tak, teraz tablet może służyć Ci jako młotek do wbijania gwoździ. Napisz do mnie na GG.


    Tablet został naprawiony.
    Ostatnio edytowane przez gangsta529 ; 11-06-12 o 09:56

  9. Piwa kovalc44 postawił(li) piwo(a) za posta.
  10. #7
    Awatar kovalc44

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    48
    Telefon
    C702 / W715
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Tak, potwierdzam wypowiedź przedmówcy. Dzięki fachowej pomocy i tolerancji dla mojego ZIELONEGO UMYSŁU udało się nam naprawić problem. Temat do zamknięcia.

  11. #8
    eng
    eng jest nieaktywny

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    20
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Mam dokładnie ten sam problem co autor tematu. Proszę o pomoc w tej sprawie. Lark FreeMe 70.0 po włączeniu pokazuje tylko logo i tego ludzika potem niebieski napis Android i biały ekran przez chwilkę i koniec. Co trzeba zrobić żeby to naprawić. Napisałem PW do Gangsta ale puki co milczy. Dziwne, że nie podałeś kovalc44 rozwiązania tego problemu skoro udało się Ci się go rozwiązać przecież inni też mogliby skorzystać z Twojego doświadczenia. Pw. poszło też do Ciebie. Proszę o odpowiedź ew zamieszczenie jej tutaj na forum.

  12. #9
    Awatar kovalc44

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Posty
    48
    Telefon
    C702 / W715
    Tablet
    Lark FreeMe 70.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Zainstaluj modyfikowaną wersję Uberoida poradnik jak to zrobić znajdziesz w dziale z Larkiem, to pomoże. Pamiętaj tylko że po takiej instalacji stracisz gwarancję.

  13. #10
    eng
    eng jest nieaktywny

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    20
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Skopiowałem rozpakowane pliki na kartę. Włożyłem tą kartę do urządzenia. Pojawiło się coś nowego UNIVERSAL UBEROID UPGRADING. Na czerwono pisze DO NOT REMOVE SD. Dochodzi do 100 %. Pojawia się zielony napis Please Remove SD... więc robię to i pojawia się zieolny robocik i pasek postępu z napisami Android Tm OS 2.2 kernel itd.... potem biały ekran przez chwilę i tyle. Tablet ani drgnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone