Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Lark FreeMe 70.4 DVB-T

  1. #21

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Toruń
    Posty
    94
    Telefon
    S5830->I8160->GT-i9195
    Tablet
    NavRoad Nexo Free
    Sieć
    Play/Aero2
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez grahnar Zobacz posta
    Witam


    - modem produkcji LARKa działa OK,
    Ciekawe czy modem ten zadziałałby z darmowym internetem AERO2
    Bo nie ze wszystkimi modemami działają karty SIM tej usługi.
    Sygnatura niezgodna z regulaminem forum usunięta przez moderatora @marcinowozniako

  2. #22
    Awatar grahnar

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Jelenia Góra
    Posty
    2
    Telefon
    HTC Magic
    Tablet
    Lark FreeMe 70.4DVBT
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez JDaniel Zobacz posta
    root@gps-desktop#221 - ciekawe ,czyżby tablet był zrootowany fabrycznie?
    Konsola na polecenie SU reaguje acces denied

  3. #23

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Polska Zachodnia
    Posty
    11
    Telefon
    Galaxy I5800
    ROM
    Android 2.2 FROYO.XXJPD
    Tablet
    Chińczyk MID z 512MB RAM 1GHz CPU
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Też go miałem. Miałem, bo jeden dzień walczyłem jak głupi by odczytać adres MAC (mam w domu WiFi filtrowane po adresie MAC). Albo przejęcie, albo ślepota nie pozwoliła mi go (adresu) znaleźć. Serwis Larka to 3 telefony i po 2-3 przełączania do innych, lepiej zorientowanych. Efekt? Zero.
    Pomogło ściągnięcie apk na komórkę, potem na komputer, stamtąd do larka. Uff. Ale poszło. Następnego dnia test modemu Lark i karty Mova. Modem nawet działa, choć wszystko robiłem na czuja - zero informacji co i jak w dokumentacji. Szkoda, bo mogłem za jego pomocą ściągnąć apk do odczytu MAC , a tak jak głupi robiłem różne myki.
    Sieć WiFi też działa. Ogólne wrażenie: Lark jest gorszy (wolniejszy) niż mój Samsung Galaxy, choć porównując do laptopa połączonego przez komórkę z siecią GSM działa podobnie. Ale to tylko bardzo subiektywne wrażenia nie poparte pomiarami.
    Filmy: fajnie. I czyta więcej formatów niż podaje instrucja.
    Za to EPUBa nie udało mi się odczytać (!). Dokumenty np. Worda czyta się nie najgorzej (a nawet nieżle), ale pdf już kiepsko (chyba że sobie kiepskie wybrałem).
    Niestety, już tego dnia zaczęły się kłopoty - restart i zawieszanie się przy uruchamianiu niektórych aplikacji. Kilka godzin później diabli wzięli kartę SD. Myślałem, że to wina karty - mój pech (karta nie do odczytania w stacjonarnym - kompletna śmierć). Ale innej, działającej karty też nie widział! A obie karty były dość nowe (zresztą druga działa pod innymi komputerami)
    Potem już zaczął działać tylko z podłączonym zasilaniem, ale do pierwszego odłączenia.
    I wtedy stało się. Koniec. Nie uruchamiał się. Ani z kartą, ani bez. Ani z baterii, ani z zasilacza. Trup.
    Wrócił do sprzedacy.
    Niewiele nabawiłem się, ale.
    Ekran opornościowy - liczyłem na dotykowy (70.3 chyba ma taki). Ale do oporu też jestem przyzwyczajony (mam w GPSie). TV nie obejrzałem, bo mój region - pd-zach PL - jest poza planem. Modem ma blokadę na 1/2 godz lub 500MB - póżniej pojawiają się reklamy które trzeba obejrzeć i można dalej korzystać. Jest do tego dodatkowy limit 1GB ale jest też możliwość wykupu do (2zł?) z tego ograniczenia. Niestety informacje na stronach Carrefoura.
    Dziś testuję modem Larka (nie oddałem go - jakby co będę musiał donieść).
    Modem prócz karty SIM ma gniado mikro SD. Po podłączeniu pod Win7 HP widzi go od razu jako pamięć (o ile dobrze popatrzyłem - dysk CD) na której są pliki instalacyjne. Po instalacji uruchamianie przypomina odpalanie Neostrady - jest specprogram który trzeba odpalić i ... Internet działa!!! Ten programik jednak lepszy i łatwiej pokonfigurować, no i nie robi dziwnych sztuk które miałem z Neo.
    Dla przypomnienia: modem Lark + karta Mova + laptop Win7HP. Działa w sieci Plusa (?) (nie interesuje mnie to). Numeru telefonu nie znalazłem, a nie chce mi się odpalać konsoli lub emulatora by go znaleźć. Pokazywana prędkość to ok.450Kbps.
    Ale po instalacji, komputer już nie widzi tej pamięci - wyjęcie i ponowne włożenie modemu powoduje uruchomienie modemu bez stacji CD. (Ciekawe, będę musiał to sprawdzić na nnym komputerze jeszcze raz co i jak.)
    Już dla samego modemu warto było dołożyć 80 zł (w porównaniu do Larka 70.3 chyba).
    Tyle na razie - trochę chaotycznie, ale to z przejęcia i żalu po zabawce.
    Artur

  4. #24
    Awatar meilbox

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    1,418
    Telefon
    L1320
    Tablet
    iPad 2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    141

    Domyślnie

    czyli jedyny lark godny uwagi to 70.2 albo ten z gps.... lub 70.1 po modach...

    Sent from my 701 using Forum Runner
    GT540->LWW->OneV->DEFY->LUMIA 800->RAZR->ASCEND P6>L1320>?
    iPad2->??........ just kidding ;p

  5. #25

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    31
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam zakupiłem to lark 70-04 czy jestem zadowolony ???
    to pierwsza zabawka na androidzie zawsze były zabawki z WM
    mam problem z netem co do dołączonej kart cerfur karta Mova jest ok ale jak włożyłem orange nic nie chodzi , a pisało bez simlocka
    APN ustawiłem pod orange z forum
    jeśli ktoś to uruchomił proszę o porady
    co do sprzętu TV pod nadajnikiem działa , więc nie pooglądacie w terenie (próbował ktoś z jakąś inna anteną ?)
    zasięg wifi żenada 5-6m góra
    to samo z wmontowanym nadajnikiem fm tu jeszcze mniej
    pozdrawiam waldi

  6. #26

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Polska Zachodnia
    Posty
    11
    Telefon
    Galaxy I5800
    ROM
    Android 2.2 FROYO.XXJPD
    Tablet
    Chińczyk MID z 512MB RAM 1GHz CPU
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Modem działa bez żadnych ustawień. Wsadziłem, odpaliłem i po paru chwilach działa.
    WAŻNE: WiFi musi być wyłączone!

  7. #27

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam
    Chcialbym sie dowiedziec czy mozna ewentualnie jak podlaczyc do tego larka klawiaturke. Kupilem klawiaturke w etui na usb.
    Pozdrawiam

  8. #28

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie uwagi o lark 70.4 dvb-t

    Kupiłem właśnie ten tablet z "gratis" modemem i kartą 1G w carrefour za 499.-
    Pierwsze uwagi :
    - modem to lark freenet 1.0 ( ale na razie nie udało mi się go odpalić - brak info jak to zrobić )
    - wrażenia estetyczne niezłe, nawet lekki, poręczny tablet z rysikiem i antenką
    - wifi (upc warszawa ) działa poprawnie, szukanie i dostęp do internetu w miarę niezły
    - komplet przewodów usb, ładowarki do auta i kontaktu w domu ( ale brak przewodu mini hdmi na hdmi - trzeba dokupić )
    - moc głośnika dla mnie wystarczająca, sterowania głosem jeszcze nie przerabiałem
    - odtwarzanie filmów, zdjęć i muzyki poprawne

    - minusy - telewizor porażka, mała, cienka wysuwana antenka przetrwa ok. tygodnia.
    na 9 piętrze na balkonie skanuje i nieźle odbiera 8 programów, w środku w mieszkaniu i na dole (przed domem) nie odbiera nic
    (przepłacone 80 zł)
    - brak widocznej kontroli opuszczenia aplikacji, nie wiesz czy ją wyłączyłeś czy tylko ją chwilowo uśpiłeś
    - dziwny sposób wykrywania karty, czasami jej nie widzi i czasami coś miesza na niej
    - szczęście że ma reset z tyłu ( mała dziurka ) już parę razy się przydał
    - win7 widzi dysk A700 wewnętrzny i dysk (kartę zewnętrzną )\

    ale to wszystko tylko za 499.- cóż wymagać - widziały gały co brały.

  9. #29

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    10
    Telefon
    5110
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Jakby ktoś potrzebował przywrócić ustawienia fabryczne to wcisnąć prawy lewy guzik "menu" + włącznik i poczekać aż się pojawi zielony robocik z znakiem ostrzegawczym. Teraz przytrzymać lewy klawisz "home" aż się pojawi menu na ekranie. Klawiszem lewym "home" wybieramy opcje czyli "wipe data/factory reset" włączamy opcje prawym klawiszem "menu" teraz lewym "home" wybieramy "Yes" i potwierdzamy prawym "home". Gdy skończy wybieramy lewym "home" opcje "reboot system now" natępnie potwierdzamy prawym "menu"
    Teraz urządzenie uruchomi się z fabrycznymi ustawieniami.

  10. Piwa Kackow postawił(li) piwo(a) za posta.
  11. #30

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Podepne jeszcze drugie pytanko procz klawiaturki. Chodzi o okreslenie pozycji w mapach google. nie mam pojecia jak to zrobic pokazuje ze pozycja niedostepna mimo ze mam ten darmowy net podklaczony. z gory dzieki za pomoc w obu kwestiach

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone