Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Wgrywanie nowego firnwaru - czy jak zmienić Larka 70.4 w Pioneera A700

  1. #1

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    41
    Telefon
    Xperia X8
    Tablet
    Lark FreeMe 70.4 DVBT
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie Wgrywanie nowego firnwaru - czy jak zmienić Larka 70.4 w Pioneera A700

    Zrzeczenie:
    Pamiętaj wszystkie czynności opisane poniżej wykonujesz na własną odpowiedzialność! Nie jestem odpowiedzialny za Twoje niepowodzenie, czy uśmiercenie urządzenia.


    Zmiana softu:

    Oprogramowanie wgrane seryjnie do larka 70.4 to kompilacja 2011-8-2, której zrootować nie można. Możemy jednak wgrać do naszego larka oprogramowanie pochodzące z urządzenia Pioneer A700 (kompilacja 2011-8-3) które da się zrootować.

    Aby wgrać nowe oprogramowanie potrzebujemy:
    - paczka z nowym firmware i narzędzie do flashowania
    - komputer z systemem Windows,
    - kabel do komputera,
    - chęć utraty gwarancji.

    1. Pobieramy paczkę z oprogramowaniem, rozpakowujemy ją w dogodne dla nas miejsce.
    2. Wchodzimy do folderu FWDN_V7 -> vtcdrv -> tutaj wybieramy folder odpowiedni dla naszego komputera i odpalamy instalator sterowników.
    3. Po zainstalowaniu sterowników wracamy do folderu FWDN_V7 i odpalamy FWDN_V7_v2.13.exe
    4. Do uruchomionego programu dodajemy pliki oznaczone jako "lk.rom" i "tcc8900_mtd.img"
    5.Klikamy na button "Start". Pojawi się białe puste okno - teraz podpinamy nasze WYŁĄCZONE urządzenie do komputera.
    6. UWAGA - skup się;] Wciśnij wszystkie trzy boczne przyciski jednocześnie i trzymaj przez około 5s. do czasu, aż nie pojawią się dwa pierwsze logi Kiedy to nastąpi puść przycisk Home (trzymając dalej Power i Menu).
    7.Po chwili powinny pojawić się kolejne dwa logi jeśli tak się stanie możesz zwolnić przyciski. Jeśli puścisz je za wcześnie lub za późno flashowanie nie powiedzie się i będziesz musiał zacząć od początku.
    8. Teraz pozostaje Ci już tylko czekać na załadowanie nowego systemu, które powinno zakończyć się komunikatem "Download is complete"
    9. Teraz odłącz urządzenie od kabla i zresetuj je (wciskając rysik w dziurkę z tyłu urządzenia), a następnie uruchom urządzenie przyciskiem Power.
    10. Ta dam!!! Masz nowe oprogramowanie.

    Jeśli chcesz korzystać z DVBT wgraj tą aplikację

    Wszystkie logi z poprawnego flashowania pokazane są w obrazku poniżej

    Lista bug'ów:
    Kod:
    - Możliwość wyłączenia tabletu mimo zablokowanego ekranu,
    - brak dostępu do niektórych aplikacji w Android Market,
    - prawdopodobnie po zmianie softu przestanie działać modem z racji braku sterowników.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez gawronino ; 06-11-11 o 17:27

  2. Piwa mario_80, gabercom, zia26 postawił(li) piwo(a) za posta.
  3. #2

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    6
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    wszystko poszło gładko... poza jednym szkopułem, nie mogę skalibrować ekranu, co za tym idzie prawa część jest niezdatna do użytku... czy ktokolwiek ma jakieś pomysły ?

  4. #3

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    26
    Telefon
    gt540
    Tablet
    Lark 70.3
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Mnie po restarcie zaraz wyskoczyla kalibracja. No i w aplikacjach mam odpowiedzialna za to, taka ikona z celownikiem.

  5. #4
    Awatar cybernetic

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    188
    Telefon
    HTC One X
    Tablet
    Lark FreeMe 70.4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    25
    Piwa (Otrzymane)
    15

    Domyślnie

    Mi udało sie skalibrować ekran tylko w pozycji poziomej (tą grubszą ramką do dołu). Jak się nie uda to próbuje w każdej pozycji

  6. #5

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    6
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    próbowałem, niestety nic z tego, za to gdy skalibrowałem g-sensor to nieco się sytuacja poprawiła, co jakiś czas trafia i w prawą stronę ekranu teraz.

  7. #6
    Awatar cybernetic

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    188
    Telefon
    HTC One X
    Tablet
    Lark FreeMe 70.4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    25
    Piwa (Otrzymane)
    15

    Domyślnie

    Pierwsze wrażenia z używania nowego oprogramowania:

    + system działa szybciej
    + Market w końcu przyspieszył i działa dużo syabilniej, wcześniej to była porażka
    + większa czułość ekranu dotykowego (niektórzy mają problem z kalibracją)
    + możliwość wgrania zROOTowania
    + DVB-T działa
    + pomiędzy dotykowymi przyciskami regulacji głośności i przyciskiem wstecz pojawił się nowy przycisk który odpowiada fizycznemu przyciskowy MENU

    - w dużo mniej dostępnych aplikacji w Markecie -> patrz screen 1 (często pojawia się informacja ze aplikacja nie jest zgodna z urządzeniem), trzeba instalki zdobywać z forum
    - w menu niektóre ikonki są jakieś postrzępione (np. Dropbox screen 2) na pulpicie już takie nie są (screen 3)

    Spoiler: Pokaż/Ukryj



    Na razie tyle. Jak coś zauważę to dam znać.
    Ostatnio edytowane przez kiler73 ; 17-10-13 o 16:30 Powód: Zdjęcia wstawiaj w znacznik SPOILER.

  8. #7

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    6
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Kalibracja udała się Sposobem podanym wyżej po skalibrowaniu jeszcze raz g-sensora, swoją drogą dziwne powiązanie, dzięki Cybernetic
    Sam soft działa zdecydowanie szybciej, nie trzeba już kill'ować wszystkich procesów, żeby w miarę płynnie nacieszyć się Hero of Sparta lub też Trial Xtreme 2.
    Ponadto, auto obracanie ekranu, które przynajmniej w moim przypadku nie działało w oryginale, zaczeło teraz funkcjonować jak należy.
    Ostatnio edytowane przez Jaheiro ; 28-10-11 o 11:35

  9. #8

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    41
    Telefon
    Xperia X8
    Tablet
    Lark FreeMe 70.4 DVBT
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie

    Na moje oko "szybsze" działanie to kwestia "odśmiecenia" ROMu, ponieważ stary w quadrancie osiągał ok 330 pkt, a ten osiąga ok 350-360 ;] Co do braku dostępnych aplikacji postaram się powalczyć z łatką do marketu (być może da się ją zaadoptować z innych urządzeń)
    Ostatnio edytowane przez gawronino ; 28-10-11 o 15:38

  10. #9

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam Wszystkich.
    Informacyjnie, na 70.3 również działa bardzo fajnie

  11. #10

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    26
    Telefon
    gt540
    Tablet
    Lark 70.3
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    działa ci po tym gps w 70.3?
    jeśli tak to jaka aplikacja najlepiej?
    jak wygląda sprawa zewnetrznego netu teraz? np modem play

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone