Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: tablet overmax tb-04

  1. #1

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie tablet overmax tb-04

    witajcie
    mój problem to brak internetu kupiłem ten tablet ale gdy podepne za pomocą przejściówki modem z playa to nie ma internetu próbowałem już róznych rzeczy ale i tak nic z tego czy wie może ktoś jak to skonfigórować żeby działa? w punkcie dostepu jak podłącze modem pisze Poland play ale nic nie da się z tym zrobić? proszę o pomoc
    dziekuje

  2. #2

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    1
    Telefon
    overmax ov-tb 04
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    hej,
    przyłączam się do powyższej prośby! To naprawdę duży ból. U mnie po podłączeniu wyświetla się Poland era. A dalej tak samo... Widziałem gdzieś na youtube filmik instruktażowy, ale tam było w jednym z menu dostępne Połączenie 3G, czego u mnie nawet nie ma. Jest tylko okienko wyboru Czy urządzenie ma korzystać tylko z sieci 2G. Ale nic to nie wnosi - czy jest ono zaznaczone, czy odznaczone, z internetem połączyć się nie mogę... Jak dzwoniłem do Overmaxa, to mi powiedzieli, że tablet nie jest kompatybilny ze wszystkimi modemami, a o to z którymi jest należy pytać dystrybutora danego modemu... A z tego co się orientuję, na różnych wątkach na forach ludzie zapytują o różne modele modemów Huawei i każdy ma problem z połączeniem! Ratujcie, dobrzy ludzie!

  3. #3

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    31
    Telefon
    LG c-195
    Tablet
    GLOBO GL8000
    Sieć
    mBank Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Podobnie jak wam udało mi się skonfigurować do momentu wykrycia sieci, ale dalej ani kroku. W poprzednim poście ktoś pisał że Overmax ma niedługo ogłosić listę modemów współpracujących z tabletem, mimo wszystko proponuję napisać do OVERMAXA zapytanie na w/w temat, jakie modemy i jak je skonfigurować - odpowiedź zamieście na forum.

  4. #4

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    1
    Telefon
    s4 mini i9192
    ROM
    I9192UBUAMH1
    Sieć
    PLAY, PLUS
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    W tygodniu pisałem do OVERMAXA z pytaniem o konfigurację modemu z tabletem tb-03. Odpisali tylko, że w ciagu 2 tygodni pojawi się lista modemów z którymi współpracują tablety.

  5. #5

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    10
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    TB-03 nie ma 3G, a podobna TB-04 działaja modemt tylko WCDMA. Sprawdzał ktoś to?

  6. #6

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    31
    Telefon
    LG c-195
    Tablet
    GLOBO GL8000
    Sieć
    mBank Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Pisałem również do firmy w sprawie Pendrive oraz Modemu, na drugi dzień otrzymałem odpowiedź następującą :

    ... górny port (USB) jest do podłączenia pamięci flash, po włożeniu należy wejść w "My Pad" i na górze po prawej stronie znajduje się zakładka "UDISK", drugi port jest do połączeń z komputerem ...

    na moje pytanie o listę ewentualnych współpracujących modemów nie otrzymałem odpowiedzi poza informacją że mój "HUAWEI E122" nie jest przewidziany do współpracy.
    Zadałem jeszcze pytanie dodatkowe, czy firma przewiduje jakieś rozwojowe oprogramowanie dla tego tabletu (aktualizacje) do np. Androida 2.3.6 lub wyżej ale na razie brak odpowiedzi, poczekamy o efektach poinformuję

    ... na razie nie planujemy updatu oprogramowania do wyzszej wersji ...
    Ostatnio edytowane przez Chomeini ; 17-02-12 o 09:43 Powód: Odpowiedź z Overmaxa

  7. #7

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    1
    Telefon
    Star X12
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ja mam TB 02 i podłączyłem modem HUAWEI E170 i nawet zaczął działać (mam jeszcze jeden E1752C ale ten niestety nie działa) ale niestety nie do końca. Po wejściu w ustawienia/Sieci zwykłe i bezprzewodowe/Sieci komórkowe/Dostępne sieci i niestety otrzymuję komunikat "podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd". Po włożeniu pyta się o PIN, podaję prawdziwy i nawet na chwilę wyświetla się ikonka z zasięgiem niestety bardzo szybko znika i nic się nie dzieje (poza tym komunikatem jak wyżej) Może ktoś wie co z tym można zrobić?

  8. #8

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    2
    Telefon
    nokia
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    witam, zakupiłem tableta ov-tb-04 wszystko jest ok. , tylko nie łaczy mi się routerem jak posiadam w swoim domu . czy może ktoś pomóc ???

  9. #9

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    31
    Telefon
    LG c-195
    Tablet
    GLOBO GL8000
    Sieć
    mBank Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ustawienia -> Komunikacja -> Ustawienia WiFi -> WiFi (zaznaczyć) oraz Powiadomienie o sieci (zaznaczyć) - powinien wykryć twoją sieć (nazwa twojego routera) wtedy połącz lub wcześniej wbij hasełko i połącz

    Musi hulać !!!!

  10. #10

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    2
    Telefon
    nokia
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ok. , włączyłem WIFI , i nic , znajduje sieć , ale pokazuje : rozłaczona , inny sprzęt mi działa na tym routerze ( 2 kompy , telewizor, może coś trzeba ustawić w routerze aby zadziałał tablet

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone