Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Brak języka polskiego i błędy przy wgrywaniu czystego androida.

  1. #1

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    67
    Telefon
    XPERIA Sola
    ROM
    CM 9.1 FXP152
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie Brak języka polskiego i błędy przy wgrywaniu czystego androida.

    Witam. Kupiłem sobie Evo 3D aby się trochę pobawić i sprzedać. Problemem jest to, że posiada jedynie języki rosyjski i angielski. Do sprzedania wolę wgrać androida z językiem narodowym i tutaj mam problem. Wystarczyło by samo spolczenie, jednakże nie znalazłem takowego na forum. Próba wgrania GB kończy się na Błędzie nr 140, czyli bootloadera, a ICS wywala błąd USB mimo dobrego podłączenia, zainstalowanych sterowników itd. Próbowałem także tą paczkę (PG861MG.zip) pod recovery, ale ona wywala "Main Version is older". Macie jakieś pomysły co mogą być z tym telefonem źle? Albo może mi ktoś wysłać dokładny poradnik do instalacji, bo moja przygoda z andoridem do tej pory nie wychodziła za SE i Sony. Prosiłbym o wyrozumiałość i jakąś dobrą radę posiadacza owego telefonu. Pozdrawiam
    Wersja oprogramowania: 3.28.401.1

  2. #2
    Awatar FiScHeRxD

    Dołączył
    09 2009
    Posty
    154
    Telefon
    Miałem: G1 i EVO 3D
    ROM
    Ciągle zmieniam.
    Tablet
    Mam: Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile, Plus, Play
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    GB odpuść nie wgrasz. Zrootuj go zmień CID wgraj polskiego androida zmień bootloader na orginalny i recovery.
    ROOT & S-OFF Ice Scream Sandwich + S-ON

    Kod:
    Pliki w tym temacie do sciagniecia http://forum.android.com.pl/f539/pierwsze-kroki-153852/
    SUPER CID - Zmiana CID. Zmień na HTC-EastEurope HTC__032
    
    Spoiler: 
    01. Odinstaluj HTC Sync i/lub Doubletwist, o ile miałeś je zainstalowane.
    
    02. Użytkownicy Windowsa: Musicie zainstalować >te drivery od HTC<. Użytkownicy Linuksa mogą pominąć ten krok.
    
    03. Upewnij się, że Twój telefon posiada włączony tryb debugowania. Ustawienia -> Aplikacje -> Tworzenie -> Debugowanie USB.
    
    04. Ściągnij i zainstaluj Android SDK, które >znajdziesz tutaj -> wybierz plik .zip< (lub, jeśli wiesz gdzie znaleźć samo adb i narzędzia fastboot - w takim wypadku możesz przejść do punktu 10).
    
    05. Rozpakuj zawartość ściągniętego archiwum i uruchom SDK Manager
    
    06. Zaakceptuj i zainstaluj Android SDK Platform Tools. Całą resztę możesz odznaczyć, nie będzie nam potrzebna.
    
    07. Kiedy ściąganie i instalacja się zakończy - zamknij SDK Manager.
    
    08. Skopiuj folder "platform-tools" z folderu, w którym zainstalowałeś SDK do jakiejś "prostej lokalizacji", abyś później mógł łatwo i szybko wejść w ten folder przy użyciu Command Prompt. Przyjmijmy, że będzie to ta ścieżka - C:\platform-tools.
    
    09. Potrzebujesz także skopiować plik "fastboot.exe" z folderu "tools" znajdującego się tam, gdzie rozpakowałeś SDK, do katalogu C:\platform-tools.
    
    10. Otwórz Command Prompt. Możesz to zrobić na kilka sposobów: 
    - klawisz "Windows" (na klawiaturze) + R i wpisz "cmd",
    - kliknij myszką na klawisz Windows w lewym dolnym rogu. W zależności od wersji - (Vista/7): w pasku wyszukiwania wpisz "cmd", albo (w XP) najpierw kliknij "Uruchom" i dopiero wpisz "cmd".
    - znajdź "Wiersz polecenia" w "Akcesoria" w Menu Start.
    
    11. Kiedy Command Prompt już się uruchomiło wejdź do folderu platform-tools (o ile użyłeś proponowanej lokalizacji -> "cd c:\platform-tools"; Inne ciekawe komendy znajdziesz tutaj: >klik<).
    
    12. Ponownie czas upewnić się czy:
    - telefon jest włączony, działa, wszystko ok.
    - kabel pomiędzy komputerem i telefonem jest włożony w porty USB. Komputer też jest włączony, wykrywa telefon... telefon ustawiony w trybie "Tylko ładowanie"
    - tryb debugowania jest włączony (pkt 03.).
    
    13. Będąc w Command Prompt, w odpowiednim folderze wpisz "adb devices". Powinieneś zobaczyć listę podłączonych urządzeń i serial nr swojego telefonu. Jeśli tak nie jest - coś jest nie tak. Czasami pomaga reset jednego czy drugiego urządzenia.
    
    14. Wpisz komendę "adb reboot bootloader". EVO uruchomi się ponownie w fastboot USB.
    
    Wujek dobra rada radzi: 
    Wpisz "fastboot getvar cid" i zapisz/zapamiętaj CID jaki się wyświetli. Będzie to przydatne na wypadek konieczności wysłania telefonu na gwarancję i anulowania wszelkich wprowadzonych modyfikacji. Ewentualnie wątek dla zapominalskich.
    
    15. Wpisz komendę "fastboot oem writecid 11111111". Osiem znaków. Osiem jedynek. To tak zwany SuperCID - umożliwia wgranie każdego oprogramowania do telefonu.
    
    16. Wpisz komendę "fastboot reboot-bootloader", urządzenie zrestartuje się (ponownie do fastboot USB).
    
    17. Wpisz komendę "fastboot getvar cid" aby zobaczyć, czy zmiana CID-u przebiegła pomyślnie.
    
    18. Wpisz komendę "fastboot reboot", telefon uruchomi się ponownie.
    Powrót Do Stanu Gwarancyjnego
    Ostatnio edytowane przez FiScHeRxD ; 24-12-12 o 11:38

  3. Piwa kazzper791 postawił(li) piwo(a) za posta.
  4. #3

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    67
    Telefon
    XPERIA Sola
    ROM
    CM 9.1 FXP152
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Ok wszystko zrobiłem, ale przy wgrywaniu softu (RUU_SHOOTER_U_ICS_35_S_HTC_Europe_3.28.401.1_Radi o_11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M_release_262714_si gned)
    zostają mi nadal aby języki angielski i rosyjski. Jest jakieś oddzielne poslkie oprogramowanie?
    Myślałem nad wgraniem GB (po zmianie CIDa idzie bez problemu) i zmieneinie Cida na polski i pozwolenie na pobranie aktualizacji, ale telefon mi jej nie wykrywa a HTC Sync nie aktualizuje oprogramowania, mam rację?
    Ostatnio edytowane przez kazzper791 ; 25-12-12 o 01:14

  5. #4
    Awatar FiScHeRxD

    Dołączył
    09 2009
    Posty
    154
    Telefon
    Miałem: G1 i EVO 3D
    ROM
    Ciągle zmieniam.
    Tablet
    Mam: Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile, Plus, Play
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Dziwne. HTC_Europe powinno zawierać wszystkie języki

  6. #5

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    67
    Telefon
    XPERIA Sola
    ROM
    CM 9.1 FXP152
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Jak się robi aktualizacje do ICS z GB? Może by przeszła taka sztuczka, że zainstaluje GB zmienię CID na polski i pobierze mi aktualizacje polską.

  7. #6

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    55
    Telefon
    HTC EVO 3D
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: Brak języka polskiego i błędy przy wgrywaniu czystego androida.

    Polski język jest w każdym romie tyle że czasem zablokowany. Pobierz z google play apke locale setting. Nie wymaga roota.

    Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2

    Edit: kupiłem evo od takiego inteligenta co mi 150zl spuścił bo polskiego ,,nie było"
    Słuchacz jedynego słusznego radia ocenzurował to niegodne słowo.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone