-
Evo 3d pierwsze kroki przy rotowaniu prośba o weryfikaję i uwagi
Cześć
Do tej pory używam SGSa 1 sprawy związane z rootowaniem i wgrywaniem romów były prostsze
Obecnie od wczoraj jestem szćzęsliwym lub nie posiadaczem Evo do tego świadomym utkownikiem zrootowaanego telefonu. Dlatego i ten aparat chęcę zrotować i przygotować do wgrywania romów, itd.
Więć po ściągnieciu najnowszej wersji Adroid SDK chiałbym wykonąć procedurę z tego tutka:
[Tutorial] [UNLOCK/ROOT] EVO 3D GSM Hboot 1.49.0011> + S-On [HTC Unlock method] - xda-developers
Natomiast samo do samego odblokowania przez HTCDEV chciałbym posłużuć się tym tutkiem bo jak rozumiem jest on analogiczny do naszego fona ?
Odblokowywanie bootloadera poprzez htcdev.com
Do tej pory się nie mylę ?
Z tego co doczytałem po odblowaniu nie możliwości robienia aktualaizacji OTA (zresztą w Samsungu też) lecz skąd mogę mogę pobrać oficjalne romy, porawki itd. do wgrania przez CWM bo z resztą wiadomo z XDA.
W Samsungu praktycznie działałem na oficjalnycnych romach gdzie mając rota mogłem wyłączyć to i owo wgrywając do tego odpowiedający mi kernel ( jestem fanem speedmoda), jaki kernel plecanie do stockowego romu ?
Czym sie rózni oficjakny CWM od Revolutionary CWM, który wybrać, dlaczego.
Sprawa gwarancji.
Cała spawę można i trzeba odwrócić by zanieśćtelefon w stanie fabrycznym do ewentulaniej naprawy, czy np w przypadku nie działącego gośnika który się uwalił sprzętowo bo trudno mówić by raczej zrobił to soft ?
Aha i jak jeszcze mniem przed wszytkimi operacjami należy zrobić backup romu o ile dobrze wyczytałem przy pomocy fabrycznego recorvery ?
Myślę że odpowiedzi na moje pytania oraz ewentualne sugestie w tym wątku rozwieją moje i nie tylko wątpliwości bez konieczności szukania i przewalania dziesiątków wątków na różnych forach.
Dziękuje
Maciek
Ostatnio edytowane przez bigmrowa ; 25-02-12 o 10:36
-
I jak nikt nie może, zweryfikować mojego planu. Czyżby wszyscy którzy odblokowanie swoje telefony to teoretycy, from którzy zlecili tę operację innym? Czy
Wysłane z mojego A500 za pomocą Tapatalk
-
sorki, moje EVO sprzedane ale podpowiem.
Na HTC nie jest trudniej - w końcu to matka i ojciec smartfonów ;-) (a XDA to dawny brand HTC). Polecam tutoriale od HTC CMDA - jest popularniejsze stąd więcej tekstów, a właściwe linki podawałem już na tym forum. Odblokowywanie telefony przez HTC jest tylko częściowe - część blokad pozostaje więc dla mnie to g... nie odblokowany telefon. Naprawdę XDA nie gryzie tutorial za tutorialem i tutorial pogania. Brakuje tylko tutoriala do obsługi tutorialami, tutoriala do searcha tutoriali i tutoriala do spisu tutoriali
.
Odblokowanie EVO zajęło mi słownie minuty, polecam jako źródło xda developers i tematy o EVO 3d. Ty zaś linki dałeś nie do tematów o odblokowywaniu a obejściu - czyli jak wgrywać romy z xda bez zdjęcia blokady. Ja takich metod nie uznaję i się nie obeznaję - muszę mieć wolny telefon, precz z blokadami!
Mogę potwierdzić - że zdjęcie blokad jest odwracalne - na to też jest tutorial ;-)
W przypadku HTC po zdjęciu blokad nikt nawet niwe myśli o fabrycznych romach stąd możliwy brak tego w opisach, jednak w każdej chwili można instalować takowe.
---------- Post dołączono o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ----------
Odblokowanie telefonu to kategorycznie to:
Revolutionary
Prawie wszystko o HTC SENSE Moje telefony:
Nokia 5510 ->
Nokia N-Gage ->
HTC WIZARD (SPB M3000) ->
HTC HERMES (SPV M3100) ->
HTC DIAMOND ->
XPERIA X1 (HTC VENUS) ->
HTC HD ->
HTC HD2 ->
HTC DESIRE HD ->