Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jak włączyć polskie znaki na klawiaturze fizycznej bez przytrzymywania klawiszy?

  1. #1
    Awatar coolos

    Dołączył
    01 2010
    Posty
    800
    Telefon
    Htc Desire Z
    ROM
    coolOS
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    28
    Piwa (Otrzymane)
    122

    Domyślnie Jak włączyć polskie znaki na klawiaturze fizycznej bez przytrzymywania klawiszy?

    Witam,

    Jak zrobić polskie znaki na klawiaturze fizycznej? rozchodzi mi się o inny sposób niż przytrzymanie klawisza np. a i wybranie z ekranu dotykowego literki ą.

    Pozdrawiam

  2. #2
    Awatar cooker

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    119
    Telefon
    LG L9
    ROM
    PA 3.99-RC2
    Tablet
    Tracer OVO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Szukalem kiedys tez tego i niestety nie znalazlem. Pozostaje chyba tylko stara metoda przytrzymywania klawiszy

    Sent from my GT-I5510 using Tapatalk
    LG L9 & TRACER OVO 1.2 & MEASY U4A USER

  3. #3
    WillingMagic

    Domyślnie

    Teoretycznie trzeba byłoby edytować mocno pliki klawiatury, ale nie wiem czy ma to sens. Można byłoby podmienić działanie klawisza alt na działanie zwykłego alta(czyli alt+a=ą, alt+x=ź itp), a sym na alt (alt+Q=1, czyli jak to teraz wygląda). Oznacza to jednak mnóstwo zabawy na która nie mam czasu.

  4. #4

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Galaxy 551
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cześć nie chcę zakładać nowego tematu, a mam problem, mianowicie nigdzie na klawiaturze nie mam znaku "?", jest on jedynie po włączeniu klawiatury ekranowej i zmianie na znaki za literę z. W znakach specjalnych także go nie ma. Też tak macie i co z tym zrobić?
    Pozdrawiam

  5. #5
    Awatar cooker

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    119
    Telefon
    LG L9
    ROM
    PA 3.99-RC2
    Tablet
    Tracer OVO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez michcin Zobacz posta
    Cześć nie chcę zakładać nowego tematu, a mam problem, mianowicie nigdzie na klawiaturze nie mam znaku "?", jest on jedynie po włączeniu klawiatury ekranowej i zmianie na znaki za literę z. W znakach specjalnych także go nie ma. Też tak macie i co z tym zrobić?
    Pozdrawiam
    Napisz mi jaką masz wersje softu.

  6. #6
    Awatar shaka

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Czarny ląd
    Posty
    5,955
    Telefon
    Nexus 4
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    441
    Piwa (Otrzymane)
    679

    Domyślnie

    Sprawdźcie z marketu Polska klawiatura programisty, czy jakoś tak. Polskie znaki z altem.

    Jest też druga Polska klawiatura (od we like caps) teraz już nie pamiętam która była ta właściwa.
    Ostatnio edytowane przez shaka ; 15-10-11 o 19:27
    Cytat Zamieszczone przez stanax Zobacz posta
    Nie dość, że małolat to jeszcze blond dziewczynka*
    *to jest ścisk, czy to już kochanie..? (:

    'Let's cut down to the brass tacks here... How much for the ape?
    '
    http://tinyurl.com/lth6pkq - robienie własnej tapetki na Androidzie.

  7. #7

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Galaxy 551
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Już wszystko ok, coś z tymi polskimi znakami był już temat, zflashowałem tel jeszcze raz (zmieniałem z 2.2 na 2.3.4) i działa, musiałem wcześniej coś źle zrobić.

    Mimo to dzięki.

    ---------- Post dołączono o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

    Już wszystko ok, coś z tymi polskimi znakami był już temat, zflashowałem tel jeszcze raz (zmieniałem z 2.2 na 2.3.4) i działa, musiałem wcześniej coś źle zrobić.

    Mimo to dzięki.

  8. #8
    Awatar cooker

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    119
    Telefon
    LG L9
    ROM
    PA 3.99-RC2
    Tablet
    Tracer OVO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Mozliwe ze wgrales soft ktory nie mial polskich znakow lub cos w tym stylu

    Sent from my GT-I5510 using Tapatalk
    LG L9 & TRACER OVO 1.2 & MEASY U4A USER

  9. Piwa michcin postawił(li) piwo(a) za posta.
  10. #9

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    1,609
    Telefon
    Galaxy
    Sieć
    2
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    161

    Domyślnie

    nie ma sensu bawić się w polskie znaki kombinacjami klawiszy gdy doskonale sprawdzają się słowniki typu SwiftKey lub inne same wstawiają automatycznie w locie co trzeba post ze znakami z 551

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone