Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: APNy - czy jest możliwość wysyłania mms przy braku włączonej transmisji danych

  1. #11

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    17
    Telefon
    SGS III I9300
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Hejka. Jestem posiadaczem SIII i niestety czytając wszystkie posty już sam nie wiem czy da radę w nim na odbiór i wysyłanie mms-a bez połączenia z internetem. Proszę o informację bardziej zaawansowanych użytkowników, czy jest możliwość ustawienia w/w telefonu tak by nie było się trzeba łączyć z netem przy wysyłaniu i odbierania mms-a.

    Tak jak dla laika

  2. #12

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Posty
    529
    Telefon
    Note 3 + Gear 2
    Tablet
    Galaxy Note Pro 12.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    25

    Domyślnie

    Moim zdaniem nie ma takiej możliwości - jeśli się mylę, niech mnie ktoś oświeci ( bo moze czegoś nie wiem ).

  3. #13

    Dołączył
    06 2010
    Posty
    33
    Telefon
    Galaxy S5 (SM-G900F)
    ROM
    G900FXXU1ANE2
    Tablet
    Nexus 7 2013
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Powtorze sie , w moim sgs3 dziala to bez problemu, i nic nie musialem dodatkowo ustawiac... poprostu transmisja danych wylaczona i spokojnie wysyla mi mmsa. Jezeli nikt mi nie wierzy to wieczorkiem moge nagrac filmik

  4. #14
    Awatar DarkMind

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    124
    Telefon
    Samsung Galaxy S III, IV
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    filmik jak filmik, ja to bym poprosił, żeby napisał jak masz pousyawiane w: Ustawienia ->Sieci telefonii komórkowej - Nazwy punktów dostępu - bo to chyba tu sie ustawia. ja mam zieloną kropkę, przy t-mobile internet, nawet nie mam jak zrobić zielonej przy mms
    próbowałem dodać ustawienia z mms w "internet" ale nic to nie dało.
    za każdym razem muszę ręcznie włączyć net, żeby mmsa wysłać lub odebrać.

  5. #15

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    17
    Telefon
    SGS III I9300
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kapral4 Zobacz posta
    Powtorze sie , w moim sgs3 dziala to bez problemu, i nic nie musialem dodatkowo ustawiac... poprostu transmisja danych wylaczona i spokojnie wysyla mi mmsa. Jezeli nikt mi nie wierzy to wieczorkiem moge nagrac filmik
    Filmik z ustawieniami bardzo by się przydał. Jakbyś nagrał te ustawienia od początku do końca co i jak byłoby ekstra. Bardzo dziękuję z góry. Pozdrawiam

  6. #16

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    126
    Telefon
    Xperia Z3 Dual + SW2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    14

    Domyślnie

    Witam.
    W moim SIII jak zapodam kartę T-Mobile , mms-y wychodzą i przychodzą bez włączania danych pakietowych, z kartą Orange niestety już nie.
    Być może zależy to od konfiguracji APN danego operatora.

    pozdrawiam

  7. #17

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    17
    Telefon
    SGS III I9300
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Xander123 Zobacz posta
    Witam.
    W moim SIII jak zapodam kartę T-Mobile , mms-y wychodzą i przychodzą bez włączania danych pakietowych, z kartą Orange niestety już nie.
    Być może zależy to od konfiguracji APN danego operatora.

    pozdrawiam
    Ja również posiadam kartę T-MOBILE, ale niestety przy wysyłaniu mms-a muszę włączyć neta. Używam go sms pro do wysyłania sms-ow i mms-ow. Może gdzieś mam złe ustawienia. Ze stockowej aplikacji nie korzystam bo mi nie kasuje przeczytanych wiadomości.

    Więc jak tobie Xander działa na T-Mobile, to może prześlij mi na priv swoje ustawienia. Z góry dzięki i Pozdr

  8. #18
    Awatar DarkMind

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    124
    Telefon
    Samsung Galaxy S III, IV
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    kolego, czemu na priv?
    niech forum skorzysta a nie tylko jedna osoba.
    też mam t-mobile i muszę net włączać, żeby wysłać lub odebrać mmsa, więc chetnie zobacze jakie inni mają ustawienia, że nie musza tego robić.

  9. #19

    Dołączył
    04 2009
    Posty
    62
    Telefon
    Xperia S
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez shakur91 Zobacz posta
    Zawsze można wprowadzić błędną konfigurację apn internet, a mms zostawić taką, jaką ma operator

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
    Dokładnie tak. Takie coś działa w każdym telefonie. Można albo wprowadzić błędne dane przy profilu transmisji danych albo usunąć całkowicie ten profil (ten przy którym jest zielona kropka - zawsze w razie czegoś jest opcja żeby z powrotem przywrócić ustawienia). Profil mms zostawiamy bez zmian (przy nim nie ma kropki do ustawienia aktywności. jest zawsze włączony). Żeby teraz wszystko działało tzn mms ale bez dostępu do internetu dla innych aplikacji trzeba normalnie mieć włączoną transmisję danych w ustawieniach telefonu.

  10. #20

    Dołączył
    06 2010
    Posty
    33
    Telefon
    Galaxy S5 (SM-G900F)
    ROM
    G900FXXU1ANE2
    Tablet
    Nexus 7 2013
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    W moim przypadku SGS3 i T-mobile tak jak pisalem wszystko dziala i nie musze wlaczyc transmisji zeby wyslac czy odebrac mmsa. Sam robi to automatycznie.

    Ustawienia MMS standardowe:

    Nazwa: MMS
    APN: mms
    Proxy: nieustawione
    Port: nieustawione
    nazwa uzytkownika: nieustawione
    haslo: nieustawione
    Serwer: nieustawione
    MMSC: http://mms/servlets/mms
    Proxy MMS: 213.158.194.226
    Port MMS: 8080
    MCC: 260
    MNC: 02
    Typ uwierzytelniania: Brak
    Typ APN: mms
    Protokol APN: IPv4
    Wlacz/wylacz APN: APN wlaczony
    Polaczenie: Nieokreslony

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone