Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Modemy 3G obsługiwane przez myTAB 7 oraz myTAB10. Jak uruchomić internet 3G.

  1. #1

    Awatar LukaszK

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Olkusz
    Posty
    4,317
    Telefon
    LG G2 Unlock
    ROM
    Android
    Tablet
    Asus Transformer TF300T Unlock
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    999
    Piwa (Otrzymane)
    1498

    Domyślnie Modemy 3G obsługiwane przez myTAB 7 oraz myTAB10. Jak uruchomić internet 3G.

    Poniższe modele modemów 3G współpracują z tabletem myTAB 7


    WCDMA:

    • HuaWei E160E,
    • HuaWei E220,
    • HuaWei E230,
    • HuaWei E261,
    • HuaWei E1750,
    • HuaWei E1756,
    • HuaWei E176G,
    • HuaWei E1782,
    • HuaWei E182G,
    • HuaWei UMG1691,
    • ZTE MF633,
    • ZTE MF633BP-1,
    • ZTE MF 637U,
    • Strongrising SRT-H800,



    CDMA2000/EVDO:

    • HuaWei E150,
    • HuaWei EC122,
    • HuaWei EC1261,
    • HuaWei EC1270,
    • HuaWei EC150,
    • HuaWei EC156,
    • HuaWei EC167,
    • HuaWei EC189,
    • ZTE AC2736,
    • ZTE AC2746,
    • ZTE AC580,
    • ZTE AC590,
    • SENTAR ST804,
    • SENTAR ST809,
    • Strongrising SEV790,
    • Strongrising SRT-H800,
    • ITON EU830,
    • ASB C820,



    Poniższe modele modemów 3G współpracują z tabletem myTAB 10


    WCDMA:

    • HuaWei E153,
    • HuaWei E1552,
    • HuaWei E156G,
    • HuaWei E160E,
    • HuaWei E170,
    • HuaWei E172,
    • HuaWei E173,
    • HuaWei E176G,
    • HuaWei E1782,
    • HuaWei E1786,
    • HuaWei E180,
    • HuaWei E220,
    • HuaWei E226,
    • HuaWei E261,
    • HuaWei E270,
    • HuaWei E353,
    • HuaWei K3520,
    • HuaWei MU509
    • ZTE MF110,
    • ZTE MF170,
    • ZTE MF190,
    • ZTE MF633,
    • ZTE MF 633BP+,
    • ZTE MF637u
    • Strongrising SRT-H800
    • ITON WU830,
    • PINSU WU930,


    CDMA2000/EVDO:

    • HuaWei EC122,
    • HuaWei EC1270,
    • HuaWei EC150,
    • HuaWei EC156,
    • HuaWei EC167,
    • HuaWei EC189,
    • HuaWei EM660,
    • HuaWei MC509,
    • ZTE AC2736,
    • ZTE AC2746,
    • ZTE AC2766,
    • ZTE AC560,
    • ZTE AC580,
    • ZTE AC581,
    • ZTE AC590,
    • ZTE MC2716
    • SENTAR ST804,
    • SENTAR ST809,
    • Vtion E1916,
    • ITON WU830,
    • Strongrising SRT-E800,
    • ASB C820,


    TD-SCDMA:

    • HuaWei ET127,
    • HuaWei ET128-2
    • ASB T920





    Jak uruchomić internet 3G:

    Przy podłączaniu modemu 3G proszę wziąć pod uwagę:
    1. modem musi być na liście obsługiwanych
    2. modem nie może działać jako zewnętrzny dysk
    3. modem nie może mieć sim locka
    4. karta sim nie może mieć kodu pin
    5. wi-fi i 3G nie mogą działać jednocześnie

    Proszę spróbować uruchomić 3G w następujący sposób:
    1. wyłączyć w tablecie Wi-Fi
    2. upewnić się że w tablecie jest włączona obsługa 3G
    3. wyłączyć tablet
    4. podłączyć modem
    5. włączyć tablet



    Dzięki Tablety myTab - tablety multimedialne, wybierz tablet dla siebie
    Ostatnio edytowane przez LukaszK ; 28-02-13 o 19:01
    Hangouts/mail administracyjny: lukaszk@android.com.pl



    Ogranicza nas jedynie wyobraźnia.

  2. #2

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    1
    Tablet
    MyTab10
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tablet MyTab 10 dual zakupiony 11.03 w Biedronce
    Mam właśnie problem z modemem Huawei E 173.Zgodnie z opisem producenta powinien działać.
    Testuje go z kartą Play i Aero2 i najdziwniejsze że po pierwszy próbach jednego dnia po wpisaniu tylko
    dla karty aero2 nazwy i apn -darmowy wyskoczyła ikonka połaczenia z R i do końca dnia fajnie działało.
    Następnego dnia przełączyłem na Wi-Fi i po ponownym przejściu na modem już nie ruszyło.
    Tz teraz wpisując nowy punkt dostępowy bo w liście brak tego poprzedniego /tam gdzie się odznacza niebieską kropką/
    gdy wpiszę tylko nazwę i apn to każe wpisać pole MCC i MNC /wyczytałem już że 260 i 17/ ale i tak po zapisaniu lub po wyjściu strzałką punkt dostępowy nie pokazuje się w liście i nie można odhaczyć.
    Na karcie Play też nie łączy.
    Napisane gdzieś było że jak jest w zasięgu to MCC I MNC same się wypełniają ale ja mam na pewno zasięg bo po
    przełożeniu sima do telefonu zgłasza sie sieć Aero2 z max sygnałem a jak sim jest w modemie to dioda miga co jakieś 10sek na niebiesko.Mam w tablecie zaznaczone przesył danych i roaming.Sim jest bez pinu.
    Punkt dostępowy próbowałem już wpisać ze sto razy i nic.
    Napisałem oczywiście do firmy ale poza potwierdzeniem że otrzymali od kilku dni cisza.
    Na szczęście pozostałe cech tabletu mimo obaw nie sa takie złe.
    Szkoda tylko że takimi działaniami firma robi sobie złą reklamę.

  3. #3

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    51
    Telefon
    Defy +/SGS 3mini
    Tablet
    myTAB 9.7 DC
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Mam dokładnie taki sam problem jak powyżej (z tym że nie działało mi nigdy). Po włożeniu modemu do portu na chwilkę pojawia się na pasku ikonka sygnału 3G i znika. Nie można wpisać nowego APN w ogóle.
    Kabel raczej OK, pendrive działa.
    Ostatnio edytowane przez pawelll ; 29-03-13 o 19:15

  4. #4
    Awatar padbaq

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    GNIEZNO WNR
    Posty
    989
    Telefon
    Galaxy n7100 Note 2
    Tablet
    galaxy tab 2 10.1 p5110
    Sieć
    PLAY / VIRGIN MOBILE
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    20

    Domyślnie

    raczej wina kabelka to nie będzie , a sprawdzaliście czy na nie zablokowanej karcie bez pinu modem odczytuje bo może to zatrzymuje całą operacje

  5. #5

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    51
    Telefon
    Defy +/SGS 3mini
    Tablet
    myTAB 9.7 DC
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Próbowałem na dwóch kartach (aero2 i mbankmobile), obie bez PINu. Obie działają na A73 (z aero na A73 są problemy, ale przynajmniej widzi punkty dostępowe).

  6. #6

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    2
    Telefon
    HTC Wildfire
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Mam podobnie...czy ktoś to już opanował???

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone