Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Google Translate - 'Tłumacz Google'

  1. #1
    Awatar 7dziadek

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    210
    Telefon
    Omnia2 i myPhone NEXT
    Tablet
    Był -->Kiano Core II z DVB-T i GPS
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie Google Translate - 'Tłumacz Google'

    Link - https://play.google.com/store/apps/d...apps.translate

    No więc zainstalowałem i pobrałem języki PL ,Ang i Hungary.
    WiFi daję na off.

    Klikam na mikrofon i dostaje komunikat : Brak połączenia dla rozpoznawania mowy (E4)

    Dodam że jak włączę WiFi to tłumaczy ok .
    Ostatnio edytowane przez paaulo ; 07-01-14 o 13:43 Powód: poprawiłem temat

  2. #2
    Awatar SZOPENRAPU

    Dołączył
    07 2012
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    1,764
    Telefon
    HTC Sensation
    Tablet
    Nexus 7 (2013) 16GB
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    156
    Piwa (Otrzymane)
    262

    Domyślnie

    Tłumaczy offline, ale tylko wprowadzony tekst, samo rozpoznanie mowy bez względu na aplikację nie będzie Ci działać bez sieci.

    ViperS 5.2.1 | Jelly Bean 4.1.2 | Sense 5 & 6 | SebastianFM 1.0.4
    4EXT Recovery | MultiSwap v1.0.3 | Beats Audio + Viper4Android
    Karta 16GB kl.10 | Bateria Anker 1900mAh | Brainwavz proAlpha


  3. #3
    Awatar 7dziadek

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    210
    Telefon
    Omnia2 i myPhone NEXT
    Tablet
    Był -->Kiano Core II z DVB-T i GPS
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    @up

    W innym temacie jak pisałem że szukam aplikacji do tłumaczenia mowy offline podali mi że właśnie ten translator to robi


    cytuje z opisu w sklepie"

    Mów we własnym języku i pozwól Google tłumaczyć.
    Powiedz coś, zrób zdjęcie tekstu, wpisz tekst z klawiatury lub odręcznie, a Google to przetłumaczy.
    • Korzystaj z funkcji tłumaczenia offline podczas podróży – połączenie z internetem nie jest wymagane.


    Tutaj nic nie pisze że mowy NIE tłumaczy w offline ???
    Ostatnio edytowane przez 7dziadek ; 07-01-14 o 15:40

  4. #4

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    106
    Telefon
    iPhone 5S 16GB Space Gray
    ROM
    iOS 7.1.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Ale w aplikacji powinien byc komunikat, że translator mowy działa tylko ONLINE.
    W trybie offline działa tylko tłumaczenie tekstu wpisywanego.

  5. #5
    Awatar 7dziadek

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    210
    Telefon
    Omnia2 i myPhone NEXT
    Tablet
    Był -->Kiano Core II z DVB-T i GPS
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    No fajnie ale w aplikacji NIE MA NIC na ten temat ze mowa tlumaczona jest TYLKO w OnLine

  6. #6
    Awatar SZOPENRAPU

    Dołączył
    07 2012
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    1,764
    Telefon
    HTC Sensation
    Tablet
    Nexus 7 (2013) 16GB
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    156
    Piwa (Otrzymane)
    262

    Domyślnie

    Nie ma też nic, że mowa jest tłumaczona offline. Nie wiadomo co o tym myśleć, Google Now też podobno powinno rozróżniać mowę. Chyba, że dla naszego języka nie działa.

    ViperS 5.2.1 | Jelly Bean 4.1.2 | Sense 5 & 6 | SebastianFM 1.0.4
    4EXT Recovery | MultiSwap v1.0.3 | Beats Audio + Viper4Android
    Karta 16GB kl.10 | Bateria Anker 1900mAh | Brainwavz proAlpha


  7. #7
    Awatar 7dziadek

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    210
    Telefon
    Omnia2 i myPhone NEXT
    Tablet
    Był -->Kiano Core II z DVB-T i GPS
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    @up

    ale zauważ - piszą w y r a ź n i e Mów we własnym języku i pozwól Google tłumaczyć............ ble...... ble........
    połączenie z internetem nie jest wymagane.

  8. #8
    Awatar SZOPENRAPU

    Dołączył
    07 2012
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    1,764
    Telefon
    HTC Sensation
    Tablet
    Nexus 7 (2013) 16GB
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    156
    Piwa (Otrzymane)
    262

    Domyślnie

    Zauważ, że to jest w osobnym zdaniu!
    Pierwszy myślnik przedstawia wszystkie opcje programu, a drugi informuje, że można tłumaczyć offline, ale nie ma konkretnie w jakiej formie.
    Ostatnio edytowane przez SZOPENRAPU ; 28-03-14 o 18:59

    ViperS 5.2.1 | Jelly Bean 4.1.2 | Sense 5 & 6 | SebastianFM 1.0.4
    4EXT Recovery | MultiSwap v1.0.3 | Beats Audio + Viper4Android
    Karta 16GB kl.10 | Bateria Anker 1900mAh | Brainwavz proAlpha


  9. #9
    Awatar Hunter-sw

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    1,276
    Telefon
    HTC One
    ROM
    ViperOne 6.2.0
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    94
    Piwa (Otrzymane)
    130

    Domyślnie

    Same opisy mogą wprowadzać w błąd i tutaj zgodzę się 7dziadek.
    W aplikacji w informacjach jest napisane także ogólnikowo:
    Tłumacz Google ma na celu zwiększenie ogólnej dostępności i przydatności informacji niezależnie od języka, w którym je zapisano lub wypowiedziano
    Dodatkowo opis "zarządzaj językami offline", może sugerować, że masz je zapisane i aplikacja je używa do tłumaczenia, czy to pisma, czy mowy (bo nie ma rozróżnienia co offline, a co jednak online).
    Też byłem przekonany, że jak języki offline, to offline wszystko, nie tylko pismo. Teraz po prostu wywaliłem pobrane wcześniej języki offline i tyle... zwolniło się trochę niepotrzebnie zajmowanego miejsca.
    Spierać się nie ma sensu, bo przypomina to bardziej spory polityków, czy prawników z różną interpretacją tego samego zapisu.

  10. #10

    Dołączył
    03 2014
    Posty
    1
    Telefon
    Samsung S3mini
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Chciałem potwierdzić, że Google translator działa w pełni głosowo w trybie offline, jest jednak problem o który chciałem spytać na końcu. Póki co napiszę jak to odpalić.

    1. Trzeba pobrać języki w translatorze, aby program umiał tłumaczyć.
    2. w ustawieniach systemu, język i wprowadzanie trzeba też przygotować system do rozpoznawania i odczytywania w każdym z języków.

    ad.1 w ustawieniach translatora pobieramy języki offline, ok 150MB na język

    ad.2. ustawienia android/ język i wprowadzanie / mowa / wyszukiwanie głosowe / rozpoznawanie mowy offline - pobieramy języki które nas interesuja. Polskiego niestety nie ma.

    ustawienia android / język i wprowadzanie / mowa / wyjście syntezatora mowy / TTS / mechanizm google instalujemy dane głosu, tutaj też polskiego nie ma. Jeżeli chcemy, żeby gadało po polsku trzeba zainstalować syntezator mowy, np Syntalk2.0 albo ivona. Zainstalowanie tych polskich syntezatorów sprawi, że będzie gadało tylko po polsku, nie da się więc pogadać z niemcem, chyba, że do syntalka doinstaluje się niemiecką syntezę mowy.


    Od teraz translator PRAWIE działa offline, dlaczego prawie? Otóż, mi na S3mini, oraz tablecie działa dyktowanie po niemiecku, ale nie działa po angielsku. Dziwne, co? Czyli mówię po niemiecku, translator rozpoznaje co mówię, tłumaczy na angielski i mówi to po angielsku. Nie działa dyktowanie po angielsku (brak połączenia dla rozpoznawania mowy E4), ale gdy napiszę po angielsku to wypowie wynik po niemiecku.

    HELP!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone