Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 85

Wątek: Seeder-eliminuje 90% lagów Androida

Telefon
    SGS II i M&M
    ROM
    [Milestone ROM] Telus V5.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

Domyślnie

witam
    apka niby dziala niby przyspiesza (nieznacznie) ale jak zawsze jest jakieś ale i w moim przypadku (SGS2 Slim Bean 3.1) jak sprawdziłem w cpu spy podczas pracy tej że apki telefon nie przechodzi w stan uspienia (deep sleep). Przy wyłączonej apce przełcza sie odrazu po wygaszeniu ekranu. Tak wiec podejżewam że umnie załączenie tej apki na stałe odbije sie na czasie pracy telefonu.

Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    9

Domyślnie Odp: Seeder-eliminuje 90% lagów Androida

U mnie działa zobaczę jak długo będzie tak fajnie.

wyklepano z Xperii Sola tapatalkiem

Telefon
    Samsung Galaxy S II
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie Odp: Seeder-eliminuje 90% lagów Androida

Czy wszyscy testują tylko tą apkę, czy ktoś sprawdzał też metodę z linkiem?

I jeszcze jedno- co to w zasadzie jest i co daje to rngd?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez Seba_Roz ; 05-01-13 o 00:29

Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Zrootowany Desire C. Telefon z procesorem 600 MHz nie jest demonem szybkości i jak się wybiera różne opcje to trzeba chwilkę odczekać. Przesiadłem się z symbiana, więc jestem do tego przyzwyczajony. Przykład: lista kontaktów (ponad 800 pozycji), wybieram i kręci się kółko przez sekundę-dwie, a następnie pojawia się lista.
    Zainstalowałem Seeder v 1.1 z xda i lista kontaktów otwiera się błyskawicznie bez kółka.
    Jako, że jestem początkujący prosiłbym, żeby ktoś opisał łopatologicznie jak zrobić dowiązanie symboliczne /dev/random do /dev/unrandom, które podobno jest neutralne dla baterii, choć na razie nie zauważyłem, żeby bateria szybciej się wyczerpywała.

Awatar pavl0o

Telefon
    SE Xperia Neo V
    ROM
    PAC-Man v19.3.0
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    40
    Piwa (Otrzymane)
    124

Domyślnie

Ktoś pisał, że bateria spada bo co chwilę aplikacja wbija taktowanie na max. Moim zdaniem tak nie jest, telefon sobie na minimalnym chodzi gdy nic nie jest robione, z deep sleepem nie ma najmniejszych problemów. A czy coś przyspieszyło? Wydaje mi się, że tak. Może to tylko moje odczucia, ale sądzę, że każdy powinien przynajmniej aplikację przetestwować. Nic to nie kosztuje, a telefon może nagle zacząć lepiej działać. No i autor ostatnio jakieś zmiany do aplikacji dał, bo pojawiła się wersja 1.1

Nie pomagam nigdzie poza forum, wszystkie wiadomości z prośba o pomoc są przeze mnie ignorowane, chyba, że wcześniej wyślesz mi prawdziwe piwo ;)

Awatar Shenson

Telefon
    Galaxy Note 2
    ROM
    monxDified
    Tablet
    Asus TF300
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    258
    Piwa (Otrzymane)
    807

Domyślnie

Ta aplikacja została zgłoszona na oficjalnym bug forum androida i wypowiadali się developerzy Androida, że zwiększanie entropy w dev/random nie ma żadnego znaczenia, bo żadna aplikacja a tym bardziej Dalvik z tego nie korzystają. Przyspieszenie działania telefonu po zainstalowaniu tej apki to efekt placebo lub wynik tego że aplikacja co 1s zapisuje w dev/random przez co procesor jest non-stop trzymany na 100% taktowania, przez co nie traci czasu na zmiany taktowań. Nie muszę chyba mówić, że z tego powodu nigdy nie przechodzi w deep sleep i w dłuższym horyzoncie będzie to miało bardzo negatywny wpływ na baterię.

Link do oficjalnego bug report: https://code.google.com/p/android/is...etail?id=42265

---------- Post dołączono o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Tu jeszcze artykuł z XDA Entropy Seed Generator Not All It’s Hacked Up to Be – xda-developers

Galaxy Note 2 | Android 4.1.2 | CPU 4x1.6GHz

7. Piwa kuba144, neext, misiakr, ShadyTurtle postawił(li) piwo(a) za posta.

Telefon
    Xperia X8
    ROM
    MiniCM10
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    21
    Piwa (Otrzymane)
    35

Domyślnie

W takim wypadku nie opłaca się tego używać. Wystarczy ustawić zarządcę na performance i będziemy mieli ten sam efekt. U mnie na X8 aplikacja zbyt wiele i tak nie pomogła.

Awatar MiErY

Telefon
    Motorola Milestone
    ROM
    CM 7.2.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

M. Droid działa jakby szybciej, ale CPU nie przechodzi w stan uśpienia ( jak wyżej opisane zostało ).
    Poza tym po jakimś czasie zrebootował się i zawiesił na bootloaderze (logo M). To pojedynczy przypadek więc trudno określić jego pochodzenie.

Pozdrawiam.

Telefon
    Samsung Galaxy S II
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Zainstalowałem i w takich miejscach jak menadżer aplikacji (mam ich wszystkich około 400) uruchamia się jakby szybciej, kontakty (ponad tysiąc) też sprawiają wrażenie płynniejszej pracy ale leżący i nieużywany telefon stracił przez 2h około 5% baterii. Jak dla mnie nie opłaca się taka zabawa.

Awatar svzuka

Telefon
    Samsung Galaxy Note
    ROM
    [LSZ]Xperia-Z-ized™NOTE v1.0
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    6

Domyślnie

Nexus 7 w Polsce!
    A ja wręcz przeciwnie, programy co niektóre, działają jakby wolniej, miałem wymuszenia zamknięcia apexa, dialer ex cos szwankował itd. ogólnie to nawet to zaszkodziło, galaxy note ,4.1.2

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów