Sprawdzi ktoś ten profil u siebie co go opisałem wczoraj? Nie chodzi mi o działanie samego profilu, lecz o sprawdzenie czy nie koliduje na ICSie po ręcznym włączeniu i późniejszym wyłączeniu tybu samolotowego.
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
Witam.
Czy jest możliwość uruchomienia skrótu z pulpitu telefonu??
Chodzi o to że mam skrót do konkretnej notatki w programie Evernote i chciałbym ją uruchomić.
Ustawiłem sobie profil do włączania GPS jeśli uruchomię jakąś aplikację która ma z niego korzystać i mam w związku z tym dwa problemy.
1. Nie działa na wszystkie aplikacje - np. nie reaguje na GPS Status
2. Działa tylko dla uruchomionej aplikacji na pierwszym planie, gdy aplikacja idzie w tło GPS się wyłącza. Dla przykładu uruchamiam Endomondo GPS się włącza i mam fix, następnie chcę napisać SMS lub zadzwonić i wciskam przycisk Home i w tym momencie GPS się wyłącza, przechodzę na Endomondo i GPS się ponownie włącza.
Zrobiłem tak
Nowy Profil>aplikacja>wybrałem te które chciałem
w tasku GPS na ON
Jak rozwiązać ten problem?
Edit
Z GPS Status problem częściowo rozwiązany (zanim GPS się włączy GPS Status informuje, że nie jest włączony i wchodzi do opcji od lokalizacji - wyłączyłem to)
@up Było już wiele razy powtarzane - Tasker "widzi" aplikację jako uruchomioną tylko wtedy jeśli ona jest widoczna na ekranie. W momencie przełączenia się na inną aplikację Tasker przestaje "widzieć" tą pierwszą jako uruchomioną. Nie wiem czy już ktoś wymyślił jakiś sensowny sposób na obejście tego. Chyba nie.
Doczytałem to dopiero teraz, szkoda. Bo jeśli na przykład odbiorę telefon na treningu bądź w trakcie korzystania z nawigacji to aplikacja przestaje poprawnie działać bo nie ma sygnału GPS.
Zrób sobie task dla każdej app korzystającej z gps:
na screennie są 2 appy, ale możesz zrobić tak samo dla jednej.
Następnie robisz na pulpicie widget taskera, i przypisujesz do niego stworzony przed chwilą task. Ikonę ustawisz taką samą jak apkka do której task się odnosi i szlus.
Teraz robisz profil, o nazwie %GPS
context : app - wybierasz apkki korzystające z GPS
task: variable set %GPS to 1
exit task : variable set % GPS to 0
kolejny profil, np. gps off
context : app (not) - wybierasz apkki korzystające z GPS
task:
wait x (ustawisz zależnie od potrzeb)
if GPS equals to 0
GPS set off
Send from my Optimus 2X using Tapatalk
Proszę o pomoc. Profil działał na 2.3.5, po przejściu na CM9 już nokię chce, powoduje restarty telefonu.
Scrn poniżej.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
@up A Tasker ma uprawnienia roota?
kitas5 postawił(li) piwo(a) za posta.