Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Sim a microsim-jakaś różnica?

  1. #1
    Awatar 20centymetrow

    Dołączył
    02 2013
    Posty
    24
    Telefon
    xperia P
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Sim a microsim-jakaś różnica?

    witam
    jak wiadomo do telefonów z blokadą t-mobile da się włożyć kartę sim z heyah
    jednak xperia P posiada wejście na kartę microsim
    Czy to jest jakaś różnica?
    Ostatnio edytowane przez 20centymetrow ; 02-04-13 o 20:10

  2. #2
    Awatar Lesterr

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Bytom, Poland
    Posty
    1,165
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    23
    Piwa (Otrzymane)
    187

    Domyślnie

    [WARNT]blokada mikroSIM[/WARNT]

    Możesz dokładniej sprecyzować twoje zapytanie?

    ---------- Post dołączono o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

    Tu masz różnice sim a microSIM >>>klik<<< Więc jest różnica.

  3. #3
    Awatar Raciborski

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Teleportowany z Marsa
    Posty
    2,534
    Telefon
    Xperia T3
    ROM
    Stock 1.21
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    378
    Piwa (Otrzymane)
    677

    Domyślnie

    Tak dla formalności, jesli już byś miał taką karte microsim, da się ją też potem użyć jako normalną karte SIM. Służą do tego odpowiednie wkładki, i karta tez działa.
    ...Zapamiętaj jak się nazywam, Zapamiętaj co potrafię.
    Skoki w dal, wzdłuż, w czasie. Przewiduje słowa, przewiduje sytuacje...
    ___________________________
    Don't Kill Me. Don't Kill The Music

  4. #4
    Awatar kamilspider

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    159
    Telefon
    Xperia P LT22i ; Z1 C6903
    ROM
    6.1.1.B.1.75 ; 14.4.A.0.108
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Ze zwykłej sim można zrobić microsim odpowiednio ją docinając lub idąc do salonu operatora, żeby wymienić.
    Ogólnie sim od microsim różni się tylko wielkością.

  5. #5
    Awatar Raciborski

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Teleportowany z Marsa
    Posty
    2,534
    Telefon
    Xperia T3
    ROM
    Stock 1.21
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    378
    Piwa (Otrzymane)
    677

    Domyślnie

    Tylko za taką wymianę, przynajmniej w Orange trzeba zapłacić.

    Wysłane z Xperia P za pomocą Tapatalk
    .................................................. ..............
    Sent from Xperia P using Tapatalk
    ...Zapamiętaj jak się nazywam, Zapamiętaj co potrafię.
    Skoki w dal, wzdłuż, w czasie. Przewiduje słowa, przewiduje sytuacje...
    ___________________________
    Don't Kill Me. Don't Kill The Music

  6. #6

    Dołączył
    10 2009
    Skąd
    Brzeg
    Posty
    68
    Telefon
    Galaxy S3
    Tablet
    IPAD 2
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Wydrukuj pdf z tego linka http://www.airportal.de/nanosim/, linijka i nożyk . 2 minuty i karta gotowa.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

  7. #7
    Awatar zakk87

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    lubelskie
    Posty
    1,682
    Telefon
    E960, A820, Lumia620
    ROM
    Android 4.4.2 Baton
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    391
    Piwa (Otrzymane)
    121

    Domyślnie

    tylko już później nie użyjesz tej karty micro-sim jako sim. Trzeba kupić adapter za 4,50

  8. #8
    Awatar Lesterr

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Bytom, Poland
    Posty
    1,165
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    23
    Piwa (Otrzymane)
    187

    Domyślnie

    @up
    Do większości telefonów mircosim pasuję , nie konieczne jest kupowanie adaptera

  9. #9
    Awatar kamilspider

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    159
    Telefon
    Xperia P LT22i ; Z1 C6903
    ROM
    6.1.1.B.1.75 ; 14.4.A.0.108
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    W plusie wymiana kosztuje 12zł i od razu jest z adapterem na sim.
    kamileoo92 ale jak wsadzić microsim w gniazdo sim? Raczej to nie wypali.

  10. #10
    Awatar Lesterr

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Bytom, Poland
    Posty
    1,165
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    23
    Piwa (Otrzymane)
    187

    Domyślnie

    @kamilspider

    chodzi mi na przykład o taki telefon jak samsung wave 3 , tam też bez problemu wejdzie. Ale to wszystko zależy od posiadanego wejścia.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone