Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Problem z WiFi - łączność ograniczona - LIVEBOX

  1. #1

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Angry Problem z WiFi - łączność ograniczona - LIVEBOX

    Witam, mam liveboxa i nie mogę się połączyć z WiFi w telefonie, piszę uzyskiwanie adresu IP > podłączona (łączność ograniczona), próbowałem coś znaleźć w google na ten temat, ale nic konkretnego nie ma. WiFi chodzi na laptopach w domu, problem jest tylko z komórką. Próbowałem już dodawać do adres do MAC , ale bez zmian. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać, bo mi skończyły się już pomysły...

  2. #2

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Leszno
    Posty
    175
    Telefon
    LG Nexus 4 Iphone 4s
    ROM
    N4 5 Lollipop Tablet Ios 7.1.2
    Tablet
    iPad 2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    22
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    Jeśli konfiguracja Liveboxa nie została zmieniona spróbuj połączyć się przez WPS. U mnie bez problemu.

  3. #3

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Nic nie dało, dalej to samo nie wiem w czym tkwi błąd bo skoro WiFi działa na laptopach to powinien też działać na komórce..

  4. #4

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Leszno
    Posty
    175
    Telefon
    LG Nexus 4 Iphone 4s
    ROM
    N4 5 Lollipop Tablet Ios 7.1.2
    Tablet
    iPad 2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    22
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    Wejdź w liveboxa i przyjrzyj się ustawieniom. Może ktoś je pozmieniał, np. włączył autoryzację po mac-ach, wyłączył WPS itp. W ostateczności reset ustawień liveboxa i podłączenie ponowne urządzeń.

  5. #5

    Dołączył
    09 2012
    Posty
    3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Pokombinowałem trochę i zmieniłem zabezpieczenie z WEP na WPA wpisałem hasło które wcześniej ustaliłem i zadziałało. Słyszałem jednak, że takie zabezpieczanie jest łatwo złamać (tzn WPA), nie znam się na tym więc się pytam.

  6. #6

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    Leszno
    Posty
    175
    Telefon
    LG Nexus 4 Iphone 4s
    ROM
    N4 5 Lollipop Tablet Ios 7.1.2
    Tablet
    iPad 2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    22
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    Powinieneś ustawić WPA2PSK/AES plus porządne hasło a będzie bezpiecznie. Łatwo jest złamać WEP, tzn. względnie łatwo. Zatem bądź spokojny

  7. Piwa Iskar postawił(li) piwo(a) za posta.
  8. #7

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    29
    Telefon
    Xperia U
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Ja miałem podobne problemy przy livebox 2.0, ale pomogła właśnie zmiana zabezpieczeń z WPA na WEP. Mam mocne hasło i mam nadzieję, że żaden sąsiad nie będzie się próbował na siłę dobijać do mojego neta i łamać hasła Nie mieszkam w bloku, więc nie czuję się zagrożony

  9. #8

    Dołączył
    11 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    502
    Telefon
    Google Nexus 4
    ROM
    Android 4.4.1 stock
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie

    W sumie to nie wiem czy to ważne, ale ja mam w domu router dostarczony przez operatora (Cisco jakiś) i mam podobne problemy. Albo podłączony do wifi ale net nie działa, albo się podłączy na moment i za chwilę rozłącza. Z ciekawości wziąłem pieska na spacer i po osiedlu pochodziłem poszukać niezabezpieczonych sieci WiFi (znalazłem nawet kilka ), i ku mojemu zdumieniu po podłączeniu do innych routerów niefirmowanych przez kablówkę (zgadłem po nazwie sieci NetGear ) połączenie z WiFi było super stabilne i działało nawet mimo słabego sygnału (1 - 2 kreski).

    Wniosek jest taki że może jakiś soft wgrywany do routerów firmowanych przez ISP (Neostrada, u mnie Toya) się gryzie z SXU. :/ Jak dorwę jakiś router TP-Link albo inny to zdam sprawozdanie.

    Pozdrawiam.

  10. #9

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Łódź
    Posty
    384
    Telefon
    Sony Xperia U
    ROM
    6.1.1.B.1.10 Customized DE
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    40

    Domyślnie

    Często operatorzy blokują możliwość podłączenia więcej niż np 2 urządzeń. Nie da się tego ominąć bo rejestrowane są adresy MAC. Nawet jeśli w obecnej chwili podłączone jest jedno urządzenie, adresy są zapisywane na stale i można podłączyć tylko te urządzenia. Miałem tak w necie od kablówki i na Vectrze. Rozwiązaniem może być podłączenie innego routera z podmienionym adresem na adres zarejestrowany u operatora.

  11. #10

    Dołączył
    11 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    502
    Telefon
    Google Nexus 4
    ROM
    Android 4.4.1 stock
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie

    Ciekawostka. Zmieniłem szyfrowanie na routerze z TKIP na AES i na razie WiFi działa w telefonie ok (obym nie zapeszył). Ktoś tu coś rozumie?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone