Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pobieranie danych aplikacji na karte pamięci

  1. #1
    Awatar mirek2243

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Rzeszów
    Posty
    208
    Telefon
    Samsung S5 SM-G900F
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie Pobieranie danych aplikacji na karte pamięci

    Witam posiadam do wczoraj Ace 2 i głowie się : mamy 1.2GB na aplikacje i 1gb na dane do tych aplikacji,jak wiadomo niektóre gry zajmują gb danych,czy da się jakoś zrobić aby domyślinie pobierały sie na kartę pamięci?? Zainstalowałem jedną gre 500mb druga potrzebuje trochę więcej i już jej nie pobiore,prosi aby zwolnić miejsce.

  2. #2
    Awatar scslawek

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    Piła
    Posty
    179
    Telefon
    Galaxy 3 mini,HTC D 500
    ROM
    4.4.2
    Tablet
    Samsung NOTE N 8000 , Samsung TAB 2 3110
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    17

    Domyślnie

    Poczytaj sobie tam znajdziesz odpowiedź co i jak ja zamieniłem pamięć miejscami i mam na gry programy 16GB bo taką mam kartę pamięci:

    http://forum.android.com.pl/f587/bra...w-gier-193690/
    SAMSUNG GALAXY MINI III CyanogenMod 11 Maclaw Studio 4.4.2 + 8BG SD Card Samsung class10 HTC DESIRE 500 android 4.1.2 + SD Card ADATA 16GB class 10

  3. Piwa mirek2243 postawił(li) piwo(a) za posta.
  4. #3
    Awatar mirek2243

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Rzeszów
    Posty
    208
    Telefon
    Samsung S5 SM-G900F
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    Istnieje metoda prostsza,bez root chciałbym tego uniknąć??

  5. #4

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    24
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace 2
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mirek2243 Zobacz posta
    Istnieje metoda prostsza,bez root chciałbym tego uniknąć??
    Jak się nagrasz w jedną grę, to ją wywal i wtedy będziesz miał miejsce na drugą

  6. #5
    Awatar mirek2243

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Rzeszów
    Posty
    208
    Telefon
    Samsung S5 SM-G900F
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    A co np. z Max Payne gra potrzebuje 1.3 GB bodajże ???
    A tak serio to nie ma innego sposobu żeby instalowac na sd tak jak np. ace jedynce bezposdrednio na karte pamięci pobiera
    Ostatnio edytowane przez mirek2243 ; 22-08-12 o 17:05 Powód: błąd

  7. #6

    Dołączył
    08 2012
    Posty
    25
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mirek2243 Zobacz posta
    A co np. z Max Payne gra potrzebuje 1.3 GB bodajże ???
    A tak serio to nie ma innego sposobu żeby instalowac na sd tak jak np. ace jedynce bezposdrednio na karte pamięci pobiera
    Istnieje bez roota chociaż tego jeszcze niepróbowałem

    Witam. Na innym forum o tematyce android znalazłem być może rozwiązanie z zbyt małą ilością miejsca na pliki użytkownika. Napisane jest tak :


    1. Skopiuj WSZYSTKO jak leci z SD na EXTSD. Katalogi, pliki moze byc np. GhostCommander.
    2. Wyedytowac plik vold.fstab znajdujacy sie /system/etc

    Wyglad orginalny pliku dla ICS.
    ## Vold 2.0 fstab for HTC Passion
    #
    ## - San Mehat (san@android.com)
    ##
    #######################
    ## Regular device mount
    ##
    ## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
    ## label - Label for the volume
    ## mount_point - Where the volume will be mounted
    ## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
    ## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
    ######################

    # Mounts the first usable partition of the specified device
    #/devices/platform/awsmc.3/mmc_host for sdio
    dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/virtual/block/nandi
    dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host /devices/platform/sunxi-mmc.0/mmc_host
    dev_mount usbhost1 /mnt/usbhost1 auto /devices/platform/sw-ehci.1 /devices/platform/sw_hcd_host0 /devices/platform/sw-ehci.2 /devices/platform/sw-ohci.1 /devices/platform/sw-ohci.2

    3.Jak widac jest to przypisanie sprzetowe do danej pamieci. Wystarczy podpienic 2 linijki.

    dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host /devices/platform/sunxi-mmc.0/mmc_host
    dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/virtual/block/nandi

    4.Reboot systemu. System teraz bedzie nasza MicroSD bedzie widzial jako SDCARD a stara SDCARD (NAND wewnetrzna) bedzie widoczna jako zewnetrzna MicroSD.

    Wiąże sie to z tym ze jak mamy uruchomiony system nie mozna wyciagac karty MicroSD !!!! Nie uruchomi sie system jezeli bedziemy mieli wyciagnieta karte!!!! System zwisnie bo nie bedzie mial dostepu do aplikacji z SDCARD.
    Plusem jest to ze od teraz mamy SDCARD np. 16GB lyb 32GB w zaleznosci jaka mamy wlozona karte MicroSD i wszystkie np. duze gry spokojnie mozna instalowac.



    Moje pytanie brzmi : jak skopiować wszystko co jest w pamięci telefonu na kartę pamięci ? ( wszystko czyli system też) używając root explorer albo ghostcommander ?

  8. #7

    Dołączył
    12 2009
    Skąd
    Tychy
    Posty
    1,015
    Telefon
    Galaxy Ace 2
    ROM
    różnie
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    83

    Domyślnie Odp: Pobieranie danych aplikacji na karte pamięci

    A potrafisz czytać ze zrozumieniem? Ten poradnik dotyczy innych części pamięci w telefonie. Należy skopiować wszystko z sd, czyli fragmentu pamięci wewnętrznej telefonu która jest widoczna jako karta sd. Tam nie ma systemu.

    Nie jesteś w stanie uruchomić systemu z karty. Poza tym jaki to miałoby mieć sens?

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez barzant ; 22-08-12 o 18:20

  9. #8

    Dołączył
    08 2012
    Posty
    25
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez barzant Zobacz posta
    A potrafisz czytać ze zrozumieniem? Ten poradnik dotyczy innych części pamięci w telefonie. Należy skopiować wszystko z sd, czyli fragmentu pamięci wewnętrznej telefonu która jest widoczna jako karta sd. Tam nie ma systemu.

    Nie jesteś w stanie uruchomić systemu z karty.

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
    próbowałem root explorem ale bez skutku pisze cały czas proszę czekać znacie jakieś dobre programy na kompie oprócz serwera ftp
    z tego co czytałem to niektórzy przywaracają plik vold.fstab czy ten sposób jest sprawdzony?

  10. #9

    Dołączył
    12 2009
    Skąd
    Tychy
    Posty
    1,015
    Telefon
    Galaxy Ace 2
    ROM
    różnie
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    83

    Domyślnie Odp: Pobieranie danych aplikacji na karte pamięci

    1. Duże litery na początku zdania, przecinki, kropki - nie spodziewaj się że na taki bełkot ktoś będzie miał ochotę odpowiadać.
    2. Z czym masz problem? Zadaj konkretne pytanie, opisz to co chcesz zrobić (patrz punkt 1).
    3. Napisałeś że masz jakiś sposób bez roota, a to co wyżej podałeś wymaga roota.

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

  11. #10

    Dołączył
    08 2012
    Posty
    25
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez barzant Zobacz posta
    1. Duże litery na początku zdania, przecinki, kropki - nie spodziewaj się że na taki bełkot ktoś będzie miał ochotę odpowiadać.
    2. Z czym masz problem? Zadaj konkretne pytanie, opisz to co chcesz zrobić (patrz punkt 1).
    3. Napisałeś że masz jakiś sposób bez roota, a to co wyżej podałeś wymaga roota.

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
    Moje pytanie brzmi : jak skopiować wszystko co jest w pamięci telefonu na kartę pamięci ?
    Czy ten sposób jest sprawdzony na Ace 2? Czy można stracić gwarancje?
    Czy na karcie class 4 będzie stabilnie chodził android?
    Pytam bo gdzieś czytałem na ang. forum że niektórzy przywracają vold.fstab
    Użytkownikem androida jestem od 1 tyg.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone