Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Jak przyspieszyć mojego ace 2 ?

  1. #1

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    7
    Telefon
    Ace 2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak przyspieszyć mojego ace 2 ?

    Witam, chciałbym przyspieszyć mojego Ace ponieważ trochę wolno chodzi jak na taki procesor. Mam androida 4.1.2 zaktualizowanego przez Kies wersja I8160XXMG2 to dobra wersja? Telefon kupiłem normalnie w sklepie nie w żadnej sieci. Chciałbym aby szybciej pracował ponieważ przy otwieraniu np wiadomości, kontaktów czy ustawień długo trwa ich uruchomienie. Mam zainstalowaną aplikacje Clean Master i tam pokazuje że w użyciu jest 540 MB RAM to dużo czy w normie? Jak go przyspieszyć najlepiej żeby nie tracić gwarancji ale jak bez tego nie da rady to trudno.

  2. #2
    Awatar Mr X

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    1,414
    Telefon
    Moto G
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    62
    Piwa (Otrzymane)
    142

    Domyślnie

    Po pierwsze, to wgraj sobie mod na 624 mb ramu:624 MB RAMu w każdym JB bez konieczności wgrywania SER
    Potem za pomoca tymczasowego recovery wgraj jakiś custom rom:[4.1.2] CWM 6.0.2.8 tymczasowe
    Polecam CM 10.2
    Te zabiega drastycznie zwięszka responsywnosc i szybkosc dzialania telefonu.
    c35 - 2600 - t230 - k510i - k800i - 6020 -SPV M2000- k810i - w810 - SPV m3100- e8 - touch pro - blade - c905 - e71 - rbm one - 6030 - asha 201 - DESIRE - Ace 2 -Lumia 620 - SGS 2 - xperia SP

  3. #3

    Awatar Kristyan

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    1,543
    Telefon
    SGA 2™
    ROM
    4.4.4 AO§P™
    Tablet
    ASUS nexus 7™
    Sieć
    PLAY / aero²
    Piwa (Postawione)
    175
    Piwa (Otrzymane)
    373

    Domyślnie

    Zmiana ROMu na custom to dobra opcja. Polecam SlimBean od Straciatelli. Możesz też zrootować obecnego 4.1.2 i potem wgrać paczkę Tweaków, np. NxEngine lub XTweaks. Na stocku 4.1.2 są najbardziej zauważalne efekty. Znacznie poprawiające poprawiają wydajność. Linki do nich są w mojej sygnaturze

    ..:: Wytapatapatalkowane z mojego Galaktycznego Asa 2 ::..

  4. #4

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    7
    Telefon
    Ace 2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez severus Zobacz posta
    Po pierwsze, to wgraj sobie mod na 624 mb ramu:624 MB RAMu w każdym JB bez konieczności wgrywania SER
    Ale ja mam już 624 Mb RAM i z tego 540 MB jest w użyciu. Przynajmniej tak pokazuje Clean Master.
    Po zrobieniu Roota Moda itp tracę gwarancje? Jeżeli tak to czy jest później możliwości powrotu do tego co było w razie jakbym musiał oddać tel na do serwisu na gwarancje ?

  5. #5

    Awatar Kristyan

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    1,543
    Telefon
    SGA 2™
    ROM
    4.4.4 AO§P™
    Tablet
    ASUS nexus 7™
    Sieć
    PLAY / aero²
    Piwa (Postawione)
    175
    Piwa (Otrzymane)
    373

    Domyślnie

    Tak, rootując telefon tracisz gwarancję, ale zawsze możesz zrobić unroota. Albo plik derootujący albo funkcja sprzątania w SperSU/Superuser.
    Jak wgrasz jakieś Tweaki lub zmienisz ROM to koniecznie wywal Clean Mastera, bo przeszkadza tylko w działaniu skryptów.
    Pamiętaj tylko ze custom ROM ma już roota.
    Powodzenia

    ..:: Wytapatapatalkowane z mojego Galaktycznego Asa 2 ::..

  6. #6

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    7
    Telefon
    Ace 2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    To od czego mam zacząć bo sam nie wiem ? Zainstalować Odina i przez niego zainstalować na nowo 4.1.2 czy na tym co teraz mam zaktualizowanego androida przez Kies instalować Mody ? Czy zainstalować CM 10 czy coś takiego ?

  7. #7

    Awatar Kristyan

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    1,543
    Telefon
    SGA 2™
    ROM
    4.4.4 AO§P™
    Tablet
    ASUS nexus 7™
    Sieć
    PLAY / aero²
    Piwa (Postawione)
    175
    Piwa (Otrzymane)
    373

    Domyślnie

    Nic nowszego niż 4.1.2 oficjalnego nie znajdziesz
    Ja Ci radzę wgrać tymczasowe CWM Recovery a potem SlimBean'a 4.3.1, zasuwa jak mały samochodzik

    ..:: Wytapatapatalkowane z mojego Galaktycznego Asa 2 ::..

  8. Piwa dinofcb postawił(li) piwo(a) za posta.
  9. #8
    Awatar Mr X

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    1,414
    Telefon
    Moto G
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    62
    Piwa (Otrzymane)
    142

    Domyślnie

    kiesa mozesz wywalic z komputeraz - nie przyda Ci sie a ew. powrot do pierwotnego stanu zrobisz za pomoca odina.
    c35 - 2600 - t230 - k510i - k800i - 6020 -SPV M2000- k810i - w810 - SPV m3100- e8 - touch pro - blade - c905 - e71 - rbm one - 6030 - asha 201 - DESIRE - Ace 2 -Lumia 620 - SGS 2 - xperia SP

  10. #9

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    7
    Telefon
    Ace 2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ale po jakichkolwiek modyfikacjach np. Zainstalowaniu nieoficjalnego Roma mogę instalować app ze sklepu tak ?

    Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

  11. #10
    Awatar Mr X

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    1,414
    Telefon
    Moto G
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    62
    Piwa (Otrzymane)
    142

    Domyślnie

    jak najbardziej
    c35 - 2600 - t230 - k510i - k800i - 6020 -SPV M2000- k810i - w810 - SPV m3100- e8 - touch pro - blade - c905 - e71 - rbm one - 6030 - asha 201 - DESIRE - Ace 2 -Lumia 620 - SGS 2 - xperia SP

  12. Piwa dinofcb postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone