Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czy można odzyskać dane z zgranej kopii zapasowej?

  1. #1
    Awatar łukasiu

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    eastside
    Posty
    112
    Telefon
    HUAWEI ASCEND P7
    Tablet
    PMP5570C DUO
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie Czy można odzyskać dane z zgranej kopii zapasowej?

    Zaktualizowałem swoją L7 do "nieszczęsnego" nowszego oprogramowania, niestety nie działało tak jak należy i musiałem wykonać factory reset. Ale przed tym wszystkim LG PC Suite zrobiłem sobie kopię zapasową i czy teraz jest możliwość wydobycia jakoś i przywrócenia np. tylko smsów, kontaktów itp? Czy niestety już po wszystkim i muszę się pogodzić ze stratą i, że nie da się tego zrobić? Bo przywracając ją normalnie telefon wykrzacza się tak jak zaraz po aktualizacji.
    podążając za pasją robimy rzeczy, których zwykły człowiek nie jest w stanie zrozumieć...

  2. #2
    Awatar pavulon00

    Dołączył
    05 2013
    Posty
    2,600
    Telefon
    LG L7 P700
    ROM
    [4.4.4] AOSPA
    Sieć
    Play | Formuła L
    Piwa (Postawione)
    589
    Piwa (Otrzymane)
    409

    Domyślnie

    czym zrobiłeś kopie ?


    Spoiler: Pokaż/Ukryj


  3. #3
    Awatar łukasiu

    Dołączył
    08 2012
    Skąd
    eastside
    Posty
    112
    Telefon
    HUAWEI ASCEND P7
    Tablet
    PMP5570C DUO
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    LG PC Suite. Póki co same instalują się aplikacje, które miałem uprzednio powgrywane, ciekawe co z resztą będzie.

    eh/ pochwaliłem- pobrało się kilka i wyskakuję błąd: Nie można pobrać aplikacji "XYZ" z powodu błędu (920). wie ktoś jak przywrócić tą kopię zapasową?
    Ostatnio edytowane przez łukasiu ; 30-06-13 o 23:46
    podążając za pasją robimy rzeczy, których zwykły człowiek nie jest w stanie zrozumieć...

  4. #4
    Awatar wizjon

    Dołączył
    03 2013
    Skąd
    Miasto Polskich Królów
    Posty
    600
    Telefon
    LG L9
    ROM
    V20H<>CM10.1
    Tablet
    SGT II 7''
    Sieć
    RBM & Aero2
    Piwa (Postawione)
    97
    Piwa (Otrzymane)
    101

    Domyślnie

    Odpalasz program, podłączasz tel do kompa, w programie: Urządzenie -> Kopia zapasowa/przywróć i postępujesz zgodnie z instrukcjami.

    Ale w Twoim przypadku nie odzyskasz backupu z prostego powodu: backup był wykonany na innej wersji FW zapewne był to ICS jak bez brandu to V10K, zresztą to nieistotne jaka wersja, bo na pewno była inna niż wgrałeś obecnie. Jeśli chcesz odzyskać te dane z backupa to musisz zrobić downgrade do poprzedniej wersji. Generalnie nie ma możliwość wyciągnąć z tego backupu jakiś pojedynczych rzeczy. Możesz liczyć na to, że jeśli miałeś skonfigurowane konto google i synchronizację, to kontakty możesz zaimportować z konta. Z wiadomościami możesz się pożegnać.

    Reasumując:

    Albo robisz downgrade do poprzedniej wersji i wtedy odzyskujesz całość backupu, albo nic z tego.
    Sprawdź czy da rade zrobić import kontaktów z konta google, jak nie - wszystko jasne.


    POZDRO

    Tylko incognito zmienia tożsamość

  5. #5
    Awatar niko0497

    Dołączył
    06 2013
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza
    Posty
    378
    Telefon
    htc desire 610
    ROM
    Android 4.4.2 htc sense 6.0
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    148
    Piwa (Otrzymane)
    31

    Domyślnie

    jeśli zsynchronizowałeś kontakty z gogle.. to najprawdopodobniej uda Ci się je odzyskać
    co do backupa to nie polecam (chociaż jak kto woli)ponieważ jeżeli robiłeś go na starszym sofcie to mogą być problemy z instalacją na nowszym.zalecam pobranie apek od nowa choć możesz spróbować z backupa ale ja jak zrobiłem backup na ISC i wgrałem na JB no niektóre w ogóle się nie uruchamiały a niektóre strasznie się cieły. jeśli nic nie pomoże wykonaj reset do ustawień fabrycznych i wgraj na nowo stary rom (ale nie instaluj żadnych apek), a póżniej nowy (i dopiero wszystko zainstaluj)...


    a jeśli chcesz to do szybszego chodzenia telefonu polecam programy advanced task killer, fast reboot i clean master które oczyszczają pamięć ram

  6. #6
    Awatar Dofgus

    Dołączył
    03 2013
    Skąd
    Polska
    Posty
    1,028
    Telefon
    LG P700
    ROM
    Crystal PA 3.0 by Zodex
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    215
    Piwa (Otrzymane)
    130

    Domyślnie

    A po co czyścić? Android to nie Windows. Im więcej zajętego ramu tym lepiej.
    Nie pisz do mnie z głupotami i błahostkami.

  7. Piwa wizjon postawił(li) piwo(a) za posta.
  8. #7
    Awatar niko0497

    Dołączył
    06 2013
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza
    Posty
    378
    Telefon
    htc desire 610
    ROM
    Android 4.4.2 htc sense 6.0
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    148
    Piwa (Otrzymane)
    31

    Domyślnie

    otóż zależy. czasami lepiej wyczyćsić ram , a czasami lepiej nie czyścić. tylko trzeba wiedzieć kiedy

  9. #8

    Dołączył
    10 2014
    Posty
    1
    Telefon
    LG L7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dopisze tutaj bo nie warto tworzyć nowego tematu.

    Wyświetlacz prawie całkiem odmówił mi posłuszeństwa i jedną opcją na uratowanie kontaktów było zrobienie backupa, mam ten plik w rozszerzeniu ECBK, jakim programem otworze ten plik aby przepisać numery.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone