Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: "brak połączenia" sklep play na LG L9

  1. #1

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    27
    Telefon
    n95 8gb
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie "brak połączenia" sklep play na LG L9

    Witajcie, od 2 dni mam problem. Nie działa mi Sklep Play przez WIFI. Wchodząc w aplikację na włączonym i połączonym wifi, wyświetla się komunikat "Brak połączenia". Mam Roota, wersja oprogramowania 10A. Zmieniłem też w build.prop tel na SGS3. Czy to może mieć jakiś związek z tym? Bardzo proszę o pomoc, dziękuję z góry : )

  2. #2
    Awatar noexde

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Podkarpacie
    Posty
    1,258
    Telefon
    N4
    ROM
    Android L Beta
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    32
    Piwa (Otrzymane)
    60

    Domyślnie Odp: "brak połączenia" sklep play na LG L9

    Cytat Zamieszczone przez ciolas2 Zobacz posta
    Witajcie, od 2 dni mam problem. Nie działa mi Sklep Play przez WIFI. Wchodząc w aplikację na włączonym i połączonym wifi, wyświetla się komunikat "Brak połączenia". Mam Roota, wersja oprogramowania 10A. Zmieniłem też w build.prop tel na SGS3. Czy to może mieć jakiś związek z tym? Bardzo proszę o pomoc, dziękuję z góry : )
    byc moze tak, po co bylo zmieniac ? zreszta z takim problemem sam mozesz sobie rozwiazac nazwe zmieniajac na orginalna i sprawdzic czy wszystko ok .

    LG Optimus P760 via Tapatalk
    LG NEXUS 4

  3. #3
    Awatar Mice92

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    Lubin
    Posty
    50
    Telefon
    LG P760
    ROM
    V20B
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Ja bym proponował zakupić nowy wyświetlacz zmienić nazwe pliku na Sony Samsun Lg L92wk4209 napewno napewno ale to napewno zrootować i będzie działać. Ludzie po co to robicie ze swoimi telefonami ? Powinien być nowy dział pt. "Problemy po rootwaniu itd."

  4. #4
    Awatar Pablito1988

    Dołączył
    04 2012
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    88
    Telefon
    Samsung Galaxy S3 - stock 4.3
    ROM
    Stock XXUGMK6
    Tablet
    Apple iPad Mini - stock iOS 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Mice92 Zobacz posta
    Ja bym proponował zakupić nowy wyświetlacz zmienić nazwe pliku na Sony Samsun Lg L92wk4209 napewno napewno ale to napewno zrootować i będzie działać. Ludzie po co to robicie ze swoimi telefonami ? Powinien być nowy dział pt. "Problemy po rootwaniu itd."
    Potwierdzam... po co w ogóle grzebać w build.prop? Na androidzie 2.2 - 2.3.7 edycja tego pliku coś tam usprawniała, ale na androidzie 4.0 - 4.2 edycja tego pliku kompletnie nic nie zmienia. W nowych softach market segreguje aplikacje według ukrytego parametru, a nie jak to miało miejsce w Gingerbread na podstawie linijki z nazwą. A potem się dziwicie, że coś wam nie działa.
    Pablito1988
    2014

  5. #5

    Dołączył
    12 2012
    Skąd
    pcim dolny
    Posty
    1,756
    Telefon
    LG L9 | 4.1.2 | ROOT | CW
    ROM
    v6.6.6 \m/
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    73
    Piwa (Otrzymane)
    110

    Domyślnie

    ja zmienialem dpi bo mi sie bardziej podobalo 200 dpi, jestem tylko teraz ciekaw jak zmienic czcionke na mniejsza ale tak globalnie, bo wlasnie zmiana w build.prop powodowala to ze na google play moj telefon byl widziany jako niekompatybilny z wieloma aplikacjami/grami, dlatego wrocilem do standardowego 240

  6. #6
    Awatar Mice92

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    Lubin
    Posty
    50
    Telefon
    LG P760
    ROM
    V20B
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    A tak na serio to wróć do standardowych ustawień, kolega wyżej już o tym wspomniał w "Sklepie Play" twój telefon jest przypisywany do danych aplikacji według Twoich parametrów, jasne jest do, że jak zmienisz coś to przestanie czytać prawidłowo Twój telefon, więc nie ma co się w to bawić, a jeśli już chcemy się w to bawić proponuje jak ja, zapytać, przeczytać, poszukać to nie boli naprawdę...
    Potem właśnie przez takich ludzi aplikacje w "google play" nie mogę wybrać na podstawie opinii innych tylko sam ją muszę testować, namieszacie potem wypisujecie brednie, że dana aplikacja to lub tamto, a na normalnym telefonie bez roomu itd. działa jak w niebie.
    Zawsze znajdą się ludzie którzy będą to modyfikować itd. ale poczekajcie, posprawdzajcie, douczcie się, a to Wam nie zaszkodzi.

    @Edit: Po to mamy nowe wersje androida, które usprawniają system i telefon, więc nie ma co czerpać tematów z Androida 2.0 skoro mamy wersje 4.0.4.

  7. #7

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    27
    Telefon
    n95 8gb
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Mice92 Zobacz posta
    A tak na serio to wróć do standardowych ustawień, kolega wyżej już o tym wspomniał w "Sklepie Play" twój telefon jest przypisywany do danych aplikacji według Twoich parametrów, jasne jest do, że jak zmienisz coś to przestanie czytać prawidłowo Twój telefon, więc nie ma co się w to bawić, a jeśli już chcemy się w to bawić proponuje jak ja, zapytać, przeczytać, poszukać to nie boli naprawdę...
    Potem właśnie przez takich ludzi aplikacje w "google play" nie mogę wybrać na podstawie opinii innych tylko sam ją muszę testować, namieszacie potem wypisujecie brednie, że dana aplikacja to lub tamto, a na normalnym telefonie bez roomu itd. działa jak w niebie.
    Zawsze znajdą się ludzie którzy będą to modyfikować itd. ale poczekajcie, posprawdzajcie, douczcie się, a to Wam nie zaszkodzi.

    @Edit: Po to mamy nowe wersje androida, które usprawniają system i telefon, więc nie ma co czerpać tematów z Androida 2.0 skoro mamy wersje 4.0.4.
    dzięki wielkie za odpowiedzi, spróbuję wrócić do podstawowego build.prop.
    a może ktoś podać build.prop "czysty" do naszego telefonu?

  8. #8
    Awatar Mice92

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    Lubin
    Posty
    50
    Telefon
    LG P760
    ROM
    V20B
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ciolas2 Zobacz posta
    dzięki wielkie za odpowiedzi, spróbuję wrócić do podstawowego build.prop.
    a może ktoś podać build.prop "czysty" do naszego telefonu?
    Jak mi powiesz gdzie to znaleźć bez roota to Ci mogę podesłać

  9. #9

    Dołączył
    12 2012
    Skąd
    pcim dolny
    Posty
    1,756
    Telefon
    LG L9 | 4.1.2 | ROOT | CW
    ROM
    v6.6.6 \m/
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    73
    Piwa (Otrzymane)
    110

    Domyślnie

    bez roota nie znajdziesz, masz tutaj z mojego wyciągniete Załącznik 39934

  10. #10

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Kraków
    Posty
    605
    Telefon
    Sony Xperia SP
    ROM
    [4.3]PureXPERIence SIRIUS
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    34
    Piwa (Otrzymane)
    38

    Domyślnie

    posiada ktoś jakiś dobry sprawdzony ztuningowany build.zip

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone