Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak zgrac zdjecia z telefonu na koputer

  1. #1
    Awatar szati7777

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Sony Xperia tipo
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Unhappy Jak zgrac zdjecia z telefonu na koputer

    Witajcie mam problem ze zgraniem zdjęc z telefonu na komputer.... Zainstalowałam PC companion ale na pamieci masowej działa tylko zewnętrzna karta pamięci wbudowana nie (idze zgrac pliki z komputera na telefon) natomiast z tel na komputer nie idzie.... jesli przełącze na tryb przesyłania multimediow automatycznie nie ma łącznosci telefonu z komputerem przez kabel USB....
    zgrałam Android commander 0.7.9.11 na kompa zeby moze to cos pomogło i nie wiem co dalej, jak go zsynchronizowac z telefonem by za jego pomoca wrzucac zdjecia z tel na komputer? Dodam ze to moj pierwszy smartfon i zupełnie nie znam się na tym prosze doradzcie i dajcie jakies wskazówki co mam zrobic :zdziwko:

  2. #2

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    28
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Po co PCC? Nie można wejść normalnie na TIPO wykrywane jako przenośne urządzenie multimedialne i z folderu DCIM zgrać zdjęcia?

    Jeśli komp nie widzi w ten sposób telefonu to spróbuj wyłączyć debugowanie usb w opcjach programistycznych.

  3. #3
    Awatar szati7777

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Sony Xperia tipo
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Nie mozna... Początkowo zaninstalowałam PC compation do zgrywania plików ale, ze one ida tylko w jedną strone tj. z komputera na telefon to zainstalowałam android comander 0.7.9.11 teraz wyłączyłam debugowanie usb ale automatycznie nie mam połaczenia miedzy tel a komputerem w android commander chciałam za jego pomocą przesyłac zdjęcia z tel na komputer tylko nie wiem jak o_O...

  4. #4

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    162
    Telefon
    Sony Xperia Tipo
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    19

    Domyślnie

    Ale po co programy typu commandery itp jak przez "Mój komputer -> Sony Xperia Tipo -> pamięć wewnętrzna (lub karta pamięci) -> DCIM" możesz po prostu kopiować jak między dyskami (a raczej częściej partycjami) czy chociażby z pendrive.

    Ludzie sobie lubią komplikować życie, czy co ?

  5. #5
    Awatar szati7777

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Sony Xperia tipo
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Odłączyłam te programy i podłaczyłam normalnie zgodnie z Twoimi wskazówkami tylko, że w "moj komputer" pokazuje mi sie pamięc karty bez pamięci wewnetrznej... jak zrobic zeby również pokazywała się pamięc wewnętrzna zebym mogła zgrac zdjęcia z telefonu na komputer? Próbowałam z wyłaczonym i włączonym debugowaniem USB i nic.... Jeśli natomiast telefon jest bez karty to tez się nie pokazuje pamięc wewnetrzna ... Czy aby cokolwiek zgrać z telefonu na komputer musi być również podłączona karta pamięci? By może cos jest z tą kartą? Nie mam pomysłow

  6. #6

    Dołączył
    04 2011
    Skąd
    Gniezno
    Posty
    243
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace 2 (I8160)
    ROM
    CM 10.2 JellyBean 4.2.2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie

    Wejdź w ustawienia Xperia i tam zmień tryb łączności USB.

  7. #7

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    28
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Być może masz coś nie tak ze sterownikami na komputerze.

    U mnie jeden ze sterowników nie chciał się zainstalować dopóki telefon był podpięty do gniazda usb 3.0 po zmianie na 2.0 wreszcie się normalnie zainstalowały.

  8. #8
    Awatar szati7777

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Sony Xperia tipo
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zmianiłam tryb łacznosci USB ale to nic nie dalo ehhh ... a z tymi sterownikami to jak? mam na komputrze windowsa xp.... cos sciagnąc jesli tak to skad?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone