Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Niebrandowany soft lg l5

  1. #1

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    15
    Telefon
    HTC WildFire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie Niebrandowany soft lg l5

    Siemka, wczoraj odebrałem sobie z play'a ten telefonik. Bardzo mi się podoba. Wszystko działa itd. Denerwuje mnie tylko masa bezużytecznych aplikacji. Chcę wgrać niebrandowany soft. Czy jeśli będę go wgrywał telefon może się uwalić? Czy wszystko będzie działać gdy wgram najnowszy soft(sms, mms itd.) Później chciałbym zrobić sobie roota. Przed l5 miałem htc wfs, z nim nie miałem żadnych problemów( robiłem mu s-off, rooty, inne romy itd.)

  2. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  3. #2

    Dołączył
    12 2012
    Skąd
    SZCZECIN
    Posty
    54
    Telefon
    SG S 3 LTE
    ROM
    T MOBILE
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Witam dzialac ci bedzie wszystko , tylko potem ustawienia konfiguracyjne . Wgraj v10L to jest najnowszy pod L5 . I nie mysl o uwaleniu fona , nie badz zlych mysli . Pozdrawiam

  4. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  5. #3

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    15
    Telefon
    HTC WildFire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    A jakiś poradnik, jak to wgrać?

  6. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #4

    Dołączył
    12 2012
    Skąd
    SZCZECIN
    Posty
    54
    Telefon
    SG S 3 LTE
    ROM
    T MOBILE
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Do tego zadania będą potrzebne 3 pliki: KDZ (program do flashowania) • Sterowniki LG • Niebrandowany soft od LG. 1. Na początek instalujemy sterowniki LG .2. Następnie instalujemy paczkę KDZ_FW_UPD_EN.zip.3. Teraz otwieramy folder do którego rozpakowaliśmy wyżej wymienioną paczkę i instalujemy plik. msxml.exe.4. Otwieramy KDZ_FW_UPD.exe i w oknie ustawiamy opcje
    •Type: 3GQCT
    •PhoneMode: DIAG5. W polu KDZ file wybieramy wcześniej ściągnięty soft.6. Upewniamy się czy telefon jest włączony oraz podłączony do tylniego portu USB 7. Klikamy przycisk Launch software update i czekamy. 8. Po około 5 - 7 minutach wracamy, i prawdopodobnie na ekranie (w dolnej części okienka KDZ) będzie tekst "===FINISHED===" - telefon już będziemy mogli spokojnie odłączyć telefon od USB i włączyć go. Po tej operacji zaleca się przywrócenie ustawień fabrycznych - czasami partycja z danymi w telefonie nie zostaje wykasowana i przez to możemy poczuć zdecydowane spowolnienie telefonu oraz błędne działanie aplikacji . Uwaga! Przed przystąpieniem do działań zaleca się przywrócenie ustawień fabrycznych. Konieczne jest zaznaczenie opcji debuggowanie w ustawieniach oraz oprogramowanie pc.Podczas wykonywania tej czynności tracisz wszystkie dane i aplikacje znajdujące się w telefonie.

  8. Piwa cukiere, quicknick21 postawił(li) piwo(a) za posta.
  9. #5

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    15
    Telefon
    HTC WildFire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Kod:
    http://screenshooter.net/3937086/ykvultw
    Nie mam diag5 tylko samo diag. Sterowniki itd. mam aktualne w program ze strony lg tak pisze. Może być ten diag a nie diag5?

  10. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  11. #6

    Dołączył
    12 2012
    Skąd
    SZCZECIN
    Posty
    54
    Telefon
    SG S 3 LTE
    ROM
    T MOBILE
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Witam tak ma być DIAG sam bez 5

  12. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  13. #7

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    15
    Telefon
    HTC WildFire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Gdy daję Launch software update to program chce wypakować plik kdz i się zawiesza(brak odpowiedzi). Chyba nic z tego nie będzie. Włączałem też go jako administrator. Nic nie pomogło.

  14. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  15. #8

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    15
    Telefon
    HTC WildFire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Jest ktoś, kto pomoże?

  16. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
  17. #9
    Awatar Froze

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    121
    Telefon
    LG Swift L7,L5
    ROM
    V10b,V20a+Root
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    20

    Domyślnie

    kilka razy wciskaj aż załapie

  18. Piwa cukiere, quicknick21 postawił(li) piwo(a) za posta.
  19. #10
    Awatar quicknick21

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Posty
    139
    Telefon
    LG L7 II P-710
    ROM
    Stock 4.1.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    33
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    barbuch, Froze piwka lecą, wszystko zadziałało jak jest opisane. Miałem stracha, bo na końcu jak telefon się restartował to program odmówił posłuszeństwa i się wyłączył => brak odpowiedzi, ale wszystko wygląda na to że poszło okay.

  20. Piwa cukiere postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone