Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 84

Wątek: Root LG Swift L5 (E610)

  1. #11
    Awatar konik161

    Dołączył
    02 2012
    Skąd
    JAWORZNO
    Posty
    65
    Telefon
    lg E-610
    ROM
    CM 11 beta 2 + CWM + OC 1.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Cz jest recovery na e-610?

  2. #12

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    1
    Telefon
    Lg e610
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    witam janszu57 moglbys pomoc wszystko robie jak nalezy ale gdy wlaczam root bat stoi na daemon started successfully i nic sie nie dzieje napisz na maila mati_lomza@wp.pl. Z gory dzieki.

  3. #13

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    71
    Telefon
    LG Swift L5-E610
    ROM
    Jelly Bean 4.1.2 V20D root
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mati_lomza Zobacz posta
    witam janszu57 moglbys pomoc wszystko robie jak nalezy ale gdy wlaczam root bat stoi na daemon started successfully i nic sie nie dzieje napisz na maila mati_lomza@wp.pl. Z gory dzieki.
    W jakim trybie masz podłączony telefon do kompa?
    Musi w być w trybie Oprogramowanie LG

  4. #14

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    3
    Telefon
    LG Optimus L5
    Tablet
    Vedia X7
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam Serdecznie

    Mam problem z zrobieniem Root'a na swoim L5.

    @Janusz57 napisałeś bardzo przejrzystą Instrukcję. Widzę że wszystkim ludziom się udaję.
    Jednak nie mi.. Robię wszystko krok po kroku.. Wrzucam na pamięć wewnętrzną i Instaluję aplikację która jest w instrukcji. Mam włączone Debugowanie USB, włączam Tą aplikację przytrzymuję przycisk zasilania i wybieram opcję uruchom ponownie przy włączonej aplikacji.. Telefon się restartuję, po restarcie podłączam LG do kompa wybieram opcję "Oprogramowanie LG". Na kompie włączam plik "root.bat" i w oknie po chwili pisze tylko "* daemon not rrunning. starting it now on port 5037* *daemon started successfully".

    Nie mam pojęcia co może być powodem próbowałem już setki razy i Ciągle to samo. Sterowniki są zainstalowane (Windows 8 zainstalował je sam). Pomóżcie ..

  5. #15

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    71
    Telefon
    LG Swift L5-E610
    ROM
    Jelly Bean 4.1.2 V20D root
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    Wydaje mi się że to wina sterowników (Windows 8)
    Ściągnij ze strony LG najnowszą wersję LG PC Suite i zainstaluj (powinno rozwiązać problem ze sterownikami)
    Ja dodatkowo instaluję na kompie DroidExplorer wraz z ADB i JDK (dla mnie to standart) i dzięki temu jeszcze nigdy nie miałem problemu ze zmianą softu przez fastboot, KDZ czy też z rotowaniem fona
    Nie wiem czy tym Ci pomogłem, ale zawsze warto pokombinować

  6. Piwa xMarcin postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #16

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Lg Optimus L9
    ROM
    4.1.2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Jest moźliwość usunięcia roota? Bo z tego co wiem to root powoduje utrate gwarancji.

  8. #17

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    71
    Telefon
    LG Swift L5-E610
    ROM
    Jelly Bean 4.1.2 V20D root
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    Nie wiem czy jest jakiś deinstalator,ale można to zrobić instalując czysty soft
    Oczywiście przed wykonaniem tego zabiegu należy usunąć z systemu SU bo zostają ślady nawet po wgraniu nowego softu. Ja już taki eksperyment robiłem i miałem czysty soft
    Ostatnio edytowane przez Bula ; 01-04-13 o 09:51 Powód: reg 4.6

  9. #18

    Dołączył
    01 2013
    Skąd
    Jelenia Góra
    Posty
    2
    Telefon
    LG L5 E-610
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez janszu57 Zobacz posta
    W jakim trybie masz podłączony telefon do kompa?
    Musi w być w trybie Oprogramowanie LG
    Miałem ten sam problem, przeczytałem dokładnie co piszą na xda-developers i wyraźnie jest napisane że telefon musi być podłączony w trybie ładowania!! przed uruchomieniem root bat.
    6. When phone completely rebooted connect your phone to your computer via USB (note: must be charge only option)
    Tak zrobiłem i u mnie działa.

  10. #19

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    43
    Telefon
    LG Swift L5
    ROM
    10G ICS pure
    Sieć
    Mix
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez konik161 Zobacz posta
    Cz jest recovery na e-610?
    nie ma, zablokowany bootloader

  11. #20
    Awatar Komandosik

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Wałbrzych
    Posty
    53
    Telefon
    I9100P
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    PS: ktos chyba nie umie tlumaczyc... jak byk napisane CHARGE ONLY - CZYLI W TRYBIE LADOWANIA A NIE LG... :/

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone