testował go ktoś? działa bez błędnie?
ROM hTC DESIRE HD 3.06.405.1 z SENSE 3.0 na ANDROID 2.3.5
v1.5 FINAL
DLA
HTC HD 2
Działa:
GPS, WiFi, Bluetooth, 720p ...
Błędy:
Glitches, jest dostępny FIX ale który zip tego nie wiem.
Pliki do pobrania:
ROM v1.5 dla Magldr: źródło1, źródło2 ,źródło3.
Recorvery CWR: 5/155/5 wymagana partycja EXT2/3/4
Przed wgraniem romu wymagane: Wipe data/factory reset, Wipe cache partition, Wipe dalvik cache, opcjonalnie Task29.
Podczas wgrywania jak i pierwszego uruchomienia proszę uzbroić się w cierpliwość.
230MB - dostępnej pamięci wewnętrznej.
Jak wgrać rom dowiesz się stąd podziękowania dla twórcy poradnika.
Nie jestem twórcą tego romu i nie odpowiadam za uceglenie telefonu wszystko robisz na własną odpowiedzialność!!!
Przed jakąkolwiek modyfikacją zalecany backup starego systemu!!!
Oryginalny temat na:
Było: i5700 > Motorola Milestone > hTC Hero > i5800 > hTC Desire > hTC HD2 > i9100 > hTC Sensation > LG P920 > Xperia Play > LG L7 > Xperia Sola > Xperia U > N7000 Jest: Samsung Galaxy S III • Rom: I9300XXEMD2 • Android: Jelly Bean 4.1.2 • Recovery: Stock • Kernel: Stock
testował go ktoś? działa bez błędnie?
......N95 ---> N97 ---> HTC HD2
Używałem go jeden dzień z tego co pamiętam ma buga odnośnie grafiki (takie dziwne kreseczki) jest na to fix ale już nie chciało mi się szukać, bardzo fajnie chodzi sense szubko i bez przycięć, ogólnie rom sam w sobie jest dosyć szybki i stabilny to tyle z jednego dnia użytkowania.
Było: i5700 > Motorola Milestone > hTC Hero > i5800 > hTC Desire > hTC HD2 > i9100 > hTC Sensation > LG P920 > Xperia Play > LG L7 > Xperia Sola > Xperia U > N7000 Jest: Samsung Galaxy S III • Rom: I9300XXEMD2 • Android: Jelly Bean 4.1.2 • Recovery: Stock • Kernel: Stock
dla tych ktorzy by nie wiedzieli ktory fix wybrac ;p
ma byc ten glitches fix DHD_3.06.405.1_Sense_3.0_v1.0_EU.zip - [Click for QR Code] (1.31 MB, 7969 views)
powiedzcie mi jak mam wgranego cyjanomod 7 to wystarczy uruchomic maglara za pomoca czerwonej sluchawki i wrzucic ten rom?? czy od poczatku trzeba wszystko robic??
tak, jesli spełniasz warunek Recorvery CWR: 5/155/5 wymagana partycja EXT2/3/4
Witam
Jak przy pomocy HD2 NAND Toolkit zrobić partycję 155mb?? W NAND Toolkit jest tylko 150 lub 160mb.
Nie masz custom nigdzie? To trudno. Weź 160MB, będziesz miał jeszcze 5MB na duperele systemowe.
Jest w poście CWR Recovery 5/155/5 ale szczerze będę wgrywał andka pierwszy raz i chciałbym odrazu w clk. Wydaje mi się że przy użyciu toolkita będzie to znacznie prostsze i nic nie popsuję w swojej hd2![]()
Z dostępnych romów z SENSE (przyzwyczajenie z WM6.5) ten wydaje mi się najciekawszy. Jeżeli w toolkicie mogę zrobić 160 to zostaje mi jeszcze przygotować kartę SD z ext3 czy może z ext4??