Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: MyPhone NEXT - konfiguracja AERO

  1. #31

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    4
    Telefon
    myPhone NEXT
    Tablet
    iPad
    Sieć
    Orange + Aero2
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam : )
    Od wczoraj jestem posiadaczką swojego pierwszego smartfona ( myPhone NEXT ) i od początku jako osoba zupełnie zielona w tym temacie mam z nim niezłe przeboje. Wczoraj przełożyłam do niego ze zwykłego telefonu kartę SIM Orange i po kilkunastu minutach straciłam wszystkie środki na koncie ( ok. 70 zł. )

    Dzisiaj z kolei włożyłam dodatkowo kartę Aero2 ( która do tej pory bez zarzutu działała na iPadzie2 3G ) i nie jestem w stanie jej skonfigurować. Po wykonaniu wszystkich kroków wg. instrukcji Mr Forest jaką podał na początku, u mnie przy "Punktach dostępowych", gdy kliknę "Aero2 Sp. z o.o." pojawia się zupełnie pusty ekran i nie ma tam żadnych opcji ( przy kliknięciu w "Orange PL" - pojawiają się dwie opcje : "Orange Internet" i "Orange MMS" i wtedy jest opcja edytowania punktu dostępowego ) . O co tutaj chodzi ? Dlaczego przy Aero2 pojawia mi się pusty ekran zamiast "Edycji punktu dostępowego ?

    Zaznaczam, że "Ustawienia Dual SIM" mam ustawione zgodnie z tym, co było pokazane w tym temacie : http://http://forum.android.com.pl/f...e-czea-347246/ ( pierwszy spoiler )
    Może jakaś biegła w tym temacie życzliwa dusza mi pomoże, bo powoli tracę cierpliwość do tego "cudu techniki" ...

  2. #32

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    31
    Telefon
    myPhone NEXT
    ROM
    4.1.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    @szanti

    Z twojego opisu wynika, że powinnaś zamienić ze sobą karty SIM - tylko jeden slot obsługuje 3G. Skoro Orange łączy się z siecią i przejadł stan konta na paczkach danych to znaczy, że AERO siedzi w slocie 2G. Jeśli chodzi o tak wysoką kwotę za internet to trzeba wykupić pakiet lub zablokować tryb sieci danych (Ustawienia->Komunikacja lub przytrzymać przycisk POWER i wyświetli się odpowiednia opcja; jeśli w 4.1 jest inaczej niech ktoś mnie poprawi). Jeśli będziesz korzystać z AERO to nie ma potrzeby wyłączania internetu - chyba, że w celu zaoszczędzenia baterii.

  3. #33

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    4
    Telefon
    myPhone NEXT
    Tablet
    iPad
    Sieć
    Orange + Aero2
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Orange SIM miałam od początku w 2 slocie i nie miałam wówczas włożonego Aero2 do 1 slota w tym czasie gdy mi zjadło wszystkie środki z konta. Kartę Aero2 włożyłam potem. To prawda, że nie miałam wykupionego pakietu, ale nie zamierzam go kupować, bo chciałabym korzystać z Areo2 do internetu a Orange wykorzystywać tylko do rozmów i smsów.
    Problem polega na tym pustym ekranie, który mi się wyświetla i braku możliwości "Edycji punktu dostępowego" oraz wpisania APN jako "darmowy"
    Czy ktoś światły mnie oświeci co robię nie tak ?

  4. #34
    Awatar gojgien

    Dołączył
    11 2013
    Skąd
    RYBNIK
    Posty
    102
    Telefon
    myPhone NEXT
    Sieć
    Play + Aero2
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Czy ustawienie połączenia wideo faktycznie masz przez AERO 2?? To tu jest ten haczyk, który przełącza sloty SIM pomiędzy 2G lug 3G/H+
    Co do zjadania srodków to mnie ich nie zjadło bo mam abonament ale przez 3 dni nim kartę AERO otrzymałem pobrało mi dane przez kastę SIM z PLAY i rachunek podskoczył o prawie 50 zł.
    A to tylko mapy się aktualizowały, kilka nagłówków maili pobrało i kilka programów się aktualizowało.
    Taki początkowy urok Androida. Szczególnie dla tych, którzy go mają pierwszy raz.
    Inaczej można to "frycowym" nazwać.
    Ostatnio edytowane przez gojgien ; 26-11-13 o 16:04
    http://imageshack.us/a/img541/4637/ia1g.png

  5. #35

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Lodz
    Posty
    198
    Telefon
    MyPhone NEXT
    Tablet
    Apollo Quick 726
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    28

    Domyślnie

    a nacisnełaś "menu"?

    >>>>>> menu Nowy APN

    pierwszy post

  6. Piwa szanti postawił(li) piwo(a) za posta.
  7. #36

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    4
    Telefon
    myPhone NEXT
    Tablet
    iPad
    Sieć
    Orange + Aero2
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    @gojgien
    Połączenia video mam ustawione przez Aero2 i wszystko jest identycznie jak na demonstracyjnym pierwszym spojlerze z załączonego przeze mnie wątku ( w moim pierwszym wpisie wpisie ) .
    Ja się ze stratą kasy już pogodziłam, bo sama sobie zawiniłam ; )
    Jednak po to kupiłam NEXTA, by korzystać z Aero a tu coś mi nie działa ...

    @MrForest
    Problem w tym, że jak kliknę w "Punktach dostępowych" na "Aero2 Sp. z o.o." To się nic nie pojawia na ekranie poza nazwą na samej górze "Aero2 Sp. z o.o" a poniżej cały ekran jest pusty...
    Gdzie mam szukać "menu Nowy APN" ? Może szukam nie tam gdzie trzeba, bo na coś takiego w ogóle się nie natknęłam.
    Mnie trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie, inaczej się chyba nie da ; )

  8. #37

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    74
    Telefon
    Samsung Galaxy Note II
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    Menu to lewy przycisk poniżej ekranu.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

  9. #38

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    4
    Telefon
    myPhone NEXT
    Tablet
    iPad
    Sieć
    Orange + Aero2
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    @agrest
    Tak, to wiem : ) Ale tu chodzi o "menu Nowe APN" . To raczej coś innego . Gdzie ono jest ? Czy ma się znajdować na tym pustym ekranie ?

  10. #39

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    74
    Telefon
    Samsung Galaxy Note II
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    Jak będziesz miała u góry "Aero2 Sp. z o. o." wciśnij menu i pojawi się "Nowy APN"

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

  11. Piwa szanti postawił(li) piwo(a) za posta.
  12. #40

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    A u mnie inna sytuacja. Zrobiłem wszystko co pisaliście, lecz aero nie może się podłączyć, wciskając połączenie danych pojawia się na chwilę ikonka 3g koło aero lecz zaraz się wyłancza to samo z kartą sim z playa. Zainstalowałem aplikację DATA ON-OFF i jedynie ona może włączyć aero. Jesli macie jakieś pomysły napiszcie

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone