Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: MyPhone NEXT - konfiguracja AERO

  1. #41
    Awatar positivepl

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    2,309
    Telefon
    Nexus 4 / LG L7
    ROM
    KitKat/MrturDroid/Avatar
    Tablet
    Nexus 10
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    321
    Piwa (Otrzymane)
    342

    Domyślnie

    Notatka od moderatora:
    positivepl: Proszę trzymać się tematu.


  2. #42

    Dołączył
    10 2013
    Posty
    61
    Telefon
    myPhone NEXT
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Chyba coś namieszałem. Karta aero2 ma być w sim1 czy sim2? Włożyłem do sim2. Utworzyłem ten nowy apn tak jak na screenach i nie działa. W ustawieniach dual sim mam widoczne aero2 włączone.Obsługa danych aero2 włączone. Opcji roamingu nie ruszałem. Sieci komórkowe - połączenie danych aero2 usługa 3g - aero2, ustawienia sieci gsm/umts mam tylko wcdma, preferowane sieci: plus gsm, plus wcdma, aero2 gsm aero2 wcdma - nie wiem co z tym robić, punkty dostępu tak jak na screenach, operatorzy sieci nacisnąłem wybierz automatycznie - pojawił się komunikat zarejestrowano w sieci. Co mam źle? Obok ikony baterii pojawiła się ikona zasięgu z 2, ale Opera twierdzi, że nie ma połączenia z siecią.
    Dodam, że nie chcę korzystać z internetu na karcie do rozmów.

    Edit:
    Wreszcie się połączyłem. Przy ikonce pojawia się 3G lub H+.
    Ale proszę, niech ktoś dokładnie opisze czy ta karta dla Aero ma pozostać w sim2, bo nie wiem czy jak włożę kartę do rozmów do sim1 to będzie ok. I przy okazji jak zablokować połączenia z internetem dla karty do rozmów.
    Ostatnio edytowane przez alaskan_malamute ; 01-12-13 o 20:41

  3. #43

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Lodz
    Posty
    200
    Telefon
    MyPhone NEXT
    Tablet
    Apollo Quick 726
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    28

    Domyślnie

    transmisja video > sim2 AERO - obok okony zasięgu musi być 3G lub H+

  4. #44
    Awatar ferobel

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    83
    Telefon
    myPhone NEXT
    ROM
    Stock
    Tablet
    Vido N70S
    Sieć
    Aero2 / Nju
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    ja mam aero w sim1 i wszystko smiga

  5. #45
    Awatar SamXel

    Dołączył
    02 2012
    Skąd
    SZCZECIN
    Posty
    1,072
    Telefon
    myPhone NEXT, K&M LIVE
    ROM
    Android 4.1.2 Stock
    Sieć
    Plus, Play, Aero 2
    Piwa (Postawione)
    41
    Piwa (Otrzymane)
    63

    Domyślnie

    @alaskan_malamute
    Aero2 w SIM1.
    SIM2 wejdź w APN Internet i wyłącz. Możesz też wyłączyć APN MMS ale wtedy nie wyślesz i nie odbierzesz MMS'a.
    NOKIA 5110 -> Panasonic GD50 -> NOKIA 3310 -> NOKIA 3330 -> PHILIPS Ozeo -> SAGEM myX5-2 -> NOKIA 6610 -> NOKIA 3510 -> NOKIA 3120 Classic -> NOKIA 1616 -> NOKIA 5800 XM -> SAMSUNG Galaxy ACE -> Krüger & Matz LIVE -> myPhone NEXT -> ?

  6. #46

    Dołączył
    10 2013
    Posty
    9
    Telefon
    myPhone next
    Sieć
    aero2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Jak ustawiałem karty w moim i córki nextach to po każdej zmianie ustawień wyłączałem na chwilę kartę aero. Po ponownym załączeniu system widział prawidłowo obie karty i wszystko działa dobrze.
    Ostatnio edytowane przez red4 ; 11-12-13 o 17:58

  7. #47
    Awatar positivepl

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    2,309
    Telefon
    Nexus 4 / LG L7
    ROM
    KitKat/MrturDroid/Avatar
    Tablet
    Nexus 10
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    321
    Piwa (Otrzymane)
    342

    Domyślnie

    Notatka od moderatora:
    positivepl: Temat uważam za wyczerpany, proszę zapoznać się z nim w całości. Aero nie zmieniło konfiguracji, NEXT nie zmienił specyfikacji technicznej. W związku z czym temat:




  8. #48
    Awatar positivepl

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    2,309
    Telefon
    Nexus 4 / LG L7
    ROM
    KitKat/MrturDroid/Avatar
    Tablet
    Nexus 10
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    321
    Piwa (Otrzymane)
    342

    Domyślnie

    Temat otwieram na prośbę @Typb

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka


  9. #49

    Dołączył
    09 2013
    Skąd
    MiastoNaPeryferiach
    Posty
    208
    Telefon
    Note 2 GT-N7100
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Aero2 poinformowało o tym, że od pierwszego kwietnia 2014 wprowadza kody CAPTCHA przy łączeniu się z Internetem. Przez pierwsze 7 dni usługa będzie wprowadzana stopniowo tak, aby każdy użytkownik mógł się zapoznać z działaniem tego rozwiązania. Mechanizm CAPTCHA będzie kontrolował czas trwania bezpłatnego połączenia z siecią Internet, tak aby nie przekraczało jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia. Po upływie 60 minut połączenia, sesja zostanie rozłączona. Aby ponownie uzyskać dostęp do Internetu należy rozwiązać (wpisać) kod CAPTCHA i restartować połączenie.
    Ostatnio edytowane przez Typb ; 02-04-14 o 14:24

  10. #50

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    4
    Telefon
    myPhone Next
    Sieć
    play / aero2
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Witam , czy po wspanialym pomyśle Aero i CAPTCHA wasze nexty też maja problem z netem , jeżeli ktoś rozwiazał problem bardzo prosze by sie podzielił informacją
    Pozdrawiam

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone