Paulihno

Użytkownik
  • Zawartość

    126
  • androcoin

    39 
  • Bieżący miesiąc

    44
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Otrzymane piwa: 11

O Paulihno

  • Tytuł
    Member

Informacje

  • Model Telefonu
    Samsung Galaxy S7 EDGE
  • Sieć
    Play
  • Płeć
    Nie ustawione
  1. Podsumowując: - PLAY działa w każdym telefonie - Tmobile nie działa tylko w S7 EDGE - Plus nie działa tylko w S7 EDGE Od początku w telefonie miałem kartę PLAY, aktualizacje robione OTA. Przypuszczam że może mieć to wpływ ponieważ skoro automatyczne pobieranie działa z kartą PLAY a innymi nie, to nie może być wina softu. Teraz przesiadka na Tmobile i od razu brak automatycznego pobierania. Trudno się mówi. Na szczęście aż tak często z mms się nie korzysta już. Może zrobie wipe i na nowo system ustawię to wtedy będzie jakiś efekt.
  2. @maarecki niestety kombinowanie nic nie daje. @jarmk u mnie najlepsze jest to że ta sama karta T-Mobile która nie działa w s7 edge tak jak powinna w innym telefonie już działa...
  3. @maarecki żadnych disablerow nie mam. A jakie masz ustawienia apn dla MMS ?
  4. @maarecki też już to przerabiałem. Pobieralem przez strone, ręcznie wprowadzalem i nic. Za Chiny ludowe nie chce się włączyć samo. Przekladam do honora i od razu działa samo. Wkladam playa i od razu działa w S7.
  5. @maarecki mam i pobiera owszem ale tylko powiadomienie MMS. Żeby ściągnąć załącznik to muszę włączyć dane. Jak zrobilem ota do 7.0 i miałem numer w Play to normalnie w textra zaczelo pobierać MMS bez wlaczania danych. Tak samo z wysyłaniem. Wczoraj zmieniłem kartę i zonk. Przestalo działać. Na honor 7 np działa pobieranie i w Play i T-Mobile bez włączania danych i niezależnie od aplikacji. Nic nie muszę wlaczac.
  6. A czy ktoś z obecnych ma może 7.0 i T-Mobile? Chodzi mi o MMS. Historia była taka ze na 6.0 miałem Play i nie pobieralo i wysyłalo MMS bez wlaczenia danych. Po aktualizacji do 7.0 MMS chodziły bez włączania danych. Teraz mam kartę T-Mobile i znowu nie działa automat. Natomiast jak włożyłem inną kartę Play do S7 to znowu działa automat. A ta karta T-Mobile w innym telefonie pobiera MMS automatycznie. Zatem tak jakby jest problem z ustawieniem T-Mobile z S7. Dodam że sprawdzałem różne ustawienia programów do wysyłania wiadomości i różne programy i nic. Resetowalem apn itd.
  7. Aha i zmiana animacji, czyli jej przyspieszenie spowodowało, że np jak czytnik i palec są wilgotne i czytnik szybciej teraz reaguje to jest zasługa tego właśnie zabiegu w 7.0 ? Nie powiem, ciekawa teoria. Tym bardziej, że na 6.0 wielokrotnie zdarzało mi się doprowadzić do 3 nieudanych prób odblokowania telefonu i wymagało kodu PIN. Na 7.0 może dwa razy zdarzyło się ponowić odblokowanie kciukiem i zadziałało... @sebo7w7 potwierdzam, że teraz nawet przy minimalnym wychyleniu kciuka albo niedokładnym ułożeniu czytnik chwyta bez problemów.
  8. @dest zacytuj mi w którym poście była mowa o wlączonym Wifi całą noc ? Bo przeszukałem wszystkie i nie było nic takiego, ale może coś przeoczyłem i mnie wyprowadzisz z błędu...tak jak mówię - ja swoją obietnicę spełniłem i wrzuciłem to czego oczekiwałeś dlatego nie mam zamiaru kontynuować tego tematu. 9H czyli cała noc i zużycie na takim poziomie jak zadeklarowałem. Najwidoczniej nie wiesz jeszcze wszystkiego o S7 Edge. Resztę pozostawiam innym do oceny bo trudno dyskutować z kimś kto widzi teorie spiskowe w odpowiedziach popartych screenami.
  9. Nie spodziewałem się innej odpowiedzi. Stajesz się przewidywalny. Nawet nie mam zamiaru dalej specjalnie niczego wrzucać bo ty nie potrafisz się pogodzić w ogóle z argumentami i dowodami twoja nieomylność i odporność na fakty stanie się tutaj legendarna. Pozdrawiam.
  10. @dest /ciach/ Masz przez całą noc (9H obiecane) spadek poniżej 1% co oznacza moje ukochane 0% bo było 45% jak się kładłem i jak wstałem. Zatem impossible is nothing jak mawia klasyk. Cudowny egzemplarz mi się trafił najwidoczniej.
  11. @dest no właśnie często coś tam pamiętasz, ale było dawno i nie pamiętasz w całości, ale jednak za każdym razem chcesz mieć ostatnie, jedyne i słuszne zdanie nawet jak nie masz racji. Kalibracja w Z1 było wprowadzona w późniejszym czasie, ale problemu nie wyeliminowała. Ekrany które miały żółć nawet po podkręceniu na maksa niebieskiego filtra nie dawały takiej czystej bieli jak te najjaśniejsze. W tych najlepszych były takie lekko zaróżowione, ale czyste i jaśniejsze. Sytuacja ze zdjęciami z porównania kolegi które je tutaj wrzucił wypisz wymaluj przypomina tamtą sytuację z Z1. Wyręczę Cie i odszukałem zdjęcie z porównania problemu w Z1. Chociaż ty i tak zapewne uznasz że to bajki, bo nawet z dowodami inni nie mają racji tylko ty Ciekawe też są te moje bajki szczególnie jak wrzuciłem screena (GSam) z tego co chciałeś i okazało się że wprawdzie nie przez 8H ale przez 6,5 H ale przez tyle czasu zeszło mi w nocy 0,98 % baterii co dla Ciebie było oczywiście wielkim przekłamaniem i bajką z mojej strony że przez całą noc Android wskazał ubytek 0 % baterii. Bo tyle wskazał. Zasypiałem z 27 % i obudziłem się z takim samym wynikiem. Więc z błędu ktoś ciebie w tej sytuacji powinien wyprowadzić bo na pewno nie ty mnie. I co do przyjmowania kontrargumentów to chyba masz z tym poważniejszy problem niż ja.
  12. Ja z rzeczy które zaobserwowałem po przesiadce na 7.0 mam: - czasami brak dźwięku powiadomień w niektórych aplikacjach (mymail najczęściej, czasami whatsapp) ale tylko przy zablokowanym ekranie - odczucie lekko "brudnej" bieli wyświetlacza i trochę gorszej jasności niż przy 6.0 - niektóre komunikaty w języku angielskim - lekkie przycinki animacji ale sporadycznie - dziwne pogrubienie linii poziomych na białych tłach w trakcie przewijania ekranów np. to co było opisywane przez kolegę @lukaszsas23 - wątpliwości co do jakości zdjęć czasami tzn. jakby są bardziej odchudzone Tak na gorąco nie pamiętam czy coś mi wpadło w oko jeszcze, ale całościowo z systemu jestem zadowolony. Jest dosyć szybki, bateria trzyma dobrze, nie ma restartów jak na ostatnim 6.0 XEO. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dorzucę do listy.
  13. @lukaszsas23 też zwróciłem na to uwagę co Ty. Mam takie dziwne kreski np przy przewijaniu ekranów głównych, a na którymś z ekranów jest widżet kalendarza albo ja mam FotMob z meczami. Musi być to widżet który ma białe tło i podziały poziome. U mnie te kreski w trakcie przewinięcia się pogrubiają a potem stają się cienkie. NIe wiem czy nie powinniśmy tego wiązać z tym co napisałeś o żażółceniu ekranu w drugim temacie. W każdym razie coś nie tak jest z grafiką w takim razie.
  14. @Gamebook dlaczego nie wierzysz w 7H SOT przy niecałym dniu użytkowania ? Ja wrzucałem swoje zdjęcia to było prawie dwa dni użytkowania (1D 19H) i SOT 5H to co za problem wykręcić 7H SOT albo więcej przy jednym dniu ?
  15. @lukaszsas23 to żadna folia i efekt jej żółknięcia. Od przejścia na 7.0 zauważyłem że kolory lekko pożółkły jakby i zastanawiałem się czy to możliwe bo kiedyś taką historię przerabiałem z Xperią Z1 i ich żółtymi ekranami. Dwa razy wymieniałem telefon bo pierwszy miał po prostu żółty ekran, drugi trochę mniej, a trzeci w miarę aczkolwiek też daleko mu do ideału salonowego np. Porównywałem S7 Edge do Z3 Compact i Honora 7 Lite i w tych modelach biel jest czyściutka. Ale uważam, że na 6.0 biel w Samsungu również była czystsza. Jedyną rzeczą którą zrobiłem i poprawiło to odbiór bieli to zmieniłem ustawienia wyświetlania kolorów - czerwony i zielony na 0 i niebieski na maksa i jest jakby lepiej. Pół wieczoru nad tym spędziłem, ale jak widać nowy soft mógł spowodować problemy tego typu chociaż kolega dest jak zawsze wszystkiemu zaprzeczy bo on wie najlepiej na tym forum z tego co zauważyłem. Jak testowałem telefon to nie miałem folii kilka dni temu, dopiero przedwczoraj założyłem ARC 3D firmy MK i to nic nie zmienia. Także coś jest na rzeczy skoro już kilka telefonów i takie odczucia użytkowników. Najlepiej wychodzi to odpalając Chrome i otwierając coś przez google. Wtedy jak trzymamy oba telefony obok siebie to widać tą brudną biel i nie tak ostry niebieski kolor. Zresztą Twoje zdjęcie to nieźle pokazuje.