kaem84

Użytkownik
  • Zawartość

    254
  • androcoin

  • Bieżący miesiąc

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Otrzymane piwa: 4

O kaem84

  • Tytuł
    Senior Member
  • Urodziny 22.05.1984

Informacje

  • Model Telefonu
    Xperia Z1 Compact
  • Skąd
    Tarnów
  • Sieć
    Orange
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Firmware
    Stock .270 5.0.2
  • MOD-y
    4k, 120fps, xposed
  1. Dlatego zamiast używać gotowca trzeba trochę pokombinować samemu z wprowadzanymi wartościami. Ja mam ustawione 83 i jest i głośno i nic nie harczy.
  2. Moja Z1C po roku używania była tak cicha, że nie słyszałem dzwonka kiedy telefon miałem w kieszeni.Zdecydowanie pomogło czyszczenie głośniczka. I nie mówię o jakimś dmuchaniu powietrzem bo to za mało skuteczne w przypadku tego telefonu. Aby skutecznie przeczyścić głośnik i podejrzewam, że też tam jest mikrofon trzeba zdjąć tą metalową siateczkę u dołu telefonu. Wystarczy podważyć krawędź jakimś cienkim narzędziem np, nożykiem technicznym. Jest ona przyklejona takim gęstym klejem, który nie trzyma na stałe. Po zdjęciu siateczki należy ją odłożyć na bok klejem do wierzchu, żeby ją nie zabrudzić kurzem i innymi śmieciami. Głośniczek przeczyścić delikatnie najlepiej pędzelkiem i jeśli był zakurzony to teraz powinien grać lepiej. Siateczka powinna się trzymać bez problemu kiedy założymy z powrotem. U siebie ściągałem ją już 2 razy. Poza tym jeśli masz roota to wystarczy zmodyfikować wartości w jednym z plików i telefon będzie działał dużo głośniej niż sony sobie to zaplanowało.
  3. A to nowa z1c czy używana?
  4. Oczywiście że chodziło [ciach] staminę! Niby na liście wyjątków staminy było gg i messenger ale i tak wifi się wyłączało
  5. Ja mam 14w49 i siatka jest schowana, a otwór na smycz ma "fazkę"
  6. MOD

    Ja też potrzebuję pomocy. Viper nie chce działać u mnie nie wiem czemu. Jaki sposób działa na 5.1.1?
  7. Ja korzystam z DS3 i jestem zadowolony. Nowsze modele Xperii obsługują DS4 i z racji ze mam roota kiedyś wgrałem sobie taki mod dodający obsługę dual shock 4 w mojej z1c.
  8. @up Nikt nie ma i nie będzie miał. Jakbyś poczytał odrobinę to byś wiedział a nie trzeba szukać daleko, jesteś blisko.
  9. Potwierdzam - ten rom działa znakomicie. Wcześniej miałem identyczny z XDA link działał też dobrze ale instalowany na czysto powodował, że nie dało się zrobić kopii zapasowej w TWRP - po przywracaniu kopii był bootloop. Rom od szaszlyk24 działa perfekcyjnie.
  10. Jednak to nie byłą wina TWRP i dualrecovery.. Dalej przywracanie kopii nie działa. -Edit- Pozostało mi zrobienie wipe system, data, cache, dalvik, internal storage i wgranie prerootowanego softu czyli kompletna czysta instalacja, po czym znowu był ten sam problem co wcześniej. Jeszcze przez chwile podejrzewałem xposed ale mam go z oficjalnego źródła z forum xda i dopasowałem go do lolipopa v5.1.1 czyli sdk22 więc wszystko mi się zgadzało, że jest ok. Wina leżała po stronie softu prerooted w formie paczki .zip "D5503_14.6.A.1.236_CE1_1280-7864_Davka_PreRooted" też z forum xda. Wgrałem to http://forum.android.com.pl/topic/261913-stock-rom-511-146a1236-prerooted-flashable-zbob/ i problem zniknął
  11. Tak. Wgrałem najnowszego locked dual recovery v2.8.24 i w nim zrobiłem kopię system/data i po przywróceniu wszystko działa. Wydaje mi się, że recovery w wersji 2.8.21 i z jakimś starym TWRP nie potrafi robić poprawnie kopii lolipopa i w tym tkwił problem... Czy Titanium Backup robi 100% sprawdzone kopie aplikacji i gier? Mam na myśli czy po przywróceniu wracają ustawienia aplikacji, save'y itp. Bo Helium sobie średnio z tym radzi.
  12. Więc w TWRP mam do wyboru system, data, kernel image - i tych rzeczy zawsze robiłem kopie i działało. W starszej wersji TWRP nawet nie było do wyboru kernel image. Poza tym jest do wyboru trim area i cache i tego też nie ma potrzeby kopii robić. Nie wiem czy to czasami nie jest wina roota przez towel root albo przez bezpośrednie przejście z kit kata aż do 5.1.1 ale po to po wgraniu lolipopa robiłęm factory reset. Ech wszystko od nowa będe musiał robić i co z tego, sprawdzę czy przywracanie kopii zadziała i jak nie to znowu kilka godzin w plecy...
  13. Wczoraj postanowiłem sobie postawić od nowa system na telefonie z rootem. Wgrałem Kit Kat .108, za pomocą Z1C-lockeddualrecovery2.8.21 zrobiłem root metodą towelroot i wgrałem recovery, następnie wgrałem prerootowanego najnowszego lolipopa, które wcześniej używałem D5503_14.6.A.1.236_CE1_1280-7864_Davka_PreRooted, zrobiłem factory reset w TWRP za pomocą opcji wipe->data. Zainstalowałem Xposed, ustawiłem system i apki po swojemu ale po każdym restarcie telefonu karta sim czy obsługa karty sim włącza się po jakiejś minucie od czasu pokazania ekranu głównego. Więc postanowiłem przywrócić jedną z dwóch kopii zrobioną chwile wcześniej zaraz po świeżej instalacji - mam dwie takie kopie. Przywrócenie tych kopii powoduje, że telefon się uruchamia bez końca, cały czas się ładuje system na tym charakterystycznym niebieskim ekranie z falami. Pomaga tylko wipe->data ale wtedy tracę wszystkie swoje ustawienia. Wygląda jakby psuło się przywracanie kopii danych/data. Dlaczego nie działają przywrócone kopie z TWRP? Nigdy wcześniej tak nie miałem
  14. Nie ma u mnie takiej opcji. Zauważyłem że problem nie dotyczy tylko mnie tylko wielu ludzi z Lolipop. Chodzi o pojawiający się wykrzyknik na symbolu włączonego WiFi. Kiedy odblokuję telefon to właśnie tak to u mnie wygląda
  15. A więc opcję kolejkuj dane w tle mam zawsze wyłączoną bo wiem na jakiej zasadzie działa. Pomimo tego i tak powiadomienia dostaję kiedy odblokuje telefon. W kit kat byłą jeszcze jakaś opcja oszczędzania energii dla wifi a w lolipop jej nie widzę. Jest jedynie wifi ma działać po uśpieniu - mam wybrane ZAWSZE. Jednak zauważyłem, że kiedy odblokowuje telefon to wifi często jest wyłączone i jak tylko włączę ekran to wifi zaraz się włącza...