Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Zgarnij Samsunga Galaxy S6 Edge!

Konkurs Opera & Android.com.pl


Zdjęcie
- - - - -

Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

androidem robić screenshot telefonie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

#31 OFFLINE   zezol

  • 689 postów
  • Telefon:N4 z pajęczynką

  • Skąd:ChwałaBogu

Napisano 24.06.2009 - 12:50

Jak się robi screeny przez kompa, przez plik .bat, to screena robi się natychmiastowo i kiedy się chce (bez względu na to co się robi na telefonie)? Bo jak robię aplikacją, to robienie z opóźnieniem czasowym działa, ale natychmiastowe robienie screena działa tylko na pulpicie (włącza się wtedy aparat). Ja potrzebuję robić screeny gry, a nie mogę przyciskiem aparatu - zero reakcji. :/


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#32 OFFLINE   Misiek_ud

  • 981 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:Nexus 7

  • Skąd:Piaseczno

  • Firmware:Android 4.3 JWR66Y

  • Kernel:3.4.0

Napisano 24.06.2009 - 14:04

Jak używasz SDK i pliku ddms.bat to screena robisz kiedy chcesz a;)

Dołączona grafika


#33 OFFLINE   zezol

  • 689 postów
  • Telefon:N4 z pajęczynką

  • Skąd:ChwałaBogu

Napisano 24.06.2009 - 14:10

A gdy nie jestem podłączyony do kompa to zostaje aplikacja. A poza tym, to niby pisze, że można od razu robić przez wciśnięcie przycisku aparatu a jakoś nie chce zrobić mi przy grze :zdegustowany:

#34 OFFLINE   tej

  • 160 postów
  • Skąd:wlkp

Napisano 05.07.2009 - 23:50

W żaden sposób ddms nie chce mi wykryć telefonu. Jakieś sugestie?

#35 OFFLINE   Misiek_ud

  • 981 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:Nexus 7

  • Skąd:Piaseczno

  • Firmware:Android 4.3 JWR66Y

  • Kernel:3.4.0

Napisano 06.07.2009 - 07:25

Sprawdź czy masz odpowiednio zainstalowany telefon. Opisane w 4 punkcie tego poradnika viewtopic.php?f=13&t=468

Dołączona grafika


#36 OFFLINE   tej

  • 160 postów
  • Skąd:wlkp

Napisano 06.07.2009 - 09:35

Normalnie gdy podłączam telefon do komputera to jest on wykrywany jako "urządzenie magazynujące". Natomiast gdy podłączam go według opisu z postu wyżej (ptk. 4) to nie jest on wcale wykrywany przez system. Po wciśnięciu POWER + CAMERA na ekranie pojawiają mi się 3 paski (czerwony, zielony i niebieski), podłączam kabel USB, wciskam klawisz back i niestety nie mam żadnego napisu typu „FASTBOOT”. Z czego to może wynikać? Dodam, że nie mam roota.

#37 OFFLINE   Misiek_ud

  • 981 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:Nexus 7

  • Skąd:Piaseczno

  • Firmware:Android 4.3 JWR66Y

  • Kernel:3.4.0

Napisano 06.07.2009 - 13:50

Nie rozumiesz... w tutorialu powyżej podałem Ci sposób jak zainstalować sterowniki do telefonu. Powinieneś wyłuskać z tego co potrzebne. Nie masz roota to nie wchodź w fastboot, bo Twój telefon nie ma opcji fastboot w bootloaderze. Na włączonym normalnie telefonie podłącz go do kompa i wejdź z menadżer urządzeń. Jak nie będzie "ADB devices..." to musisz ct.:

"Jeśli nie będzie musimy poszukać go jako „urządzenie magazynujące” z żółtym wykrzyknikiem. Pobieramy wtedy odpowiedni sterownik klikamy na to urządzenie magazynujące i wybieramy aktualizuj sterownik wskazując mu rozpakowany i pobrany przed chwilą folder. Podczas instalacji może poprosić jeszcze o plik „androidusb.sys” wtedy znowu wchodzimy we wcześniej pobrany i rozpakowany folder i wskazujemy mu ten plik. Po całej instalacji w menadżerze urządzeń telefon powinien być pokazany jak na screenie powyżej."


Dołączona grafika


#38 OFFLINE   relim

  • 133 postów
  • Telefon:G1, Galaxy Pro, XperiaJ

  • Tablet:Galaxy Tab 2 7'

Napisano 06.07.2009 - 14:47

no i jakos niebardzo! po kliknieciu na ddms.bat nic sie nie dzieje! otwiera sie jakies okno na sekunde ale potem znika i nic :/ jakies rady?


Edit:

ale glupota!! zapomnialem wpisac na koncu

' \ ' 
i juz smiga ....



Mam ten sam efekt, po kliknięciu na ddms.bat otwiera się okienko na sekundę i znika, gdzie wpisałeś ten znak "\"?

#39 OFFLINE   baggus

  • 3200 postów
  • Telefon:Nexus 5

  • Tablet:Nexus 7 2013

  • Skąd:Staszów/Kraków

Napisano 06.07.2009 - 15:01

Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?

#40 OFFLINE   relim

  • 133 postów
  • Telefon:G1, Galaxy Pro, XperiaJ

  • Tablet:Galaxy Tab 2 7'

Napisano 06.07.2009 - 15:23

Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?


tak te dwa pliki wrzuciłem: adb.exe i AdbWinApi.dll do C:/Windows/system32

ale dodałem jedną zmienną środowiskową: Nazwa zmiennej: "adb". Wartość zmiennej: "C:\android-sdk-windows-1.5_r2\tools

SDK mam rozpakowane w katalogu: C:\android-sdk-windows-1.5_r2

Wszystko sprawdziłem kilka razy i dalej okienko mi znika, już mnie tu roznosi.

Gdy podłaczę G1 to w Menadżerze pojawia się urządzenie "ADB Interface"
W G1 mam zafajkowane "Debugowanie USB"
System operacyjny to WinXp z SP2.

Muszę już spasować , bo nie mam więcej żadnego pomysłu, a okienko nadal pojawia się na sekundę i znika.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: androidem, robić, screenshot, telefonie