Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Oddałeś już swój głos? [konkurs]


Zdjęcie
- - - - -

Laptop nie widzi zawartości karty SD


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   lipenz


  • 15 postów
  • Telefon:ZTE

Napisano 09 wrzesień 2013 - 20:38

Jeśli był podobny temat, z góry przepraszam
Otóż mój problem wygląda tak:
Gdy podłączę telefon do komputera przez USB, komputer ładnie pokazuje Kartę SD i foldery, które się w niej znajdują, jednak gdy wejdę w dowolny folder, komputer nie pokazuje żadnych plików wewnątrz niego(chodzi mi tu głównie o pliki mp3)
Nie potrafię rozwiązać tego problemu, proszę o pomoc.
aha, tak. Jestem zielona w takich sprawach komputerowych, więc prosiłabym o w miarę przystępne wytłumaczenie.
Z góry dziękuję, :)
Pozdro.


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   bart00


  • 2850 postów
  • Telefon:LG F60 D390n

  • Skąd:lubuskie

  • Sieć:Play

  • Firmware:5.0.1 Lollipop

  • Kernel:3.10.49

Napisano 10 wrzesień 2013 - 00:39

Spróbuj najprostszej metody i kliknij na odśwież ;-)

Wyplute z mojego l7 za pomocą tapatalk 4

3gJYq9S.jpg

3QBfv8M.png

dr9ntsH.png


#3 OFFLINE   lipenz

  • Autor tematu

  • 15 postów
  • Telefon:ZTE

Napisano 10 wrzesień 2013 - 12:42

Próbowałam już wcześniej, nie działczy. :(
chodzi o to, że komputer nie pokazuje nawet, że jest pamięć zajęta, czy coś.

#4 ONLINE   cenioo


  • 1654 postów
  • Telefon:Z2/S5

Napisano 10 wrzesień 2013 - 14:56

Sprawdź w ustawieniach USB sposób połączenia kablem USB.

#5 OFFLINE   lipenz

  • Autor tematu

  • 15 postów
  • Telefon:ZTE

Napisano 10 wrzesień 2013 - 16:48

Nie wiem czy o to chodzi, w każdym razie są 2 możliwe połączenia. Jako urządzenie multimedialne (MTP) i jako aparat (PTP). Mam połączone jako urządzenie multimedialne. Próbowałam jako aparat, no ale to na nic.

#6 OFFLINE   Win98


  • 470 postów
  • Telefon:Mini2|HTC Wildfire

  • Firmware:Movistar 2.3.6|CM7.2

Napisano 10 wrzesień 2013 - 16:55

Po prostu zainstaluj sterowniki do komputer do podanego modelu telefonu.
Samsung Galaxy Mini 2|HTC Wildfire|Sony Xperia Miro
Sony Xperia E|Samsung Galaxy Core Plus

(2007-2011) SE K750i, Nokia 5310 Xpress Music ->(2011-2012) Nokia 6303i Classic-> (2012-2014) Samsung Galaxy 551->(2014-) Samsung Galaxy Mini 2, HTC Wildfire.

#7 OFFLINE   lipenz

  • Autor tematu

  • 15 postów
  • Telefon:ZTE

Napisano 10 wrzesień 2013 - 17:05

Dobra, a mogę prosić jakieś wskazówki co, gdzie i jak? :D

#8 OFFLINE   artulappi


  • 229 postów
  • Telefon:Sony Xperia T3 LTE

  • Tablet:LG G Pad 8.0 LTE (V490)

  • Skąd:Krzeszowice

  • Sieć:Plus

  • Firmware:SXT3: 4.4.4 LGGP8.0: 4.4.2

Napisano 10 wrzesień 2013 - 18:46

Podłącz telefon do komputera i komputer powinien sam wyszukać i zainstalować sterowniki. Telefon podłączasz jako: urządzenie multimedialne. I podaj przy okazji model telefonu

#9 OFFLINE   lipenz

  • Autor tematu

  • 15 postów
  • Telefon:ZTE

Napisano 10 wrzesień 2013 - 19:24

Mam ZTE Blade III. No właśnie problem w tym, że komputer sam nie wyszukuje i nie instaluje. Już w sumie wcześiej miałam problem ze sterownikami, dokładnie to wyskakiwał błąd pliku INF czy coś takiego, ale poradziłam sobie jakoś (z trudem ale dałam rade)

#10 ONLINE   cenioo


  • 1654 postów
  • Telefon:Z2/S5

Napisano 10 wrzesień 2013 - 19:38

Zajrzyj do menedżera urządzeń po podłączeniu telefonu - czy są jakieś znaczki z żółtymi wykrzyknikami? Spróbuj na każdym z tych urządzeń z żółtym wykrzyknikiem wybrać opcję "usuń urządzenie". Odłącz i podłącz telefon, komputer powinien zareagować - zobacz czy coś się zmieniło.