Skocz do zawartości

Potrzebujemy Ciebie! Weź udział w rekrutacji do redakcji Android.com.pl!

Lee-on

Brak łącznośći na drugiej karcie Play przy Dual-Sim

Rozwiązany

Lee-on   
Otrzymana reputacja: 0
Lee-on

Witam! Bije się nad tym problemem już 10-y dzień. Zaczelo się od tego,ze po wlozeniu karty sim miałem TYLKO polaczenia alarmowe.Poczytalem forum,nawet się zwrocilem do obsługi Play z tym problemem. Pomoglo,bo powiedzieli wlaczyc roaming i automatycznie wyszukać siec. Niby wszystko,ok...ale. Mam 2 karty sim Play. I same smieszne,ze jedna działa poprawnie(czyli można dzwonic,pisac sms i t,d),a druga-"wieczne" tylko polaczenia alarmowe. 120 razy chyba zmieniałem ROMy-nic nie dalo. Udalem się do Play,i zmieniłem ta karte,co nie dzialala,na nowa. Dodam,ze obie karty poprawnie dzialaly na starym Samsungu J 700. I do tej pory tak jest.Wiec,jak duren,teraz chodze z dwoma telefonami,i to z jednej sieci))..Pytanie,w czym tkwi problem,bo już naprawdę,chlopaki,nie mam pomyslow...Dziekuje.

Edytowane przez Djalo
Poprawa tematu (Akcja porządki w dziale)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Lee-on   
Otrzymana reputacja: 0
Lee-on
Witam! Bije się nad tym problemem już 10-y dzień. Zaczelo się od tego,ze po wlozeniu karty sim miałem TYLKO polaczenia alarmowe.Poczytalem forum,nawet się zwrocilem do obsługi Play z tym problemem. Pomoglo,bo powiedzieli wlaczyc roaming i automatycznie wyszukać siec. Niby wszystko,ok...ale. Mam 2 karty sim Play. I same smieszne,ze jedna działa poprawnie(czyli można dzwonic,pisac sms i t,d),a druga-"wieczne" tylko polaczenia alarmowe. 120 razy chyba zmieniałem ROMy-nic nie dalo. Udalem się do Play,i zmieniłem ta karte,co nie dzialala,na nowa. Dodam,ze obie karty poprawnie dzialaly na starym Samsungu J 700. I do tej pory tak jest.Wiec,jak duren,teraz chodze z dwoma telefonami,i to z jednej sieci))..Pytanie,w czym tkwi problem,bo już naprawdę,chlopaki,nie mam pomyslow...Dziekuje.

W sumie jakos poradzilem sam...widze,ze ten forum to martwy,nikt mi nawet I slowka nie napisal.Bede dobry,i powiem,jak poradzilem z tym problemem.Trzeba bylo wsadzic ta karte,co nie dzialala,w stary jakis telefon( w moim przypadku to jest stary I niezawodny do tej pory Mitsubishi Eclipse). Potem RECZNIE wyszukac siec,np.Orange I zalogowac sie.Potem wylaczamy tel,wyjmojemy karte sim z Mitsu I wkladamy w Huawej.Powinno zalogowac( u mnie pisze PLAY(ORANGE). Juz jak godzine korzystam w pelni z tel.,da sie szwonic I t.d.

Hmm,mozna by bylo tu na forum powiedziec "dzieki wielkie"-ale nie ma komu...Pogratulije sam sobie..tutaj<na android.pl chyba raczej bez sensu czekac na rady czy cokolwiek.

Pozdr.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
wdarku   
Otrzymana reputacja: 284
wdarku
wykrzyk.png Twój temat narusza Regulamin Forum pkt 4.3.

Tytuł wątku musi być krótkim streszczeniem Twojego posta oraz w sposób jednoznaczny nakreślać problem lub istotę dyskusji. Powinien także zawierać informacje odnośnie tego, jakiej pomocy oczekujesz.
Przydatne linki:
Pierwsze kroki na forum
Zmiana tytułu wątku
Jak poprawnie nazwać temat
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz[/WARNT]

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Lee-on   
Otrzymana reputacja: 0
Lee-on

proszę zamykac ten temat-jak widać,rozwiazalem jego bez pomocy forum.pozdr.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×