Skocz do zawartości

Potrzebujemy Ciebie! Weź udział w rekrutacji do redakcji Android.com.pl!

Amestyn

Prestigio PMP3270B Nie można przejść procesu PrestigioWizard (Aplikacja przestaje działać).

Rozwiązany

Amestyn   
Otrzymana reputacja: 0
Amestyn
Napisano (edytowane)

Witajcie!

Otóż mój problem polega na tym iż przywróciłem ustawienia fabryczne w moim tablecie, i teraz na starcie uruchamia mi się PrestigioWizard. Z tej aplikacji nie da się wyjść i trzeba przejść przez cały jej proces co jest niemożliwe w moim przypadku ponieważ kiedy dochodzę do sekcji konfiguracji WiFi i klikam dalej (nie łącząc się z żadną siecią) aplikacja zostaje zatrzymana i cały proces trzeba powtarzać od nowa. Dalszą częścią problemu jest to iż udało mi się wejść do ustawień a tam kolejny "zong" kliknąłem sobie w "Dodatkowe Aktualizacje" i również aplikacja ustawienia została zatrzymana. Bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez pleps123

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
pilot6999   
Otrzymana reputacja: 7
pilot6999

wgraj na nowo rom

MultiPad 7.0 PRIME

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Amestyn   
Otrzymana reputacja: 0
Amestyn
Napisano (edytowane)

Soft pobrany, ale teraz mam dziwny problem z PhoenixCard. Wyłączyłem wszystkie inne urządzenia tak, aby była tylko moja karta w czytniku. Program ją wykrywa poprawnie: "Device OK..." i robię wszystko jak w instrukcji. Ale kiedy klikam Burn! wtedy program zawiesza się na formatting po czym wyskakuje błąd "Card Preprocess Failed!1012". Próbowałem już z dwiema kartami o pojemnościach 2GB i 4GB jednak wciąż to samo. Nie rozumiem o co chodzi. ;/

Poprawka: Użyłem innej przejściówki i "Format to Normal Success" ale za to po wciśnięciu przycisku Burn! "[Phoenix card 00] Burn Fail Error" :(

Poprawka numer 2: Walcząc cały dzień z tym programem postanowiłem użyć przejściówki pod USB zamiast portu kart w laptopie, oczywiście zakończyło się to porażką którą widać tu. http://puu.sh/8A98P.png

Nie jestem pewien ale wydaje mi się że to wina obrazu .img ::/

Poprawka numer 3: Pogłówkowałem jeszcze trochę z programem i w końcu siłą woli udało się! Proces zakończył się sukcesem. Jednak zamiast opcji "Product" zaznaczyłem "Start Up!" mam nadzieję że nie wpłynie to na instalację. :E

Oczywiście lipa. :facepalm: Tablet z kartą włącza się normalnie jakby nigdy nic. Myślałem że może trzeba zrobić to przez recovery mode ale również nic. Jakieś pomysły?

Ostatnia i finalna poprawka: Po kolejnych próbach w końcu udało się, kartę włożyłem do tableta. Proces instalacji przebiegł pomyślnie. Nie było problemów z PrestigioWizard. Temat do zamknięcia. :D

---------- Post dołączono o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Skoro temat nie został zamknięty to dołączę jeszcze pytanko. Czy ktoś się może orientuję, czy mogę bez żadnych konsekwencji wywalić Prestigio Wizard'a?

Edytowane przez Amestyn

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
przyrodnik35   
Otrzymana reputacja: 1
przyrodnik35

U mnie ten proces przebiegał pomyślnie zgodnie z instrukcją załączoną przez Prestigio.

Myślę, że nie powinno być problemu przez usunięcie tej aplikacji. W razie czego można zrobić znowu reinstalację.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×