Skocz do zawartości

Robimy fajne filmy o Androidzie na YouTube! Daj nam suba!

juma777

nie mogę podłączyć telefon pod kompa :/

Polecane posty

juma777   
Otrzymana reputacja: 0
juma777

Witam. posiadam telefon marki samusng, model i7500 Galaxy.

Mam problem, ponieważ po zainstalowaniu oprogramowania i sterowników, nie mogę np. wrzucić coś na koma, bądź z koma.

wyskakuje informacja "nieobsługiwane urządzenie" :(:( a ikonka jest.

Już nie wspomnę o tym, że Wi-Fi coś nie działa, a GPS mi nie łapie.

Co mam zrobić z tym fantem ???

telefon ma kilka dni, więc może wybiorę się do salonu Play, ale może jednak jest na to jakieś domowe rozwiązanie....

pozdrawiam

Edytowane przez juma777

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
blotto   
Otrzymana reputacja: 0
blotto

jaki masz system? komp restartowany po instalacji?

pewnie nie wszystkie stery sie wgraly...

ew. zobacz jeszcze czy masz ustawiony w tel tryb pamieci masowej

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
bartek43   
Otrzymana reputacja: 0
bartek43

A po co instalowałeś te sterowniki ? wyinstaluj je i spróbuj wtedy

Co do gps http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=3685

Edytowane przez bartek43

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
sado1   
Otrzymana reputacja: 2
sado1

Tymczasowo możesz spróbować zaznaczyć "Tylko pamięć masowa" w telefonie (Ustawienia->Informacje o telefonie->Dodatkowe ustawienia), jeśli będziesz się bawić w roota, niestandardowe romy itp. to zaczniesz się martwić o sterowniki.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
juma777   
Otrzymana reputacja: 0
juma777
Tymczasowo możesz spróbować zaznaczyć "Tylko pamięć masowa" w telefonie (Ustawienia->Informacje o telefonie->Dodatkowe ustawienia), jeśli będziesz się bawić w roota, niestandardowe romy itp. to zaczniesz się martwić o sterowniki.

zrobiłem tak, jak mi napisałeś, ale dalej nic....

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
mariopablo1   
Otrzymana reputacja: 0
mariopablo1

A czy na kartę pamięci możesz coś wrzucić?

Jakiego programu używasz do łączenia z telefonem? New Pc Studio? Jeśli tak, to tu masz opis problemu:

http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=2215

Co do wifi to ci nic nie podpowiem, pewnie masz jakiś słaby router, albo coś w tym stylu.

Co do GPS, w ustawieniach w telefonie masz tak?:

menu>ustawienia>położenie i zabezpieczenia>użyj satelit gps-----

tu masz zaznaczone czy nie?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
juma777   
Otrzymana reputacja: 0
juma777

co do GPSa to miałem tą opcje odznaczoną, zaś jeśli chodzi o problem z podłączeniem, to już jest z głowy :)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
amare   
Otrzymana reputacja: 0
amare

Juma a możesz napisać jak rozwiązałes problem z podłaczeniem, bo ja juz bawilem się wszystkimi debugami, ustawialem tylko jako urządzenie masowe i nie ma szans zeby wgrac na telefon plik wiekszy niz 10mb bo przerywa połaczenie lub wiesza się. I najgorsze że nie bawie się w żadnym pc studio tylko poprostu wgrywam na tel jak na pen drive'a i dalej du*a :/ 20 plików mp3 wrzucałem wczoraj ponad godzine po 2plikach tel sie rozłaczał z kompem....

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Bartolini   
Otrzymana reputacja: 0
Bartolini

Miałem podobny problem ale tylko na Win7. Na Viscie nie miałem problemu z wgraniem nawigacji na karte pamięci ( 60MB+60MB)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
juma777   
Otrzymana reputacja: 0
juma777
Juma a możesz napisać jak rozwiązałes problem z podłaczeniem, bo ja juz bawilem się wszystkimi debugami, ustawialem tylko jako urządzenie masowe i nie ma szans zeby wgrac na telefon plik wiekszy niz 10mb bo przerywa połaczenie lub wiesza się. I najgorsze że nie bawie się w żadnym pc studio tylko poprostu wgrywam na tel jak na pen drive'a i dalej du*a :/ 20 plików mp3 wrzucałem wczoraj ponad godzine po 2plikach tel sie rozłaczał z kompem....

ja też nie bawię się z NPS. Robię to tak samo jak ty i wszystko normalnie mi działa. Wgrywam filmy, programy i inne bajery, lecz ani razu nie przerwało mi się połączenie. Może masz wyrobione wejście USB i Ci rozłącza ??? Np ja mam takie jedno gniazdo.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×