Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Oddałeś już swój głos? [konkurs]


Zdjęcie
- - - - -

Brak połączenie z komputerem po USB


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   frostbite

  • 20 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy I5700 i Ace

  • Skąd:Warszawa

  • Firmware:Honeycomb Rev 1.1 i Froyo 2.2.1 Stock

Napisano 11 maj 2011 - 21:06

Po podłączeniu telefonu do kompa nic się nie dzieje. System próbował zainstalować stery ale się nie udało (miałem wcześniej zainstalowane z forum o I5700 - mój drugi tel.). Zainstalowałem stery z [TUTORIAL] Fleszowanie/Wgrywanie firmware do ACE i nie pomogło.
I5700 wykrywa, Ace nadal nie. Ma ktoś jakąś radę na to?


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   matuszb1

  • 325 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:lenovo A3000

  • Skąd:podlasie

  • Firmware:4.4.2

  • Kernel:franco

Napisano 11 maj 2011 - 21:57

ja mam identyczna sytuacje odpalam odina i mi nie wykrywa wszystkiego kombinowałem co na mysl mi przychodzilo i nic

#3 OFFLINE   mich4l05

  • 76 postów
  • Telefon:HTC ONE X

  • Skąd:Pułtusk

  • Firmware:4.0.1

Napisano 11 maj 2011 - 22:04

Mi nie wykrywało telefonu, ale przy instalacji Kies wgrał sobie wszystkie odpowiednie sterowniki i hula aż miło

#4 OFFLINE   matuszb1

  • 325 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:lenovo A3000

  • Skąd:podlasie

  • Firmware:4.4.2

  • Kernel:franco

Napisano 11 maj 2011 - 22:04

tak kies mi tez odpala, ale ja chcem nowego androida wgrac na odinie

#5 OFFLINE   mich4l05

  • 76 postów
  • Telefon:HTC ONE X

  • Skąd:Pułtusk

  • Firmware:4.0.1

Napisano 11 maj 2011 - 22:05

to nie pomogę bo jeszcze nie robiłem update.

#6 OFFLINE   matuszb1

  • 325 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Tablet:lenovo A3000

  • Skąd:podlasie

  • Firmware:4.4.2

  • Kernel:franco

Napisano 11 maj 2011 - 22:13

szkoda:( moze ktos inny pomoze

#7 OFFLINE   jarek3460

  • 319 postów
  • Telefon:Alcatel OneTouch Mini 2 S

  • Firmware:4.3 Stock

Napisano 11 maj 2011 - 22:36

Spróbujcie sterowniki z Galaxy 3 na pewno powinny działać. :-)

#8 OFFLINE   frostbite

    Autor tematu
  • 20 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy I5700 i Ace

  • Skąd:Warszawa

  • Firmware:Honeycomb Rev 1.1 i Froyo 2.2.1 Stock

Napisano 12 maj 2011 - 09:54

Zainstalowałem KIES i bangla. Tzn. teraz telefon został wykryty i mogę przynajmniej paroma rzeczami zarządzać z poziomu kompa. Odin nadal nie wykrywa tel., ale na razie nie mam planów grzebania (choć root by się przydał), do tego mam I5700 :)

#9 OFFLINE   mixowyyy

  • 1523 postów
  • Telefon:Nexus 4

  • Skąd:Ciechanów

Napisano 13 maj 2011 - 13:14

masz włączony tryb download mode? Odin wykrywa telefon w tym trybie.

#10 OFFLINE   kvl

  • 135 postów
  • Telefon:Motorola Moto G

  • Tablet:Asus Transformer Pad TF300T

  • Skąd:Kielce

Napisano 13 maj 2011 - 15:18

Problem polega na tym że: gdy podłączycie Ace do kompa to wchodzicie w Ustawienia>Aplikacje>Dla programistów>i wyłączamy Debugowanie USB :)