Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


A Ty oddałeś już swój głos?


Zdjęcie
- - - - -

Brak możliwości wysłania MMS-ów

galaxy i9100 problem

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#51 OFFLINE   daave

  • 53 postów
  • Telefon:SM-G900F

Napisano 28 lipiec 2011 - 11:16

ja ustawialem na samo GSM i na auto czyli GSM/WCDM i nic to nie dawalo

Play mowi ze u nich jest wszystko ok i ze mam sie udac do salonu Play albo salonu Samsunga niech se ustawiaja skoro mam zle :facepalm3:


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#52 OFFLINE   GracGTi6

  • 619 postów
  • Telefon:LG G3 D855 [16GB]

  • Skąd:Polanica Zdrój

  • Sieć:T-Mobile

  • Firmware:###### HD G3 10.0SE

  • Kernel:V20i

Napisano 02 sierpień 2011 - 21:07

Witam raz jeszcze.
Jednak się zawziąłem i po wielu walkach udało się ustawić parametry mms. Wróciłem po prostu do starych ustawień eramms i problem ustąpił.
Poniżej podaje moje ustawienia mms w T-mobile na galaxy s2:
Nazwa: mms
APN: eramms
Proxy: nie ustawiono
Port: nie ustawiono
Nazwa użytkownika: eramms
Hasło: eramms
Serwer: *
MMSC: http://mms.era.pl/servlets/mms
Proxy MMS: 213.158.194.226
Port MMS: 8080
Kod kraju: 260
Kod sieci: 02
Typ uwierzytelnienia: brak
Typ APN: mms

Pzdr i powodzenia

WIELKIE DZIĘKI :)
Pomogły twoje ustawienia :) Teraz normalnie wysyłam mmsy z mojego sgs2 (t-mobile) :) Wczesniej mogłem ale jak dopiero napisałem temat mmsa :)

#53 OFFLINE   jaro_lodz

  • 95 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 1520

  • Tablet:Asus T100

  • Skąd:Łódź

Napisano 08 sierpień 2011 - 11:32

Znalazł ktoś może sposób na wysyłanie i odbieranie mms w Orange?

#54 OFFLINE   madhunt3r

  • 1226 postów
  • Telefon:iPhone 5s

  • Skąd:Łódź

Napisano 08 sierpień 2011 - 11:32

Poczytaj forum, są ustawienia dla Orange, wystarczy tylko je wprowadzić, to powinno załatwić sprawę ;)

#55 OFFLINE   jaro_lodz

  • 95 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 1520

  • Tablet:Asus T100

  • Skąd:Łódź

Napisano 08 sierpień 2011 - 11:44

No właśnie z forum wynika, że żadne z podanych ustawień nie działają :( Sam próbowałem

#56 OFFLINE   Leelaa

  • 25 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy S II

  • Skąd:Warszawa

Napisano 17 wrzesień 2011 - 16:22

Odpowiedź na twoje pytanie jest na wcześniejszej stronie, ja ją napisałam.

#57 OFFLINE   kapitansowa

  • 4 postów
  • Telefon:i9100

Napisano 04 październik 2011 - 13:33

Witam Was to mój pierwszy post na forum.

Podziele się swoimi uwagami w temacie problemów z mms.

Posiadam I9100 brend Plus Gsm oraz SIMa z Plusa. Oryginalny soft 2.3.3 + zainstalowany widget ApnSwitch z Marketu (jedyny który działał poprawnie)

Do rzeczy:


- problemu z automatycznym odbiorem nie ma, od czasu jak ustawiłem oznaczyłem ustawieniach opcje pobieraj automatycznie mms,
- natomiast problem z wysyłaniem jest, ale trudny do wyczajenia, bo:
* na mój numer wysła się zawsze,
* na numery z plusa tez zawsze (być może to przypadek, ale testowałem kilanaście razy wysyłając wiadomości do znajomych i było ok)
* problem wystepuje podczas wysyłania do ERY (orange tez próbowałem, pierwsz próba bez powodzenia potem poszło), ale to tez nie zawsze jest regułą, przykłąd: dzisiaj przez dłuższy czas próbowąłem wysłać mms'a do znajomego t-mobile - nie udało, potem spróbowałem do siotry tez t-mobile - poszło bez problemu, znowu próbowałem do znajomego nie idzie..próbóje do plusa poszło bez problemu...czeski film,
* kolejna ciekawostaka, nowy tel ---> potem---->synchronizacja kontaktów z konta google---->potem----->przeniesienie kontaktów w kies do pamięcie tel---->i na koniec---->usunięcie kontaktów google, tak żeby były dostępne tylko te z pamiecie tel.; kontakty wpadły w formacie +48<spacja><numer tel>, i wydawało się, że to ta spacja była przyczyną, bo wtedy też nie mogłem wysłać pierwszej wiadomości nawet do plus gsm, po usunięciu spacji problem ustapił ale tylko z plusem
* kasowałem kontakt, wpisywałem ręczenie nowy, nie działa z tym testowym numerem z t-mobile znajomego,
* nie mam pomysłu co jeszcze mogę zrobić, widget do blokowania apn tez usuwałem, restartowałem i bez zmian

wysztko wskazauje na jakiś problem z firmwarem telefonu, ustawienia apn są domyślne z plusa, nie ma znaczenia czy włączone wi-fi, czy włączony internet mobilny (przy wyłączonym wifi), cz też wylączony internet mobilny (przy wyłączony wi-fi) wszystkie powyższe problemy się i tak ujawniają.

Jeśli macie jakieś sugestie, albo coś jest niezrozumiałe czakam na pytania i sugestie.

#58 OFFLINE   omega

  • 11 postów
  • Telefon:Galaxy S II

Napisano 07 październik 2011 - 23:32

Ja również mam problem z wysyłaniem MMSów w ORANGE w automatycznym trybie sieci. W GSM wszystko działa, na auto MMSy sie nie wysyłają.
Nie mam żadnego programu blokującego APN.
Ściągnęłam sobie smsem ustawienia ze strony ORANGE, ale to nic nie pomogło.
Oczywiście dane pakietowe mam włączone. MMSy do mnie docierają w obu trybach.
O co tu biega ?

#59 OFFLINE   XGrzesX

  • 630 postów

Napisano 10 październik 2011 - 07:16

Komuś udało się rozwiązać problem z MMSami w sieci Plus ? U mnie przy próbie wysłania pojawia się komunikat "błąd odpowiedzi serwera". Telefon mam prawidłowo skonfigurowany.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

#60 OFFLINE   kapitansowa

  • 4 postów
  • Telefon:i9100

Napisano 10 październik 2011 - 13:08

Zauważyłem jeszcze jedną ciekawostkę:

Przykład
- mam dwa zdjęcia zdjęcie 1, zdjęcie 2
zdjecie 1 - skopiowane na kartę pamieci z komputera (ok 3,5 mega)
zdjecie 2 - zapisane z otrzymanego mms na kartę pamieci (ok 293 kilo)

no i ten numer z t-mobile o którym pisałem wyżej,

zdjecie 1 - wysyłane do PLUS, poszło bez problemu, do t-mobile bład odpowiedzie serwera
zdjęcie 2 - wysyłane do PLUS, poszło bez problemu; do t-mobile, poszło bez problemu

więc może jakiś problem z kompresją zdjęć.....





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: galaxy, i9100, problem