Skocz do zawartości

Robimy fajne filmy o Androidzie na YouTube! Daj nam suba!

Maxxx

Problem z rootwaniem- rejestracja/logowanie do gmail

Polecane posty

Maxxx   
Otrzymana reputacja: 0
Maxxx

Witam,

rootowalem telefon zgodnie z wiki, stworzylem gold card zainstalowalem room rc7 i na tym stoje poniewaz przy wlaczeniu telefonu musze zalogowac sie na gmail a tu wystepuje problem z polaczeniem i dalej ani rusz, nie sposobu zeby wlaczyc wifi? albo zeby pominac ten etap i wlaczyc telefon

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
daro   
Otrzymana reputacja: 1
daro

Tam chyba nie ma możliwości uruchomienia wi-fi lub pominięcia (dopiero później taką możliwość wprowadzili). Dlaczego masz problem z połączeniem? W jakiej jesteś sieci i czy dodałeś poprawny APN?

Przycisk MENU i potem "Add APN" i wpisujesz odpowiedni do swojej sieci i musi pójść!

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maxxx   
Otrzymana reputacja: 0
Maxxx

hmm a nie mozna wgrac w tej sytuacji juz spla i na to rom?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
daro   
Otrzymana reputacja: 1
daro

Jesteś obecnie na punkcie 3 z wiki, tak? A punkt 4 wymaga pracy na uruchomionym telefonie więc odpowiedź już masz.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Sprite   
Otrzymana reputacja: 0
Sprite

Maxxx a prosiłem Cię byś zostawił to G1 w spokoju dla mnie :/ ale widać że za mocno korciło...

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maxxx   
Otrzymana reputacja: 0
Maxxx

Beju juz Ci pisalem w innym temacie ze mnie z kims pomyliles, btw. dodalem apn zadzialalo teraz stoje krok dalej na wgrywaniu spla mam identyczny klopot jak w tym temacie http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=5246&highlight=formatting+cache tyle ze tam nie widze rozwiazania, staje mi na tym formatting cache, jak zrobie wipe to telefon normalnie odpala moze ten hardspl z wiki jest uszkodzony? ma ktos link do innego?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
daro   
Otrzymana reputacja: 1
daro

Rozwiązanie takie jak @baggus podał iż nic nie robisz. Ale wypadało abyś Ty miał jakieś SPL więc jak nie hard to jakieś inne, lepsze. Lecz spl z wiki na bank dobre bo na tym splu kilka setek użytkowników roota zrobiło :)

http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=970&highlight=HaykuroSPL

Tyle wszystko uważnie rób, czytaj dwa razy bo czy splu uceglić telefon idzie...

Jak by co to wejdź na SB, główna strona forum i na samym dole, zawsze jest ktoś kto pomoże...

Edytowane przez daro

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maxxx   
Otrzymana reputacja: 0
Maxxx

hmm chyba ze tak powinno byc? bo jak wszedlem w bootloadera to zgodnie z opisem na wiki mam 3 androidki na deskorolkach // chyba glupio ze tego nie sprawdzilem, ale patrzac na "formatting cache..." myslalem ze cos jest zle

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
xxMiSiOxx   
Otrzymana reputacja: 0
xxMiSiOxx

tez mam podobny problem po rootowaniu moglem sie normalnie logowac. po jakims czasie zmienilem operatora na PLUS GSM i przy probie logowania do gmaila wyskakuje blad. WTF?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
kowal_001   
Otrzymana reputacja: -1
kowal_001

apny do plusa wklepane?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×