Igorius

[P605][STOCK NEE][KERNEL][TWRP][ROOT]Wgrywanie Androida Lollipop 5.1.1 dla Note 10.1 2014 Edition LTE - krok po kroku

29 postów w tym temacie

wgrałem sobie wersję na Niemcy i własnie będę testował, zobaczymy co z tego bedzie

@@Gumityk

Jak możesz to daj porównanie wersji na Słowacje, Niemieckiej i Nordyckiej dla 5.1.1 dobrze?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@@Gumityk

post-26522-0-83326000-1455526683_thumb.png

 

post-26522-0-37580400-1455526700_thumb.png

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Witam.

 

Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale ostatnio dużo pracy, a poza tym cały czas ,,walczyłem ,, z moim tabletem  :crybaby:

 

Więc jeśli chodzi o porównanie wersji Nordyckiej, Niemieckiej i Słowackiej to raczej niewiele wniosę do tematu bo  poza słowacką żadna nie zagościła na moim sprzęcie na dłużej .Co do 5.1.1 Słowackiego to w porównaniu do oryginalnego 4.0.3 XEO to petarda.5.1.1 działa płynnie, szybko.Aplikacje uruchamiają się też bardzo szybko i co najważniejsze to zauważyłem że żywotność baterii uległa wydłużeniu. W tej chwili wróciłem do wersji na Słowację i jestem zadowolony ( zobaczymy jak będzie się zachowywać po zainstalowaniu kilkunastu aplikacji ).Sprzęt nie zawiesił się ani razu.

Wersja Niemiecka strasznie ,, muliła,, nawet przy czystym sprzęcie.Ekran przy przewijaniu przycinał się , nawet 2 razy musiałem restartować bo się zawiesił.Na temat wersji nordyckiej niestety się nie wypowiem bo po stwierdzeniu iż nadal nie ma LTE , po godzinie ją wywaliłem  :wacko:

 

Teraz o samym nie działającym LTE na wszystkich powyższych wersjach.

Zrezygnowany, po wszystkich zabiegach wgrałem  KitKat XEO. Niestety tu również nie wykrywał LTE. Już nabrałem przekonania że karta SIM jest uszkodzona.Sprawdziłem ją w modemie który dostałem razem z kartą i okazało się że karta jest OK, LTE normalnie działało.

W tej chwili już wszystko jest ok, co prawda nie wyświetla się symbol LTE tylko  4G ( być może wersja Słowacka tak ma ).Screeny speed test zamieszczam poniżej.

Jak się okazało przyczyną całego zamieszania z LTE były błędne wiadomości konfiguracyjne, przysyłane przez sieć.Po wprowadzeniu ręcznie nowych APN ,  LTE śmiga aż miło  :clap:  :clap:

 

Pojawił się za to problem z root.

Igorius wspominał o tym w innym wątku że tablet ,, zgubił ,, roota. U mnie też tak się stało, po restarcie root sie pojawił.Ale niestety co jakiś czas problem się powtarza . Czasem nawet root niby jest ( sprawdzone root checkerem ) a jakas aplikacja potrafi  zawołać o roota, np lucky patcher lub freedom.

 

Trochę się rozpisałem , ale mam nadzieję że choć część z tego się komuś przyda.

post-147531-0-46901100-1455541567_thumb.png

 

Dziekuję za wszelkie sugestie i pomoc w tym wątku  :cheers:  :cheers:

Edytowane przez Hubal
Screen wstawiamy w spoiler
1 osoba postawił/-a piwo

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Pojawił się za to problem z root. Igorius wspominał o tym w innym wątku że tablet ,, zgubił ,, roota. U mnie też tak się stało, po restarcie root sie pojawił.Ale niestety co jakiś czas problem się powtarza . Czasem nawet root niby jest ( sprawdzone root checkerem ) a jakas aplikacja potrafi zawołać o roota, np lucky patcher lub freedom.

 

@@Gumityk

Spróbuj rotowania metodą CF-AutoRoot wg tego wątku: http://forum.android.com.pl/topic/266904-root-dla-sm-p605-lte-na-511/#entry4404370

Jest to alternatywna metoda którą znalazłem na XDA. Po zrotowaniu w ten sposób mój tablet nie "zgubił" jak dotąd roota :)

 

post-26522-0-74561900-1455555089_thumb.png

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Spróbuj rotowania metodą CF-AutoRoot wg tego wątku: http://forum.android.com.pl/topic/266904-root-dla-sm-p605-lte-na-511/#entry4404370

Jest to alternatywna metoda którą znalazłem na XDA. Po zrotowaniu w ten sposób mój tablet nie "zgubił" jak dotąd roota :)

 

 

 

 

 

Hmm... no właśnie tą metodą rootowałem ...

 

Przed chwilą powtórzyłem dwukrotnie proces rootowania, zobaczymy jaki będzie efekt.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

zrobiłem próbę z NEE 5.1.1, TWRP 2.8.7.0 i SuperSU 2.68 (które i tak mam kupione w wersji PRO, a obecnie najnowsza jest chyba wersja 2.71) i problem mam ten sam co przy 'alternatywnej' metodzie z CF-rootem i romem na Słowację.

 

GUBI mi ROOTa i to nagminnie!

pomagają jedynie restarty... :( wtedy wszystko jest ok, ale przez godzinę, może pół zabawy z tabletem, odpalam coś co godzinę temu miało roota teraz już nie ma. aaargh!

 

do tego niektóre aplikacje które miałem na 4.4.2 z rootem teraz są jakieś himeryczne, bo DiskUsage wogóle nie widzi roota i nie daje możliwości analizy z takiego poziomu, Solid Explorer classic nie pozwala wejść do katalogów systemowych (Solid 2.0 nie ma tego problemu), a np. HiroMacro wiesza się.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@@Pabyanek

http://forum.android.com.pl/topic/266904-root-dla-sm-p605-lte-na-511/#entry4611918

 

Spróbuj na 5.1.1 dla innego regionu, na innym SuperSU. Oczywiście nie instaluj SuperSU ze sklepu ale zrób to metodą która podałem.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

a mógłbyś sprawdzić czy u Ciebie Solid Explorer Classic i DiskUsage obsługują Ci dostęp roota ?

 

spróbuję jeszcze z innym regionem i SU z paczki choć dziwne to że i cf-root i metoda z twrp nie dają dobrego bo stałego rezultatu...

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam.

Kupiłem używany P605 na którym jest zainstalowany cyanogenmod 11 i chyba zrobiony root, co powinienem zrobić by zainstalować oryginalne oprogramowanie Samsunga?

Pozdrawiam

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.