• Ogłoszenia

    • Reader

      Nabór na moderatora działu "Pozostałe telefony z Android OS"   05.11.2016

      Drogi użytkowniku
      Zapewne wiele razy zdarzyło się Tobie zauważyć niezrozumiałą nazwę tematu lub wypowiedzi, które niekoniecznie trzymają się tematyki danego wątku. Często pojawiają się też wielokrotnie omawiane zagadnienia szkodzące czytelności działu i sprawiające, że nie przegląda się Forum tak przyjemnie. Wielu z Was stara się zwracać innym użytkownikom uwagę, lecz nie zawsze przynosi to oczekiwany skutek. Jeżeli chciałbyś mieć realny wpływ na to, co dzieje się na Forum - właśnie nadarza się ku temu idealna okazja, rozpoczynamy nabór na Moderatorów Testowych.  

      Krótki opis rangi Moderatora Testowego: Ranga Moderator Testowy jest rangą wstępną. Oznacza to, że dana osoba ubiega się o przyjęcie do Ekipy Forum podczas okresu próbnego. W ciągu trwania okresu próbnego Moderator Testowy zapoznaje się z narzędziami moderacji, zasadami działania oraz porządkuje przypisany mu dział. Po okresie próbnym następuje weryfikacja jego działań oraz decyzja o dalszym pobycie w Ekipie.  
      Jak zgłosić swoją kandydaturę?


      Aby to uczynić wystarczy napisać prywatną wiadomość do jednego z Administratorów Personalnych, ldawid, zdybo, Pajonk, Hubal. Zawierać ona musi: Twoje imię i nazwisko. Twój wiek. Numer GG bądź też innego komunikatora (na przykład Hangouts). Dział(y), którym(i) chciałbyś się zająć (może być kilka). Odpowiedź na pytanie - Jak często przesiadujesz na forum? Dotychczasowe doświadczenie w moderacji oraz motywacja do objęcia tego stanowiska. Jeżeli jest ono znikome lub nie masz go wcale - nic straconego, doświadczenia nabierzesz u nas.
      Serdecznie zapraszamy!
      Ekipa Forum Android
    • wisin

      Chcesz zostać Moderatorem na naszym forum? Wejdź i sprawdź co trzeba zrobić!   30.03.2017

      Drogi użytkowniku

      Zapewne wiele razy zdarzyło się Tobie zauważyć niezrozumiałą nazwę tematu lub wypowiedzi, które niekoniecznie trzymają się tematyki danego wątku. Często pojawiają się też wielokrotnie omawiane zagadnienia szkodzące czytelności działu i sprawiające, że nie przegląda się Forum tak przyjemnie. Wielu z Was stara się na różne sposoby zwracać innym użytkownikom uwagę, lecz nie zawsze przynosi to oczekiwany skutek. Jeżeli chciałbyś mieć realny wpływ na to, co dzieje się na Forum - właśnie nadarza się ku temu idealna okazja, rozpoczynamy nabór na Moderatorów Testowych.
        Co takiego robi Moderator Testowy? Moderator Testowy na początku swojej działalności zapoznaje się z narzędziami moderacji, zasadami ich działania, oraz porządkuje wybrany przez siebie dział (lub kilka działów). Nie ma się czego bać, nie jest to trudne i z biegiem czasu moderowanie może się okazać ciekawym sposobem na spędzanie wolnych chwil. Wszak celem działań moderacyjnych jest to, aby forum było jak najbardziej pomocne dla wszystkich użytkowników.    Jak zgłosić swoją kandydaturę?
        Aby to uczynić wystarczy napisać prywatną wiadomość do jednego z Administratorów Personalnych: Hubal, ldawid, Pajonk lub zdybo. Zawierać ona musi: Twoje imię i nazwisko. Twój wiek. Numer GG bądź też innego komunikatora (na przykład Hangouts) w celu zapewnienia szybkiej komunikacji w nagłych przypadkach. Nie jest to opcja niezbędna, aczkolwiek nieraz bardzo przydatna. Dział(y), którym(i) chciałbyś/chciałabyś się zająć (może być kilka). Odpowiedź na pytanie - Jak często przesiadujesz na forum? Dotychczasowe doświadczenie w moderacji oraz motywacja do objęcia tego stanowiska. Jeżeli jest ono znikome lub nie masz go wcale - nic straconego, nabierzesz go u nas.  Serdecznie zapraszamy!
      Ekipa Forum Android
lukecz

ZTE Grand SII (S2 S291) pytanie o gapps i romy

80 postów w tym temacie

Napisano (edytowane)

Mam problem, chciałem wgrać ROOT przez ten chiński program, jednak dotyk przestał dziać, mam ten feralny B11, już ściągnąłem boota by spróbować to naprawić, ale nie mam recovery :/ więc ADB chyba jedynie wchodzi w grę, może ktoś napisać jak to wrzucić przez ten program? Z góry dzięki za pomoc :\

Edit//
Recovery się zainstalował pomimo jakichś zielonych pasków (nie uruchomił się sam), musiałem go wyłączyć i  vol + plus power, stamtąd instalacja normalnie.

Edytowane przez TomdeX

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Trochę odkopię temat :)

Siedzicie dalej na CM12.1 czy już na czymś innym?

Jako że pamięci na aplikacje jest w telefonie stanowczo za mało, pewnie też przenosicie aplikacje na kartę pamięci.

Czy u Was też dzieje się tak, że po aktualizacji aplikacji - znowu muszę przenosić ją z pamięci telefonu na kartę SD?

Próbowałem też narzędzi typu Apps2SD i Link2SD ale jakoś to średnio działa :(

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Korzystam zarówno z CM12.1 jaki i Link2SD - aplikacja działa bardzo dobrze. Z czym dokładnie masz problem przy Link2SD?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 12.11.2016 o 09:56, MrKkKmil napisał:

Korzystam zarówno z CM12.1 jaki i Link2SD - aplikacja działa bardzo dobrze. Z czym dokładnie masz problem przy Link2SD?

Miałem problem z przenoszeniem aplikacji - gdy zaznaczałem wszystkie apki użytkownika i dawałem przenieś, to podczas przenoszenia program stawał (procenty się nie zmieniały). Niedawno znowu zainstalowałem Link2SD, przeniosłem każdą aplikację po kolei i narazie działa :).

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@lukecz

Cytuj

gdy zaznaczałem wszystkie apki użytkownika i dawałem przenieś

Odznaczałeś L2sd i aktualizacje apek google?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
7 minut temu, dzidexx napisał:

@lukecz

Odznaczałeś L2sd i aktualizacje apek google?

Tak, odznaczałem apki Googla i Link2SD. Przenoszenie stawało na losowej apce/grze (Link2SD mam legalny i w najnowszej wersji)

W każdym bądź razie jak przeniosłem każdą apkę ręcznie to już działa :). Przeniosłem pliki aplikacji, dalvik cache, bibliotekę i dane pamięci wewnętrznej dla kazdej aplikacji. Ciekawe czy drastycznie skróci to żywotność karty pamięci. W niektórych grach jest jeszcze obb do przeniesienia np Fallout Shelter - co to jest obb?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@lukecz

L2sd ma czasem problemy z:

Pracującymi apkami,

Częściowo przeniesionymi na k.sd(1szą partycję).

Mogła też zapchać się pamięć cache urządzenia.

 

Żywotność karty - cache może mieć najw. wpływ. 

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 7.11.2016 o 12:46, lukecz napisał:

Trochę odkopię temat :)

Siedzicie dalej na CM12.1 czy już na czymś innym?

Jako że pamięci na aplikacje jest w telefonie stanowczo za mało, pewnie też przenosicie aplikacje na kartę pamięci.

Czy u Was też dzieje się tak, że po aktualizacji aplikacji - znowu muszę przenosić ją z pamięci telefonu na kartę SD?

Próbowałem też narzędzi typu Apps2SD i Link2SD ale jakoś to średnio działa :(

 

Witam

 

czy moge prosić o przesłanie angielskiego recovery do s291 ? 

Linki nie działaja a nigdzie nie mogę znaleź ;/

 

moj email desperados999@o2.pl

 

dzięki z góry

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Umieściłem pliki do tego telefonu tutaj:
https://drive.google.com/open?id=0BzRLPjgfTtwHUFllZVZNY2JLNzQ

O ile dobrze pamiętam

ZTE+Grand+SII+大星星卡刷版rec.zip

to CWM recovery z językiem angielskim

 

Na zasobie jest też CM12.1 w wersji b08, gdzie nie nie ma j. polskiego - wie ktoś jak go dograć?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Odświeżę temat.

Kupiłem na Aliexpress ten telefon i przyszedł z wgranym CM z jakimiś chińskimi programami - 12.1-20151228-UNOFFICIAL- tak było napisane w ustawieniach/o telefonie.

Zainstalowałem SuperSU i wg tego programu nie było ROOTA. Chciałem zrootować telefon i wgrać CM wg tej instrukcji: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2762565 jednak po 6. punkcie tutoriala telefon się wyłączył i się nie włączył lub wszedł do recovery (nie pamiętam dokładnie).

Teraz po włączeniu zapala się logo ZTE, telefon się restartuje, zapala ponownie logo, komunikat Brak polecenia i wchodzi do recovery. Recovery jest po angielsku.

Przy próbie wgrania romu przez recovery z karty SD wyskakuje komunikat Signature verification failed.

Proszę o podpowiedzi jak ożywić telefon na nowo.

 

Edit.

Udało się.

Vol- i power razem, włączył się FTM mode, dalej punkt 8. z linka powyżej, wgrało się chińskie recovery. Później zainstalowałem z karty recowery z angielskim, następnie CM i gapps.

Działa.

 

Edytowane przez dewasta
Problem rozwiązany

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.