Skocz do zawartości
Danielitooo

padl firmware zrootowanego taba przez ota.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Danielitooo    0
    Danielitooo

    no wlasnie,wysypal sie andek po updacie na zrootowanym tablecie.poprzez ota.paczuszka miala 32mb.restart azeby zaaplikowac zmiany i juz sie tabzio niepodnosi.caly czas laduje pasek postepu i to wszystko.moj poprzedni tab to samsung tab 2 wiec nieswiadomy ze lenovo to inna jazda doszukalem sie tutka jak wejsc w recovery twrp podlaczajac do kompa.i tak porobilem ze lezy goly,bez os.zaznaczylem o jedno za duzo pole przy wipeowaniu i poszedl precz os.na chwile obecna recovery pokazuje sie i bootloader tez.root zniknal wiec niemoge przywrocic kopii systemu wymuszajac recovery przez kompa.zreszta kopie zrobilem uwalonego osa po updacie z nerw wiec i tak kiszka.moj komp za chiny nieprzyjmuje instalacji adb i fastboota wiec zabawa z pft odpada.niejestem u siebie wiec nie mam dostepu do innego kompa.czy jesli pokazuje sie recovery i bootloader to jest szansa postawienia tego sprzetu?dzieki i pozdrawiam forumowiczow.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    pm1992    1
    pm1992

    Bez problemu bootloader i proponuje poprzez niego uruchomic recovery, ja uwaliłem bo zle mi wyczyscił cache i postawiłem go tym na nogi. Jednak tylko z poziomu kompa i adb.

    Edytowane przez pm1992

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx    2336
    dzidexx

    @@Danielitooo

    Windows 8.+ ? Musisz poszukać o: "instalacja sterowników niepodpisanych cyfrowo", jednakże intel_fbrl potrzebuje tylko to co miałeś do roota. Próbowałeś podłączać w fastboot (vol pośrodku i power)? W man.urządzeń win powinien być adb..., intel soc... - coś w tym stylu.

    W wątku downgrade możesz znaleźć backup twrp dla wersji L i LC - przywracasz TYLKO SYSTEM, bez esp, boot itd.

    http://forum.android.com.pl/topic/255040-proszę-o-full-backup-twrp-lolipop-do-wersji-l-lub-lc/

    Edytowane przez dzidexx

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Danielitooo    0
    Danielitooo

    win xp sp3,stary dziad z tego kompa:))

     

     

    odpalam bootloader,podlaczam do kompa.i w menadzerze pojawia sie adb interface ale jako samsung android phone.loool

     

    screeny co widze po podlaczeniu taba w recovery lenovo,no i pozniej twrp z launchera.jak mam rozumiec te czerwone komunikaty gdy na tabie odpali sie twrp.

    Edytowane przez DeTeMoto
    Grafiki ZAWSZE dodajemy w SPOILERZE

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx    2336
    dzidexx

    Pobrałeś fastboot z linka?

    Launcher.bat odpalałeś?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Danielitooo    0
    Danielitooo

    Tak,odpalam launchera.wybieram 3 i t4 i wchodzi mi w tabie twrp.ale odrazu komunikaty z launchera fastboota na czerwono.

     

    niby wskazalem sciezke do restorea backupa i wskazuje mi oto te rzeczy do przywrocenia.ESP,BOOT,RECOVERY,FASTBOOT,SYSTEM IMAGE.wszystko przywrocic czy co?

    dodam ze to backup systemu ktory nie wystartowal po ota.

    Edytowane przez DeTeMoto
    Nie cytujemy posta poprzedzającego.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx    2336
    dzidexx

    Da się odpalić twrp? Czerwone - debugowanie wyłączone.

    Musisz pobrać cudzy backup - podmienić wszystko z "system" w nazwie i wtedy przywrócić możesz wszystko lub tylko system.

    Ja bym przywracał tylko system.

    Problem jest taki, że ota zmieniało bl (droidboot) esb, boot i recovery też. Nie możesz przywracać esp, config i factory bo stracisz imei.

    Próbuj i napisz.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Danielitooo    0
    Danielitooo

    odpala sie twrp.moge dzialac w nim itd.nie ma backupa juz w linku ktory podales.nawet nie wiem czy root jest.

    Edytowane przez DeTeMoto
    Nie cytujemy posta poprzedzającego.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx    2336
    dzidexx

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Danielitooo    0
    Danielitooo

    oki,tab ożył.być może jakbym był cierpliwy po ota to nie było by tematu.bo po podmiance system image z golasa 50lc z xda tez długo robocik mielil.no ale nie pol h jak po aktualizacji i nic się niedzialo wtedy.ok,dzięki za kierunek :)mała uwaga taka ze google play raz trybi raz nie zainstalowane komunikat.ze zapytam ten update to do 5.1.1?ten mały 32mb czy co on łata?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    ×