Skocz do zawartości

Potrzebujemy Ciebie! Weź udział w rekrutacji do redakcji Android.com.pl!

Paweł Kawala

Xperia T3 nie uruchamia się - wątek zbiorczy

Rozwiązany

Paweł Kawala   
Otrzymana reputacja: 1
Paweł Kawala

Witam xperia po wgraniu romu cmu w wersji 5.0 5.1 6.0 nie uruchania się tylko logo sony na 1 sec i lipa. Nie wiem co źle zrobiłem.

Edytowane przez mattaj86

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
michal26   
Otrzymana reputacja: 22
michal26

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Paweł Kawala   
Otrzymana reputacja: 1
Paweł Kawala

Mam

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
arivira   
Otrzymana reputacja: 0
arivira

Witam,

od jakiegoś tygodnia mam problem z telefonem Xperia T3 (omijając już fakt, że raz na miesiąc muszę go resetować przyciskiem OFF, bo się zacina). Od tygodnia przestaje on wyświetlać tapetę na telefonie, zamiast tego jest po prostu czarne tło. Następnie zaczęła wariować klawiatura Xperia, która po wysunięciu się w aplikacji po prostu ją wyłączała. Po usunięciu aplikacji odpowiadającej za klawiaturę Xperia i ponownym zainstalowaniu jej telefon nagle zaciął się i wyłączył. Od tej pory kiedy próbuję go włączyć proces uruchamiania dociera do fioletowej animacji i trwa nieprzerwanie, tak jakby system nie chciał załapać.

Próbowałam go resetować wciskając przycisk zasilania i volume up jednocześnie, ale to nie pomogło. Podłączałam go do ładowarki i robiłam to samo. Wyciągałam kartkę SIM i kartę SD, czekałam aż telefon się trochę naładuje i próbowałam znowu, ale nic to nie dało.

Wzbraniam się przed przeinstalowaniem softu, bo nie chcę stracić danych na telefonie. Może jest jakiś inny sposób, żeby postawić go na nogi?

Edytowane przez mattaj86
Temat połączony z tematem podobnym.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
mattaj86   
Otrzymana reputacja: 539
mattaj86

@arivira

Najlepszą opcją jest przeinstalowanie systemu, najlepiej niebrandowanego CE1.

żeby nie stracić danych zrób root, aplikacją titanum backup zrób kopię aplikacji i danych i przeistaluj soft.

Edytowane przez mattaj86

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
patrikos23   
Otrzymana reputacja: 2914
patrikos23

Jak ma zrobic kopię skoro telefonu nie może włączyć?

arivira niestety ale wszystkie sposoby wykorzystałeś. Wgraj soft flashtoolem ale nie rób wipe to dane powinny zostać. Jak to nie pomoże to prawdopodobnie telefon padł i czeka go serwis

  • Lubię to! 1

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
mattaj86   
Otrzymana reputacja: 539
mattaj86

Faktycznie, jakoś przeoczyłem to że telefonu nie może uruchomić. Ale z wgraniem softu też może być problem jeżeli jest wyłączone Debugowanie usb w opcjach programistycznych.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
szymjur   
Otrzymana reputacja: 0
szymjur

Witam,  Swojego T3 mam od lutego 2015, do tej pory działał bez żadnych zarzutów, aż do dzisiaj. Rano podczas przeglądania internetu telefon nagle mi się zawiesił, wyłączyłem go i nie mogłem go potem włączyć. Próbowałem kilkukrotnie, podłączyłem telefon do ładowania, jednak ze strony telefonu nie było żadnej reakcji; spróbowałem na podłączeniu do ąłdowarki włączyć telefon i udało się. Telefon działał dobrze, ale w pewnym momencie, kiedy chciałem użyć aparatu wyświetlił się komunikat, że urządzenie jest niedostępne, telefon znowu się zwiesił, dlatego wyłączyłem go w celu zrestartowania, ale do tej pory nie udało mi się go włączyć, telefon nie reaguje na żadne próby uruchomienia. Co to może być?

Edytowane przez mattaj86
Połączyłem Twój temat z identycznym tematem już istniejącym.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Pogromcanocy   
Otrzymana reputacja: 0
Pogromcanocy

Witam!

Ostatnio użytkując moją T3 zauważyłem, że zaczyna przymulać (czasami nie chciała się odblokować i trzeba było parę razy klikać, czasem nie wyświetlała się godzina przy odblokowywaniu itp) lecz pewnego dnia nie chciała się obudzić. Użyłem przycisku reset i normalnie ruszył i było w miarę ok, ale już wiedziałem, że muszę się zająć i trzeba wgrać będzie wieczorem nowego softa. Niestety przed domem padła mi bateria (normalnie widziałem 0% i informacja, że telefon się wyłącza, więc nie zgasł od tak, czyli norma) i od tej pory na nic nie reaguje, led informacyjny też nie świeci się. Telefon ładowałem ponad 24h i nadal nic, a jak chce mu flashtoolem wgrać nowy soft to zatrzymuje się przy włączeniu telefonu w tryb flashmode (przytrzymanie vol - i wpinanie do komputera) to nic się nie dzieje (tak jakby telefon nie wchodził w ten tryb). Komputer po wpięciu T3 widzi go jako QHSUSB_BULK. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić, za wszelką pomoc dziękuje z góry.

PS. Baterie odpinałem na 30 minut i też to nic nie dało.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
patrikos23   
Otrzymana reputacja: 2914
patrikos23

@Pogromcanocy być może bateria ci padła

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×