Skocz do zawartości

Robimy fajne filmy o Androidzie na YouTube! Daj nam suba!

Muszczu

Android 7.1.1 - wrażenia/opinie/błędy.

Polecane posty

Lawstorant   
Otrzymana reputacja: 472
Lawstorant

No włączyłeś oszczędzanie danych. Dzięki temu ograniczysz użycie sieci komórkowej w tle.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
mastefix   
Otrzymana reputacja: 69
mastefix

Oczywiście ja rozumiem co robi ta opcja, ale jak działa? Odcina np. Messenger od netu?

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Lawstorant   
Otrzymana reputacja: 472
Lawstorant

Wszystko zależy od priorytetów sieciowych. Powiadomienia push zostają nietknięte, ale np aplikacja do podacastó nie powinna pobierać wtedy nic w tle (chociaż to wszystko zależy też od implementacji).

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
baca01   
Otrzymana reputacja: 213
baca01

Wskazując jedną aplikację, oszczędzanie (głównie w tle) będzie dotyczyć wszystkich aplikacji prócz wskazanej w filtrze.

Dla tej jedynej ruch w sieci będzie odbywać się normalnie.

Edytowane przez baca01

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Winged   
Otrzymana reputacja: 3
Winged

Mam taki problem, że gdy ładuje telefon ładowarka (oryginalna) podczas dzwonienia nie mam sygnału i nic w głośniku nie słyszę. Gdy odepnę od ładowarki wszystko jest ok. Reset do fabrycznych czy próba przeflashowania system?

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
sandg   
Otrzymana reputacja: 0
sandg

U mnie za to próba zainstalowania 7.1.1 wywołała kompletnego boot loopa... Zainstalowanie wszystkiego od nowa niczego nie daje - próbowałem już zainstalować na czysto 7.1.1, 7.0, 6.0.1 - bez skutku. Instalacja wszystkich ww. wersji systemu przebiega prawidłowo, ale telefon zatrzymuje się na animacji startowej - 1-2h czekania nic nie dają...

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gruber   
Otrzymana reputacja: 8
gruber

up- sprobuj powerem wylaczyc (dlugo trzymaj) i wlacz ponownie, mnie sie tak udalo, jesli piszesz o tych krecacych sie koleczkach.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
sandg   
Otrzymana reputacja: 0
sandg

Telefon mogę bez problemy włączyć i wyłączyć. Mam też dostęp do bootloadera i recovery, więc mogę bez problemu instalować dowolne wersje systemu. Po czystej instalacji 7.1.1/7.0/6.0.1 telefon niestety blokuje się jednak na animacji startowej.

Edytowane przez sandg

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gruber   
Otrzymana reputacja: 8
gruber

Masz logo google i potem krecace sie koleczka (animacja startowa, tak?) bezposrednio po instalacji? 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
sandg   
Otrzymana reputacja: 0
sandg

Miałem przez ponad 10h - po którejś czystej instalacji w reszcie zaskoczyło i teraz czeka mnie już 'tylko' przywrócenie danych wszystkich aplikacji.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×