Skocz do zawartości

Potrzebujemy Ciebie! Weź udział w rekrutacji do redakcji Android.com.pl!

compresor99

rom Swift ROM - 6.0.1 - Język Polski (11.12.2016) - Następca Blend Rom

Rozwiązany

compresor99   
Otrzymana reputacja: 20
compresor99

Witam przedstawiam następce nawet całkiem fajnego Blend rom-u jakim jest Swift ROM  6.0.1.

Testuje i póki co jest dobrze, ale jak wiadomo nawet i po tygodniu może coś wyjść nie tak...

-double tab to wake, bluetooth, wi-fi działają, nie wiem jak z 4g/LTe bo mi się pakiet skończył.

 

Instalacja:

rozpakować plik z romem na kartę sd musi być folder TWRP, w recovery full wipe, następnie RESTORE i tam zaznaczamy wszystko. I

nstalacja może trwać 10-15 min.

 

 

Zapraszam do testowania 

 

Linki:

rom - https://drive.google.com/file/d/0BzMhg5n1VjvAcnJZU3ZkZ3BNdTQ/view

 

link do tematu -  http://www.needrom.com/download/swift-rom/

 

265926-281x500.png

488427-281x500.png

640057-281x500.png

758788-281x500.png

 

Każda zmiana oprogramowania, zwłaszcza nie nieoficjalne, wiąże się z ryzykiem. Ani ja, ani autorzy ROMu nie będą odpowiedzialni za wszelkie uszkodzenia sprzętu powstałe podczas próby instalacji systemu. Jakiekolwiek działania w tym zakresie podejmujesz na własną odpowiedzialność!

Edytowane przez Gwozdek
Dodałem informację o zrzeczeniu się odpowiedzialności za szkody mogące powstać podczas instalacji systemu.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maciej Wilk   
Otrzymana reputacja: 0
Maciej Wilk

problem polega na tym ze jak wchodze w RESTORE  to niestety nic mi sie nie pokazuje. co zrobic ?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
awygo   
Otrzymana reputacja: 229
awygo

Na ja też nie rozumiem. Czy to jest plik instalacyjny ROMu, czy kopia z TWRP? Bo tylko w tym drugim przypadku można użyć opcji RESTORE.

37 minut temu, Maciej Wilk napisał:

jak wchodze w RESTORE  to niestety nic mi sie nie pokazuje

Być może przy FULL WIPE zaznaczyłeś również SD. I cała jej zawartość została skasowana.

Konieczna jest odpowiednia lokalizacja pliku na SD. Plik KOPII ZAPASOWEJ 2016-12-10--15-34-34 (bo prawdopodobnie jest to kopia) musi być w folderze: /TWRP/BACKUPS/Folder którego nazwą jest identyfikator urządzenia/ 2016-12-10--15-34-34. Tu jest nieco inaczej, ale może ja się nie znam.

Najlepiej do przywracania takiej kopii użyć tego samego TWRP, w którym została utworzona.

Pierwszy raz spotykam się z taką metodą "instalacji" ROMu.

Edytowane przez awygo

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maciej Wilk   
Otrzymana reputacja: 0
Maciej Wilk

była ta kopia własnie w takim folderze i nadal jej nie widziało. kazdy inne ROM instalowany przez TWRP działa a tego nie moge jakos ogarnac

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
awygo   
Otrzymana reputacja: 229
awygo

Jeśli nie wyczyściłeś jeszcze karty SD, to zrób kopię w TWRP. Wtedy będziesz wiedział gdzie dokładnie ma być ta kopia, z której instalujesz.

dodana zawartość
42 minuty temu, Maciej Wilk napisał:

kazdy inne ROM instalowany przez TWRP działa a tego nie moge jakos ogarnac

Bo to nie ROM, tylko BACKUP :iconbanan:

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Maciej Wilk   
Otrzymana reputacja: 0
Maciej Wilk

własnie w tym jest problem :ayfkm:

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
compresor99   
Otrzymana reputacja: 20
compresor99

Testuje go już kilka dni i żadnej zwiechy nie było, wi-fi, bluetooth,lte działa bardzo dobrze, co do wgrywania, to rozpakować plik i to co nam się ukaże wzucic na karte, wipe i restore bo jest to backup! 

Edytowane przez compresor99

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
mk-Projekt   
Otrzymana reputacja: 5
mk-Projekt
Napisano (edytowane)

Czy ktoś miał problem z aparatem? Po wybraniu nośnika zapisu na SD-card wyświetla się informacja że Insert anSD card before using the camera - a przecież kartę SD mam cały czas odpaloną...

Druga sprawa to brak możliwości zmiany launchera - ściągnąłem google launcher, oczywiście w ustawieniach nie znalazłem opcji zmiany launchera - odpalam google launcher a ten mi komunikatem że mam zmienić domyślny L. w ustawieniach ekranu - do których ładnie mnie sam przenosi. Niestety jet tam tylko standardowy launcher...Teoretycznie ten problem już opanowałem - po restarcie fona prosty myk, klikam na home button i pyta się w czym uruchmić. Daję ładnie google launcher zawsze i jush.

Pytanie tylko o aparat? 

 

PS i co to jest to:

Viper4Android Convolver and Profile 

I do czego to służy bo autor tematu chyba nie napisał a na needrom też nie spostrzegłem.

Edytowane przez mk-Projekt

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
compresor99   
Otrzymana reputacja: 20
compresor99

@mk-Projekt z Kamerą nie miałem problemu, lunchera nie wiem nie zmieniałem, a co do  Viper4Android Convolver and Profile   to zabij mnie a nie wiem skopiowałem z needrom i tyle :) więcej nie pomogę bo siedzę na Pixel Ui

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
jarzit   
Otrzymana reputacja: 0
jarzit

Teraz mam ten rom. Przynajmniej podstawowe funkcje telefonu działają.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

dodana zawartość

Procentowy wskaźnik baterii czasem się nie wyświetla i wygaszanie ekranu podwójnym kliknięciem

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×