Skocz do zawartości
andrzej37s

Problem z parowaniem tel z radiem w samochodzie

Polecane posty

andrzej37s   
Otrzymana reputacja: 3
andrzej37s

Witam

Od niedawna mam P10 i może wszystko byłoby ok gdyby nie problemy z jakimi sie spotykam.  1. problem dotyczy parowania w samochodzie. Auto nowe więc nie powinno być problemu tym bardziej,że byłem w serwisie bo myślałem, że tam jest problem , ale nie. parowali przy mnie inne telefony i bez problemu działały, wiec trzeba szukać w telefonie. problem polega na tym iż prawie za każdym razem gdy wchodzę to auta muszę resetować telefon by podłączył się do radia i można było korzystać z głośnomówiącego. Radio widzi telefon, ale nie da rady korzystać z telefonu. Dopiero po restarcie telefonu jest on sparowany jak należny.

2. problem dotyczy gps. Otóż czasem korzystam z ap. endemondo do jazdy na rowerze i bardzo często zdarza się że nie mam zapisanej mapy z trasą bo jak głosi komunikat były problemy z gps. Dodam,że ikonka gps jest aktywna .

 

Denerwują mnie takie problemy bo nigdy takich nie miałem np w samsungach. I coraz bliższy jestem sprzedaży tego złomu na korzyść w/w.

Jeśli macie jakieś pomysły  z góry dziękuję

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Wysiek   
Otrzymana reputacja: 129
Wysiek

Czy dodałeś Endomondo do aplikacji chronionych, lub zabezpieczyłeś aplikację kłódką w widoku ostatnio używanych?
Problem z BT wygląda na jakiś błąd w oprogramowaniu. Jaki masz rom? Najnowszy czysty, czy brand operatora?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
spens   
Otrzymana reputacja: 17
spens

w P10 nie trzeba dodawać aplikacji do chronionych tak jak w P8, ja używam endo i nie mam problemu z zapisem trasy ale zdaża się ze endo krzyczy ze zgubił gps ale zaraz mówi ze znów znalazl ale tak jak pisałem nie wpływa to na zapis śladu gps-a ;)

 

Co do bt to czytałem że huaweie mają z nim różne problemy, ja co prawda swojego używam z słuchawkami bt i nie ma problemów z połączeniem ale może coś w tym jest... nie jestem pewien ale podobny problem był chyba poruszany w dziale z P8 może tam poszukaj rozwiązania ;)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
andrzej37s   
Otrzymana reputacja: 3
andrzej37s
3 godziny temu, Wysiek napisał:

Czy dodałeś Endomondo do aplikacji chronionych, lub zabezpieczyłeś aplikację kłódką w widoku ostatnio używanych?
Problem z BT wygląda na jakiś błąd w oprogramowaniu. Jaki masz rom? Najnowszy czysty, czy brand operatora?

Endo nie zabezpieczałem. Natomiast  BT nie wiem o co chodzi z tym  "rom" ?    telefon mam od 2 miesięcy i nie mam zwyczaju instalowania czy ściągania bzdur na telefon, dlatego myślę, ze jeszcze jest wszystko czyste, a problem jest.

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1wojt1   
Otrzymana reputacja: 1
1wojt1

@andrzej37s

czy problem się rozwiązał?

u mnie parowanie z zestawem głosnomówiącym w samochodzie nie nastręczało żadnych problemów

w tym tygodniu parowałem p10 z interkomem w kasu motocyklowym i też poszło gładko.

 

jak masz możliwość to może spróbuj sparować z innym zystewem w innym samochodzie (np poprosić kolegę/sąsiada)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×